publika oduševljena!

Na premijeri predstave "Zaljubljeni par" sve je bilo popunjeno do posljednjeg mjesta: "Jako smo sretni"

Premijera predstave Premijera predstave Jovica Drobnjak 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Premijera predstave Premijera predstave Premijera predstave Premijera predstave Premijera predstave Premijera predstave Premijera predstave Premijera predstave Premijera predstave Premijera predstave +1 Premijera predstave Galerija

Nadahnutom izvedbom Ksenija Pajić, Siniša Popović i Zvonko Novosel iznenadili su i nasmijali publiku.

U Maloj dvorani Vatroslav Lisinski održana je premijera predstave Teatra Erato Zagubljeni par, u režiji Milana Trenca. Adaptaciju epistolarnog romana Otpusno pismo Marine Vujčić i Ivice Ivaniševića potpisuje sam redatelj, potaknut slikovitim stilom predloška.

Dramaturginja na predstavi bila je spisateljica Marina Vujčić, a fabula prati par koji se sastaje trideset godina nakon naprasno prekinute mladenačke veze, kad se u oboma budi sumnja u prošle odabire, te želja za novim početkom – ako za njega već nije kasno.

Prepuni Mali Lisinski iskrenim je i dugim aplauzom nagradio izvođače, redom vrsne umjetnike našeg glumišta, Kseniju Pajić, Sinišu Popovića i Zvonka Novosela, a premijeru nisu propustili ni redatelj Rajko Grlić sa suprugom Anom, glumci Goran Grgić, Perica Martinović, Mirela Brekalo, Ana Uršula Najev, Duško Valentić, Mladen Ćutura, Mada Peršić, pjesnik Enes Kišević, dizajnerice Marija Kulušić, Mateja Dujić i Neira Sinanbašić i mnogi drugi.

"Jako sam sretna večeras, publika je divno reagirala, a budući da nam je ovo bila prva izvedba pred publikom uvjerila sam se da je pred ovom predstavom duga budućnost. Uživam u igri s partnerima Sinišom i Zvonkom, te se nadam barem stotoj izvedbi.” – izjavila je Ksenija Pajić.

Dug život predstavi poželio je nacionalni prvak HNK u Zagrebu Siniša Popović: “Roman Otpusno pismo čitao sam čim je izašao, autori romana su moji dragi Splićani, pa sam se strahovito obradovao kad sam čuo da ćemo tekst postaviti na kazališne daske. Za razliku od romana, u predstavi smo naglasili onu komičnu stranu priče, no likovi su ostali slojeviti i životni kakve ih nalazimo i u predlošku.”

Nakon predstava Propovijed, Mi tu samo spavamo, Ča je život vengo..., ovo je četvrta ovogodišnja premijera Teatra Erato, koji ove godine broji petnaest godina kontinuiranog djelovanja na hrvatskoj kazališnoj sceni.

Od prve produkcije, predstave Judith French, nagrađene brojnim strukovnim nagradama, preko pokretanja kazališne scene Lea Deutsch, do odolijevanja koroni s izuzetno uspjelom predstavom Kad svijeće dogore, Teatar Erato svojim su radom oplemenili mnogi legendarni umjetnici, kao što su: Relja Bašić, Ivica Kunčević, Zdenko Jelčić, Branko Ivanda, ali i brojni umjetnici mlađih generacija.

“Oni koji nas prate reći će da se stalno vraćam istim glumcima i suradnicima... da, to je točno - Teatar Erato je zaista postao jedna velika obitelj koja svakim novim projektom raste, na što smo svi jako ponosni. Iako nemamo svoj prostor za rad, kreativnost nas ne napušta.” – izjavila je umjetnička voditeljica teatra Lidija Ivanda.

“Sretni smo da nam se ove godine, uz naše stare partnere, pridružila i hrvatska tvrtka Naše klasje - svježa tjestenina Aurelia.”

„Potreba za kreativnošću osnovna je potreba svakog čovjeka, kako umjetnika tako i poduzetnika. Mišljenja sam da tvrtka čiji je jedini smisao postojanja stvaranje profita, ne može biti dobra ni perspektivna. Duboko vjerujem da su društvena odgovornost i solidarnost temeljne i trajne vrijednosti poduzetništva, a podršku kulturi i kulturnim projektima smatramo svojim doprinosom razvoju okruženja u kojem djelujemo i svojevrsnim poduzetničkim benefitom.” – kazao je Zoran Šimunić, vlasnik i direktor Našeg klasja.

Za sljedeću godinu Teatar Erato već najavljuje predstave Mea culpa, po tekstu Branislava Glumca, te Tvornica Hrvata, prema nagrađenom romanu Nebojše Lujanovića.

Zagubljeni par u Maloj dvorani Lisinski možete pogledati i 17. prosinca 2023., a početkom godine u gradovima Osijek, Šibenik, Split, Sisak…

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene