posljedica koronavirusa

Dodjela Zlatnog globusa pomaknuta za veljaču 2021. zbog kašnjenja u filmskoj industriji

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zlatni globus će se dodjeljivati 28. veljače, u vikendu koji je bio predviđen za Oscare, no oni su pomaknuti na 25. travanj.

Svečana dodjela filmske nagrade Zlatni globus sljedeće godine će se održati 28. veljače, a ne u siječnju kao inače. 

Pogledaj i ovo Al Pacino - 4 Evo što se dogodilo Pacino na Oscarima dobio veliku čast, no umjesto oduševljenja razočarao je gledatelje: ''Uništio je najnapetiji dio večeri!''

Organizatori su odlučili da se dodjeljuje u vikendu koji je isprva bio predviđen za Oscare, no ta je svečanost prebačena na 25. travanj. Do ovog poteza je došlo jer su snimanja u filmskoj industriji poremećena zbog pandemije koronavirusa. 

Akademija za filmsku umjetnost koja organizira dodjelu Oscara najavila je prošli tjedan da će ublažiti kriterije kako bi omogućila da za nagradu konkurira mnogo više filmova koji su objavljeni na filmskim platformama.

Također je produžila razdoblje do kojeg filmovi moraju stići u kino da bi se mogli naći na listi za nominaciju. Rok je s 31. prosinca 2020. pomaknut na 28. veljače 2021.

Većina američkih kina zatvoreno je i brojna su snimanja stala u samom Los Angelesu, odnosno slavnom Hollywoodu, ali i u drugim dijelovima svijeta zbog opreza da se opet ne pogorša stanje s koronavirusom. 

I organizatori svečanosti dodjele drugih filmskih nagrada, primjerice britanske Bafte, najavili su odgode za 2021.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene