Dankinja prije Jennera

ISTINITA PRIČA Promijenio spol, šokirao svijet i postao novinska senzacija

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Operacije koje su Lili učinile ženom podijelile su svijet i postale novinarska senzacija.

DANKINJA (orig. Danish Girl) je izvanredna i nevjerojatna, istinita ljubavna priča nadahnuta životima umjetnica Lili Elbe i Gerde Wegener, koje su na filmu utjelovili glumci Alicia Vikander (Gerda) i za biografsku dramu Teorija svega Oscarom nagrađeni Eddie Redmayne (Lili).

Pogledaj i ovo Alicia Vikander i Mihael Fassbender - 7 Vrlo su tajanstveni Glumili su supružnike pa se kemija rodila i u stvarnom životu, a jednu važnu stvar dugo su uspjeli zadržati za sebe!

Brak i profesionalni život Lili i Gerde razvija se i mijenja kroz Lilino životno putovanje kao prvoga muškarca na svijetu koji je promjenom spola postao žena. Operacije koje su Lili učinile ženom podijelile su svijet i postale novinarska senzacija. Nedavno se sličan scenarij ponovio i to u životu Olimpijca Bruce Jennera koji je uzdrmao svijet svojom odlukom da postaje žena. Danas je Caitlyn Jenner jedna od najglasnijih osoba u transrodnoj zajednici.

Bivši supružnici Jenner u svađi: 'Nisi takva prema obitelji koju si ostavila iza sebe'

Redatelj filma Dankinja, čija je tema itekako aktualna, je Tom Hooper - oskarovac koji je zlatnoga kipića osvojio 2011. godine za izvanredan film Kraljev govor. Scenarij je nastao prema istoimenom romanu, bestseleru Davida Ebershoffaa, a prilagodila ga je scenaristica Lucinda Conox.

Pogledajte prvi trailer filma.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene