Novosti iz Masterchefa

Stanko ispao zbog previše luka, Hrvoje revoltiran stalnim kritikama

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U novoj epizodi Masterchefa uslijedio je još jedan Gastroduel, a prije svega podjela timova.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo In Magazin: Domagoj Ivanković Bliži se Večernjakova ruža! Za jubilarnu dodjelu ove najdugovječnije nagrade Nova TV nominirana je u tri kategorije!

Hrvoje misli da bi ovaj tjedan vođe mogle biti Petra Gerić i Kike, ili pak on i Petra Plantak budući da su loše kuhali ovaj tjedan. ´Lijepo mi je raditi s ljudima, malo je lakše´, rekao je.

Petra Gerić je puna energije i motivacije ovaj tjedan. Super joj je raditi u timu jer se sve dogovaraju i rade kao jedan. Budući da je tjedan timskog rada današnja podjela timova će biti drugačija: žiri će u oba tima odabrati po dvoje vođa koji će onda svoje uloge podijeliti na ´Head Chefa´ i ´Sous-Chefa´.

U crvenom timu je vođa Ines, Marko Raić je njezin zamjenik, a ostali članovi tima su: Kike, Nikola, Petra Gerić i Marko Matei.

´Head Chef´ plavog tima je Hrvoje, ´Sous-Chef´ Petra Plantak dok ostatak tima čine Marko Palfi, Ivana, Časlav i Stanko.

Dino je podsjetio kandidate da se trebaju podrediti vođi i hijerarhiji. ´Poštujte odluke vođe´, kazao je Mate.

Radovan je naglasio da je Tjedan timskog rada pa je rad u timu još važniji. ´Svaki tim je jak koliko je jaka njegova najslabija karika´, dodao je.

Timovi odmjeravaju snage u restoranu ´Štagelj´ u Koprivnici

Po dolasku restoran ´Štagelj´ žiri je rekao timovima da za kuhanje imaju dva sata te da moraju pripremiti jedno slano i jedno slatko jelo s tim da slano jelo mora biti pripremljeno od ribe smuđa.

Petra i Hrvoje su se za vrijeme svog vodstva u plavom timu dosta dogovarali. ´Glavni´ šef Hrvoje je imao sat, pisao u zadaću kad je tko što stavio kuhati te je svako nekoliko izvikivao preostalo vrijeme. Crveni tim je za vrijeme svog kuhanja bio dosta tiši. Crveni tim je posluživao prvi.

Što se podjele poslova tiče u plavom timu su za ribu i nakon toga salatu bili zaduženi Časlav, koji je prvi put doživio klet, i Marko Pafi. ´Petra Plantak je definitivno prepustila Hrvoju ulogu šefa. Dobro su se nadopunjavali´, rekao je Palfi. Za desert su bili zaduženi Stanko i Ivana. Stanko je konačno došao na svoje jer se kuha u podravskoj kleti što mu je fantazija. Meni su osmislili šefovi Hrvoje i Petra. Set kalupa su dali crvenom timu. ´Ako stoje u ladici, ljudski ih je dat´, kazao je vođa ´plavih´ Hrvoje. Jela su posluživali Stanko i Marko Palfi.

U crvenom timu za kolač je bio zadužen zamjenik šefice Marko Raić zajedno s Ivonom Kristinom te su uskakali gdje je bilo potrebno. Marko Matei je bio zadužen za sve povrće i radio je pomoćne poslove. Nikola i Petra Gerić su bili zaduženi za ribu i filetiranje. ´Svi smo inače malo manje temperamentniji od plavog tima. Sve smo dogovorima rješavali i išli smo glatko. Bili smo učinkoviti.´, kazala je šefica ´crvenih´ Ines. Ona je osmislila cijeli meni, podijelila poslove, nadgledala ih i probala svako jelo. Jela su posluživali Kike i Marko Matei.

Među gostima i Vedran Beg

Jedan od današnjih gostiju je bio i Vedran Beg, jedan od prošlogodišnjih finalista u showu. Iz perspektive gosta mu je u početku bilo opušteno, ali kad je vidio kandidate kako se znoje, vratilo ga u vrijeme kad se i on natjecao u showu.

´Možda više naginjem plavom timu. Njihova priča mi se više sviđala. Malo više maštovitosti i hrabrosti´, komentirao je timove. Komentari gostiju su više bili naklonjeni plavom timu, većinom s napomenama da je ipak desert ´crvenih´ bio bolji. Ali, ipak je žiri taj koji odlučuje.

Komentari gostiju naklonjeniji plavima, ali stručniji žiri odlučuje

Dino nije bio zadovoljan ovim Gastroduelom. Rekao je kandidatima da su potpuno fulali temu, zakomplicirali stvar, bili neorganizirani i imali praznog hoda. ´Lokacija poziva na rustikalnu hranu´, rekao je Mate. Dodao je da su u prezentaciji pretjerali. Radovan je napomenuo da su gosti čekali na jela predugo. Unatoč komentarima gostiju, žiri je odlučio da je pobjednički tim ovaj put crveni.

Žiri je obrazložio da je glavno jelo crvenog tima imalo više poštovanja prema glavnoj namirnici – smuđu, puno bolji desert i bolju organizaciju. Prema Dinu greške plavog tima su prepečena, presušena riba u kojoj je bilo kostiju. Bila je začinjena pa je prošla kod gostiju. Heljdina salata je bila dobra, ali preprezentirana. Zlevanka je i po žiriju i po gostima bila katastrofa. ´To je rijetko tko mogao jesti! Nije dobro!´, rekao je Dino za umak od suhih šljiva u desertu. Mate je gubitničkom timu rekao da su podbacili u Tjednu timskog rada kao tim. ´Ipak ste u nečemu napredovali. Ali ne u dobrome. Prvi put riječ ´užas´ se čuje ovdje´, dodao je Igor.

Hrabri vođa: Hrvoje želi da mu se svi pridruže u eliminacijskom izazovu ili će on otići sam doma

Kao vođe tima Hrvoje i Petra Plantak su automatski u eliminacijskom izazovu. Svatko od njih odabire po još jednu osobu koja ide u Stres test. Hrvoje reagira neočekivano. ´Ja kao vođa snosim punu odgovornost i neka ide cijeli tim u eliminacijski izazov ili ja idem doma´, rekao je. Nitko mu se nije pridružio. ´Takvi ultimatumi nisu dopustivi´, rekao je Dino. ´Skidam ti kapu, ali ova igra se ne igra ovako. Imaš obavezu odabrati nekoga´, kazao mu je Mate. Nakon toga je Hrvoje ipak odabrao Stanka, a Petra Plantak Časlava.

Petra Plantak to što nitko nije pristupio Hrvoju komentira da se ´svatko za svoju guzicu brine´, a to je ljudska odlika kad je najteže. Žao joj je što za eliminacijski izazov nije odabrala Marka Palfija koji je imao više ´umješnosti´ u pravljenje ribe. Osjeća bijes, ali ne tugu. Hrvoje je odabrao Stanka zbog toga jer je Radovan rekao da je Stanko lizao prste pred publikom. Vjeruje da svi kuhari to rade, ali Stanko je ´uhvaćen na djelu´. Misli da mu Stanko odabir neće zamjeriti.

Stres test: napraviti idealnu inačicu tatarskog bifteka s osobnim pečatom

Stanko, Časlav, Petra Plantak i Hrvoje u eliminacijskom izazovu imaju pola sata da naprave tatarski biftek. Međutim, prije nego što ga naprave, moraju u Dionu po meso za njega iako ne znaju što ih čeka u Stres testu. Petra poznaje juneći biftek: ´Mislim da će ovaj eliminacijski izazov biti jako težak jer je juneći biftek delikatan i nježan. Možeš jako puno pogriješiti i svašta se može s tim´. Hrvoju je ovo prvi put da je u Dioni te mu nije baš ugodno s obzirom na okolnosti. To mu je najstresniji odlazak u dućan ikad.

Mate se obratio kandidatima: ´Zadatak je napraviti idealnu inačicu tatarskog bifteka na nov i izazovan način´. Radovan je pričao o tome kako je biftek pripremljen na ovakav način nastao. Luk, kiseli krastavci, kapari, inćuni, peršinov list, ljuta paprika, vlasac, kim, dvije vrste senfa i kečapa, ribanac i slično su samo neke od namirnica koje ovih četvero kandidata ima na raspolaganju uz glavnu s ciljem da što bolje naprave tatarskog biftek s osobnim pečatom. ´Molit ću lijepo bez divljanja´, kazao je Dino. Za pripremu bifteka imaju pola sata te u to vrijeme ulazi i vrijeme biranja popratnih namirnica koje se nalaze ispred žirija.

Pomoć i u žestokoj borbi: Stanko se porezao, Petra stala s poslom i dala mu flaster

Stanko se za vrijeme pripreme bifteka porezao, rukavica mu je bila mala pa ju je navukao do pola. Petra Plantak je stala sa svojim poslom i dala mu flaster. ´Hrvoje od početka radi kao stoj, ne staje´, primijetio je Palfi. Stanko nije nervozan. Dovoljno je iskusan da ga ovakve stvari ne pogađaju.
Hrvoje, kojem je ovo treći put u Stres testu, nije biftek nikad prije niti jeo niti probao, išao je intuicijom. Petra Plantak je tatarski biftek zadnji put jela prije 12 godina. ´Znam da to trebaš sjeckat dok se ne oznojiš, ja sam toliko pa i još više´, rekla je. Časlav je radio tatarski biftek već prije.

Unatoč zahtjevu žirija da naprave vlastitu verziju tartara kandidati nisu najhrabriji

Nakon odabira timova, kuhanja, posluživanja, odluke i Stres testa došao je red i na kušanje. Prvi na redu je bio Hrvoje. Prema Dinu, njegov biftek bi trebao biti ´mazljiviji´, ali nije neukusan. ´To je klasika klasike´, rekao je Radovan. ´Vidio sam s koliko si volje i upornosti ovo radila, lijepo je to bilo za vidjeti´, obratio se Mate Petri Plantak. Dodao je da je ´mazivo´ i fino tretirano. Njemu osobno fali kiseline, ali su začini u balansu.

Dino se obratio Časlavu: ´Moram priznati da sam navijao za jelo, ali pod tim nisam mislio na ovo. Napravili ste manje kompletan tatar. Ovo je još uvijek pašteta; mogli ste napraviti cijelo jelo´. Mati je Časlavov biftek fino začinjen. ´Meni su čak simpatični ovi krupniji komadi krastavaca´, rekao je. Kod Stanka su začini preuzeli meso. ´Luk je preuzeo sve´, rekao je Dino. Dodao je da bi radije osjetio meso nego luk.

Stanko odlazi kući, tatarski biftek Petre Plantak najbolji


Žiri je očekivao da će ovih četvero kandidata u Stres testu danas biti hrabriji s obzirom na namirnice koje su imali na raspolaganju. ´Začuđuje kako ste kao konjanička bojna bili uspješni, pogotovo vi bez iskustva. Mislim da bi vam ponovni ovakav biftek bio uspješniji´, kazao je Radovan. Žiri je odlučio da je danas bio najbolji biftek koji je napravila Petra Plantak. Ostala su tri muškarca.


´Utrka je bila tijesna, ali smo sigurni u najlošijeg´, rekao je Dino. ´Stanko, vi ste na svoju žalost pretjerali s lukom´, nastavio je. Mate mu je rekao da ne treba za ničim žaliti jer je jako puno dogurao, naučio o organizaciji u kuhinji i samom kuhanju. Radovanu je Stanko drag jer je najveći tradicionalist u Masterchef kuhinji. Stanku je drago što je bio svega i upoznao divne prijatelje. Osjeća se ispunjeno jer je naučio nešto i ispunio ambicije s kojima je došao. Masterchef će pamtiti po divnom druženju. Misli da će najviše nedostajati svom cimeru Časlavu i Petri Gerić . ´Zbližili smo se i nastavit ćemo to druženje´, rekao je. Još je uvijek, kako kaže, najbolji Masterchef za svoju obitelj.

Časlav je znao da će doći dan kada će se on i Stanko morati razdvojiti. Tužan je zbog toga jer su se podudarali i povezivali. Ostao je s puno mlađim članovima u kući, ali je s njima uspostavio kontakt. Misli da se obistinilo staro pravilo: ´Tko prvi put nešto sije, najbolje žanje´. Petra Plantak će Stanka pamtiti po finim tradicionalnim jelima, a takva hrana je uvijek najbolja hrana. Znala je da će njezin tatarski biftek biti najbolji, drago joj je da to sad svi znaju. ´Bez obzira što zvuči malo bezobrazno´, rekla je kroz smijeh.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Isprobajte Ovo 7 dana bez naknade

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene