Za odmoriti mozak

Film "Irska želja" ima sve elemente romantičnog filma- zgodnog frajera, do ušiju zaljubljenu ženu i prekrasnu lokaciju ali nešto mu ipak fali

Film Irska želja Film Irska želja Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Film Irska želja Galerija

Do sada smo svi upoznati sa žanrom Hallmark filmova, nerealnim romantičnim pričama koje uvijek naravno završe sretno. To su filmovi koji nemaju veliku kreativnu težinu, ali nam s vremena na vrijeme trebaju kako bi gledali nešto i ne razmišljali. Iako nije na Hallmark kanalu, jedan takav film je stigao na Netflix pod nazivom Irska želja.

Redateljici Janeen Damian ovo nije prvi film u ovakvom sladunjavom žanru, pa smo tako imali priliku na Netflixu gledati i njezin božićni film sa Lindsay Lohan ( Falling for Christmas), koji je jednako neuvjerljiv kao ovaj proljetni.

Irska želja ima sve elemente romantičnog filma- zgodnog frajera, do ušiju zaljubljenu mladu ženu, prekrasnu lokaciju, i naravno, nerealnu priču. Ovo je jedan od filmova koji je idealan za pogledati dok kuhate, usisavate, ili kada želite u potpunosti odmoriti mozak, jer čak i da propustite nekoliko minuta filma uvijek znate kako će se završiti.

Scenografski je film zaista divan, posebno jer se većina radnje odvija u pitoresknoj Irskoj. Irska želja pada u vodu kada dođemo do glumačke priče, kao i scenarija. Narativno je film izuzetno jasan obzirom da ovakav žanr zahtijeva da gledatelji od starta odmah znaju kako će se završiti film, ali je jednako tako scenarij doista naivan. Suhoparni dijalozi, sintetička privlačnost između dva glavna lika, i poprilično neuvjerljiva gluma, čine ovaj film zaboravnim. Ono što je pomalo različito od ostatka romantičnih filmova, jeste dio bajkovite fantazije koju vjerojatno kao gledatelji nismo očekivali. Naša se glavna junakinja Maddie (Lohan) nađe u paralelnom svijetu za koji misli da je sve ono što je željela, ali zapravo služi kao životna lekcija koja će ju odvesti u očekivano neočekivanom smjera. Ovaj trenutak u filmu barem malo daje sočnost koja mu prijeko nedostaje.

Lindsay Lohan utjelovljuje lik Maddie Kelly, urednice koja se zaljubljuje u čovjeka koji nije zaljubljen u nju. Iako smo svi jedva čekali da se Lohan vrati na male ekrane, moram biti iskrena da nisam očekivala da će krenuti s ovako osrednjim filmovima. Lohan lik Maddie igra neuvjerljivo, netočno, te se na momente čini kako je amaterska glumica. Nije zahvalan ni scenarij koji od njezinog lika pravi “ludu” ženu s manjkom samopouzdanja, ali je definitivno mogla bolje odigrati svoj lik obzirom na iskustvo. Ed Speleers igra lik Jamesa Thomasa, fotografa u kojeg se Maddie zaljubljuje bez da zna da se zaljubljuje. Speleers, kao i ostatak glumačke ekipe, igra svoj lik u skladu sa scenarijem- naivno. U nekim trenutcima se čini kao da su ih natjerali da izgovaraju pojedine replike, ali onda opet, ne očekujmo previše od ovakvog žanra.

Irska želja je vikend razbibriga za koju vam mozak apsolutno ne treba. Odličan je film ukoliko vam je Lindsay Lohan nedostajala, ali vam moramo reći da ne očekujete istu razinu glumačke igre i zabavne priče, kao recimo u filmu Šašavi Petak. Ovo je film koji je tipičan za svoj žanr, što znači da ćete izgubiti sat i pol na nerealnu ljubavnu priču s prekrasnom kulisom koja je ujedno najzanimljivija karika u čitavom filmu. Ukoliko imate malo vremena za izgubiti, pogledate ovaj film za vikend, ali ako niste ljubitelji ispraznih filmova, ovo nije film za vas.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Iva i Nina Majoli Iva Majoli - 2 Iva Majoli - 4 Iva Majoli i Roberto Calegari +26 Iva Majoli Celebrity Iva Majoli objavila rijetke fotografije svoje kćeri, postala je prava ljepotica i krenula njenim stopama: "Wow, što je genetika čudo!"

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton - 1 Kate Middleton i princ William Kate Middleton s Irskom gardom 2023. godine - 3 Princ William i Kate Middleton +25 Princ William i Kate Middleton Celebrity Britanski mediji u stanju pripravnosti zbog Kate Middleton, rečeno im je da budu na oprezu zbog hitne stvari?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene