Filmska priča

Supruga britanskog premijera bogatija je od njega, a njezina obitelj nekad si nije mogla priuštiti ni telefon u kući

Akshata Murthy i Rishi Sunak Akshata Murthy i Rishi Sunak Profimedia 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Akshata Murthy i Rishi Sunak Akshata Murthy i Rishi Sunak Akshata Murthy i Rishi Sunak Akshata Murthy i Rishi Sunak Akshata Murthy - 6 Akshata Murthy - 1 Akshata Murthy Akshata Murthy - 5 Akshata Murthy - 3 Akshata Murthy - 4 +1 Akshata Murthy - 2 Galerija

Akshata Murthy našla se u centru pozornosti nakon što je njezin suprug Rishi Sunaki postao novi premijer Velike Britanije.

Dolazak Rishija Sunaka na mjesto premijera Velike Britanije privukao je veliku pozornost u cijelom svijetu, pa tako i u njegovoj rodnoj Indiji,  i to ne samo zato što je on prvi britanski azijski premijer.

Dodatnu pažnju privukla je i njegova supruga Akshata Murthy, poznata kao kći indijskog milijardera Narayane Murthyja, jednog od najpoznatijih poduzetnika u zemlji koji je čak prozvan indijskim Billom Gatesom. Kao nasljednica bogatstva vrijednog milijarde, Akshata se već našla u središtu pozornosti kada se ranije ove godine otkrilo da nije morala plaćati nikakav porez na svoju zaradu izvan Ujedinjenog Kraljevstva, no kasnije je pristala platiti britanski porez na svoj svjetski prihod. Njezino se bogatstvo danas procjenjuje na 500 milijuna funti, a zajedno sa suprugom teži čak 750 milijuna.

Unatoč ogromnom bogatstvu njezine obitelji, Akshata nije oduvijek živjela na visokoj nozi. U pismu svojoj kćeri, objavljenom u kompilaciji 2013. godine, njezin se otac prisjetio kako je vijest o njezinom rođenju u Hubliju u travnju 1980. godine čuo od kolege jer si obitelj tada nije mogla priuštiti telefon.

“Tvoja majka i ja smo tada bili mladi i borili smo se da ostvarimo karijeru”, napisao je između ostalog.

Kada je imala tek nekoliko mjeseci, roditelji su Akshatu poslali živjeti s bakom i djedom s očeve strane jer su njezina majka Sudha i otac naporno radili u Mumbaiju. Samo godinu dana kasnije Narayane je postao suosnivač Infosysa, tvrtke za IT usluge koja će ga učiniti jednim od najbogatijih pojedinaca u Indiji.

Roditelji su ambiciju usadili i njoj, a Murthy je jednom prilikom otkrio da u njihovoj kući nije bilo TV-a kako bi odvojili dovoljno vremena za stvari poput učenja, čitanja, rasprava i druženja s prijateljima.

Akshata je studirala ekonomiju i francuski na privatnom liberalnom koledžu Claremont McKenna u Kaliforniji, a potom je stekla diplomu na modnom koledžu prije nego što je počela raditi u Deloitteu i Unileveru te studirala za MBA na Sveučilištu Stanford.
Tamo upoznala i sadašnjeg supruga, a sve ostalo je povijest. Par se vjenčao 2009. godine i dobio dvije kćeri, i danas su u sretnom braku.

42-godišnjakinja započela je svoju karijeru u svijetu financija, prije nego što je pokrenula vlastitu modnu marku, Akshata Designs, koja je svoju prvu kolekciju lansirala 2011. godine. Za Vogue India je izjavila da je radila s umjetnicima u udaljenim indijskim selima na stvaranju njezinih dizajnerski komada koji se temelje na autentičnosti, majstorstvu i zaštiti bogate baštine.

Međutim, prema pisanju Guardiana posao joj propao u roku od tri godine. Jedan od njezinih glavnih poslovnih interesa je londonski ogranak tvrtke Catamaran Ventures, koju je sa suprugom pokrenula 2013. godine i koja ulaže u novoosnovana poduzeća.
U Companies Houseu navedena je kao direktorica Digme Fitnessa, lanca teretana, a njen LinkedIn profil otkriva i da je direktoricu tvrtke New & Lingwood, koja prodaje vrhunsku mušku odjeću.

Akshata posjeduje i 0,9% udjela u Infosysu, prema posljednjem godišnjem izvješću tvrtke, koji se procjenjuje na oko 700 milijuna funti. Njezine dionice u tvrtki postale su predmet kontroverzi nakon ruske invazije na Ukrajinu, kada je tvrtka bila pod pritiskom da zaustavi svoje operacije u Moskvi, a u travnju je BBC-ju potvrđeno da zatvaraju svoj ured u Rusiji.

Osim toga živjela je podalje od javnosti i medija,
međutim, politički uspon njezina supruga na čelnu poziciju u Velikoj Britaniji već je osigurao pojačani interes, a sigurni smo kako će s vremenom postajati i sve veći.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Albina Grčić - 4 Albina Grčić - 3 Albina Grčić - 5 Albina Grčić - 6 +26 Albina Grčić - 1 Celebrity Albina u topiću s hrpom proreza, a najveći je kod dekoltea pa ga je automatski bacio u prvi plan!

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Ruben Van Gucht Ruben Van Gucht Ruben Van Gucht Ruben Van Gucht +22 Blanka Vlašić i Ruben van Gucht Celebrity Muž Blanke Vlašić oglasio se nakon šuškanja o preljubu pa otkrio kako stvari među njima stvarno stoje

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene