Poslušajte!

Vikend revolucija: Ovako zvuči 'zagorski reggae'!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Priča počinje u ljeto 2005. Studentska pauza, Zagorje, višak vremena i inspiracije i nastaje većina ideja koje su kasnije postale dio repertoara 'Vikend revolucije'.

Istovremena sklonost prema reggaeu, rocku, bluesu, soulu 'definira' tada još nedefiniran zvuk budućih pjesama. Nastavak priče slijedi tek 2009. kada nekoliko članova odluči te ideje i takav koncept zvuka pretvoriti u pjesme. Sve zajedno kulminira svirkom u Ksetu pod tadašnjim imenom 'Zagorje reggae'.

Pogledaj i ovo Foodballerka (Foto: Goran Kovačević) Hrana, sport i glazba Produži na Foodballerki! Vikend iznenađenje: Bolesna braća i Kuzma i Shaka Zulu

>> Besplatni koncerti na zagrebačkom gornjem gradu!

Ubrzo nakon toga, tadašnja se postava razilazi. U međuvremenu nastaju nove ideje, a stare pjesme i dalje žele biti odsvirane. S novim idejama ubrzo (krajem 2011.) dolazi i nova ekipa koja mijenja ime u 'Vikend revolucija'.

Kemija nastaje odmah na prvoj probi, a rezultat toga ekipa više ne želi držati samo za sebe. 'Do sada smo snimili tri singla, jedan od njih je već 6 tjedana na Ceneru Radija 101, do ljeta je dogovoreno nekoliko koncerata, od kojih smo već odsvirali onaj u Saxu, a pregovaramo i o snimanju spota', pričaju entuzijastično.

Bend čine:

Hrvoje 'Dr. Pupa' Pupić - bubnjevi, udaraljke i psihoterapija
Hrvoje Prpić - gitare, vokali i despotizam
Tihomir Babić 'Pantelija' - akusticni gitarist i mirotvorac
Martina Geber - vokali, udaraljke i jedini 'pravi xx' benda
Petar Martinjak (mns. Martignac) - bas gitara i dobar duh
Kako zvuče, poslušajte u videu, a ako vam se sviđaju 18. travnja pohitajte u Prostor do (Spunka) gdje imaju live svirku!

 

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene