Jeste li znali?

Seksi glumci i kontroverzne scene: Što se doista krije iza omiljenih serija?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

S dolaskom razdoblja vrućina i godišnjih odmora, ima li boljeg trenutka za opuštanje nego li uz omiljene TV serije koje ne stignemo pogledati tokom godine? No, znate li doista sve o njima?

Prije nego li počnemo s odbrojavanjem najintrigantnijih TV serija, donosimo vam nekoliko detalja koje vjerojatno niste znali o njima -  činjenice su to koje će zasigurno začiniti cijelo iskustvo gledanja!

Pogledaj i ovo Kevin Spacey (Foto: Profimedia) Teške optužbe Glumac oslobođen optužbi za seksualni napad na 18-godišnjaka koji je izbrisao poruke koje mu je slao

Kraj serije Dawson's Creek razočarao je mnoge – nije trebalo tako biti

1. Kuća od karata (eng. House of Cards)

Politička drama o kongresmenu Underwoodu (Kevin Spacey) i njegovoj ženi, te njihovom usponu do položaja najmoćnijeg para na svijetu, zarobila je pažnju mnogih ljubitelja drama ali i onih koji drame nikada nisu voljeli.

Serija je snimljena prema BBC mini seriji istog naslova iz 1990, ali jeste li znali da je i ta serija adaptacija knjige Michaela Dobbsa? Još jedna zanimljiva činjenica je da svaka sezona serije ima 13 epizoda, što je isti broj karata u jednoj boji u špilu za poker. To onda znači da je sezona najavljena za iduću godinu i posljednja.

Jeste li i primijetili kako svi članovi Demokratske stranke u seriji uvijek nose plave kravate, a članovi Republikanske stranke nose crvene. Definitivno razlog da pogledate još jednom sve tri sezone. 

Greške u omiljenim TV serijama koje su vam promakle!

2. Hannibal

Serija Hannibal je definitivno zainteresirala mnoge ljubitelje žanra o antijunacima. Suša nakon završetka snimanja Dextra je popunjena Hannibalom, novim-starim antijunakom, kojeg se svi sjećamo najbolje utjelovljenog kroz Anthonya Hopkinsa.

Ova serija je definitivno digla ljestvicu svim budućim serijama slične tematike. Neke od slabije poznatih činjenica o ovoj seriji su da svaka epizoda nosi ime nekog jela, slijeda jela (poput aperitiva) ili stila kuhanja. U prvoj sezoni su to bili francuski nazivi, u drugoj japanski, a u posljednjoj talijanski.

Unatoč interesu publike i planu da se nastavi, NBC televizijska mreža otkazala je seriju. Mads Mikkelsen koji je utjelovio Hannibla već je prije glumio lik s istim tedencijama u filmu 'The Green Butchers'. 

3. Igra prijestolja (eng. Game of Thrones)

Tko ne zna za Igru prijestolja, mora da je posljednih nekoliko godina proveo u špilji bez signala i Interenta jer je serija zavladala cijelim svijetom i jedna je od najgledanijih ikada. No, jeste li znali da se niti jedan lik u seriji ne pojavljuje u svim epizodama?

Također, sam autor George R.R. Martin je izjavio da je par likova bolje prikazano u seriji nego u knjizi. Jack Gleeson koji glumi svima omraženog Joffreya je navodno kompletna suprotnost liku kojeg glumi i super prijatelj s Sophie Turner (Sansa) koju je često zlostavljao u epizodama.

 4. Okus krvi (eng. True Blood)

Serija je to koju su mnogi pratili zbog atraktivnih glumaca poput Alexandra Skarsgarda i Joa Manganiella, ali i zbog seksi scena. Nije nedostajalo ni prizora punih 'krvi do koljena, limfe do gležnja'.

Ipak neki sitni detalji do sada su bili skriveni. Alexandar Skarsgard je prvotno išao na audiciju za glavnu mušku ulogu vampira Billa. Iako se serija bitno razlikuje od knjiga spisateljice Charlaine Harris. Uloga Tare, koja se samo kratko pojavljuje u drugoj knjizi u seriji je najbolja prijateljica glavnog ženskog lika Sookie (Anna Paquin). Tu je i lik Lafayette (Nelsan Ellis) koji umre na kraju prve knjige, no zato je u seriji jedan od najzanimljivijih likova. 

Jeste li znali i da je naslov svake epizode poznata kršćanska pjesma koja je ujedno i pjesma odjavne špice. 

5. Spartak (eng. Spartacus)

Spartak je imao jednu od najvećih gledanosti 2013, a pomogla su i nauljena tijela glavnih aktera. Nakon prve sezone obožavatelji su tugovali jer je preminuo glavni glumac Andy Whitfield. Poprilično nevjerojatna činjenica je i ta da je Andy umro sa 39 godina - toliko je godina ima i sam Spartak u trenutku svoje smrti. Također, serija se nije izričito držala povijesnih činjenica, no velika većina scena vezanih uz pobunu su povijesno točne.

Serija je osim krvoločnih scena bitaka, poznata i po nezasitnim scenama seksa. Tako je snimanje seks scena iz prve sezone, ona između Ilithye i Spartaka, trajala čak 12 sati - i to jer se glumci Andy Whitfield i Viva Blanca nisu mogli prestati smijati!  

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene