Velika ikona

Udavala se osam puta, skandal joj je bio drugo ime, a s jednim suprugom je čak dva puta stala pred oltar

Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: Profimedia) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: Profimedia) profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: Profimedia) Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: Profimedia) +0 Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: Profimedia) Galerija

Elizabeth Taylor jedna je od najpopularnijih glumica svih vremena, a privatnim životom često je izazivala bijest javnosti te su je zbog stila života nerijetko prozivali.

Elizabeth Taylor bila je jedna od najvećih zvijezda klasičnog Hollywooda, a svojom ljepotom očaravala je sve gdje god da se pojavila. Karijeru je započela još kao djevojčica 40-ih godina, a bila je najveća ikona Hollywooda 50-ih i 60-ih godina. Sve do smrti ostala je jedna od navećih glumica, a Američki filmski institut ju je 1999. godine proglasio sedmom najvećom glumicom svih vremena.

Pogledaj i ovo Elizabeth Taylor i Richard Burton (Foto: AFP) Tračevi je nisu smetali Udavala se osam puta, za istog čovjeka čak dva puta, a od jednog ju je rastavila stravična nesreća

Pozornost je privlačila prekrasnim plavim očima i crnom kosom, a do trenutka kada je postala tinejdžerica već je bila jedna od najfotografiranijih zvijezda Hollywooda. Zbog činjenice da je izgledala puno starije od svoje dobi, dobivala je i takve uloge.

Glumica je tijekom svoje čitave karijere bila poznata po koketiranju s brojnim kolegama, a udavala se čak osam puta. Mediji su je nerijetko tračali zbog mušaraca koje je ljubila, no ona se na to nikada nije obazirala.

Tvrtka MGM s kojom je imala ugovor nagovorila je da hoda sa sportašem Glennom Davisom 1948. godine, a nakon toga je kratko bila zaručena za Williama D. Pawleyja. Filmski tajkun Howard Hughes ju je također htio oženiti te je njezinim roditeljima ponudio pozamašnu cijenu ako pristanu na taj brak. Taylor je odbila ponudu te je rekla onda da je premlada za brak.

Imala je 18 godina kada je prvi put stala pred oltar i to s Conradom Hiltonom, tadašnjim nasljednikom lanca hotela Hilton. Njihovo vjenčanje bilo je događaj godine, a brojni svjetski mediji pratili su ceremoniju. U tjednima nakon vjenčanja Elizabeth je shvatila da je napravila pogrešku time što se udala te je zatražila razvod. S Hiltonom je bila u braku osam mjesecu.

Za drugog supruga, britanskog glumca Michaela Wildinga, udala se u veljači 1952. godine u Londonu. Glumac je bio 20 godina stariji od nje, no to im nije bila prepreka. Taylor je htjela mirniji život, dok je Wilding htio postati zvijezda u SAD-u. Par je dobio dvojicu sinova, a da se razvode objavili su 1956. godine. Legendarna glumica je treći put u brak stupila u Meksiku godinu kasnije s Mikeom Toddom. Zajedno su dobli jednu kćer, a Mike je često privlačio pozornost medija na njihov brak. Todd je tragično poginuo u avionskoj nesreći 1958. godine.

Nakon njegove smrti tješio ju je Mikeov prijatelj, pjevač Eddie Fisher, s kojim je Taylor ubrzo zatim započela aferu. Fisher je u to vrijeme još bio u braku s glumicom Debbie Reynolds te je njegova veza s Taylor rezultirala velikim skandalom. Nakon rastave od Reynolds, Fisher i Taylor su se vjenčali u Las Vegasu 1959. godine. Kasnije je glumica pričala da se udala zbog tuge.

Aferu s kolegom Richardom Burtonom započela je dok je snimala film "Kleopatra", a oboje su u tom trenutku bili u braku. Nakon rastava su se vjenčali u Montrealu. Zajedno su se pojavili u čak 11 filmova, a cijelu njihovu vezu budno su pratili svi svjetski mediji. Iako su se rastali 1974., godinu kasnije su se ponovno vjenčali. Mediji su njihov brak nazivali "brakom stoljeća", no i toj je ljubavi došao kraj 1976. godine. U to vrijeme je Elizabeth već poznavala svog šestog supruga, političara Johna Warnera. Iste godine je ponovno stala pred oltar, a rastali su se 1981.

Glumca Anthonyja Gearyja upoznala je dvije godine kasnije, a bila je zaručena jedno vrijeme s Dennisom Steinom i Victorom Lunom. Larryja Fortenskyja upoznala je 1988. godine i on je posljednji muškarac s kojim je uđla u brak. Iako su se rastali, u oporuci mu je ostavila 825.000 dolara.

Nakon što se godinama borila s lošim zdravljem, Elizabeth Taylor je preminula od posljedica srčanog udara 2011. godine, a imala je 79.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Đorđe Balašević +0 Đorđe Balašević Celebrity Balaševićeva kći rasplakala tisuće ljudi starom snimkom na kojoj priča o svom ocu

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene