Evo o kome se radi!

Vjenčanju jordanske princeze o kojem trenutačno bruji cijeli svijet prisustvovala je i princeza hrvatskih korijena

Princeza Iman Princeza Iman Profimedia 1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljevsko vjenčanje u Jordanu Princeza Rym al Ali - 7 Princeza Rym al Ali - 6 Princeza Rym al Ali - 5 Princeza Rym al Ali - 4 Princeza Rym al Ali - 3 Princeza Rym al Ali - 2 Princeza Rym al Ali - 1 Kći kraljice Ranije nosila je vjenčanicu modne kuće Dior Kraljica Rania i princeza Iman +7 Dio vjenčanja izravno se prenosio na televiziji Galerija

Najstarija kći jordanskog kralja princeza Iman udala se za svojeg zaručnika, a njihovu vjenčanju prisustvovala je i jedna princeza hrvatskih korijena.

Najstarija kći jordanskog kralja Abdullaha II. i kraljice Ranije, princeza Iman, udala se u nedjelju u Ammanu za zaručnika, njujorškog financijaša Jameela Alexandera Thermiotisa. Obred je održan u palači Beit Al Urdon, inače privatnoj rezidenciji jordanske kraljevske obitelji.

Vjenčanje tog mladog para obišlo je svijet, a među uzvanicima na vjenčanju bila je i jedna posebna gošća, princeza Rym al Ali, koja je podrijetlom dijelom iz Hrvatske. Proslavila se kao novinarka i producentica CNN-a, a kći je bivšeg alžirskog ministra vanjskih poslova i posebnog izaslanika UN-a Lakhdara Brahimija i Mile Bačić, koja vuče hrvatske i armenske korijene.

U princezinoj biografiji stoji kako je 54-godišnja bivša novinarka rođena u Kairu. Novinarstvo ju je zainteresiralo još kao djevojčicu, a san je ostvarila poslije studija političkih znanosti na Sorboni te magisterija na američkom sveučilištu Columbia’s Graduate School of Journalism. Izvještavala je za BBC, surađivala s Bloombergom, United Press Internationalom i Radio Monte Carlom, a proslavila se na CNN-u. No, kada se 2004. udala za jordanskog princa Alija bin Huseina, povukla se iz novinarstva i posvetila diplomaciji te dobrotvornom radu, piše Gloria.hr.

Kako je udajom postala članica jordanske kraljevske obitelji, pratila je kraljicu Raniju na nekoliko službenih putovanja i, dakako, prisutna je na svim važnim događanjima. Tako se našla u odabranom krugu uzvanika koji su uveličali vjenčanje princeze Iman i njezina odabranika.

Inače, 26-godišnja mladenka Iman odabrala je decentnu Diorovu vjenčanicu s dugim ručno vezenim velom. Nosila je i majčinu dijamantnu tijaru, a u jednom trenutku odala je počast majci noseći i njezin zlatom vezen pojas. Kraljica Rania nosila je taj ukras 1993. godine na vlastitom vjenčanju za tadašnjeg princa Abdullaha, piše Time.

Tijaru je pak rijetko nosila, pamti se kako ju je pokazala tijekom dva državnička posjeta kralja Abdullaha II. Velikoj Britaniji te na balu koji je u njihovu čast priredila kraljica Elizabeta II.

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Mila Horvat - 3 Mila Horvat - 2 Mila Horvat - 1 Mila Horvat - 2 +23 Mila Horvat - 1 Celebrity Mila Horvat u badiću se izvijala u plićaku, ali pala je i jedna primjedba: "E, sada to ponovi sve, ali s boljom vidljivošću"

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Marko Ciboci Marko Ciboci Žiri showa Ples sa zvijezdama Marko Ciboci - 1 +26 Marko Ciboci - 2 Celebrity Strogog Marka Cibocija raznježio potez kolega iz žirija, ovakva ga dosad još nismo doživjeli: "Volim ih!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene