Povijesni trenutak

2012. će zauvijek biti pamćena po ovom fenomenu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kad je objavljen 15. srpnja 2012. godine malo tko je mislio kako će 'Gangnam Style' potući sve rekorde gledanosti na YouTubeu!

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Laskava titula Tko je strana 'Osoba godine'? Izbor je na vama!

Korejski izvođač Psy svojim je plesom pokorio svijet. Malo po malo, gostovao je sa svojim hitom po mnogim najpoznatijim svjetskim show emisijama, a s njim su plesali mnogi poznati glumci i pjevači.

A upravo smo se mi na portalu Dnevnik.hr potrudili da vam prikažemo svaki segment ovog korejskog fenomena za kojeg se ubrzo ispostavilo kako će pokoriti svijet.


Pisali smo tako o čemu zapravo govori 'Gangnam Style', donijeli smo vam pregršt parodija na ovaj hit, učili smo vas kako ga plesati.

Sjećate li se kako su vozači F1 momčadi Red Bulla Sebastian Vettel i Mark Webber proslavili pobjedu?

A kako je Heidi Klum doprinijela ovom hitu? A tek legendarni MC Hammer?

Kakav bi to hit bio kad ga ne bi obradili i najmlađi plesački talenti?

A nakon što je oborio sve rekorde, otplesao se na najnevjerojatnije načine i izazvao raznorazne reakcije, došao je red i na kopanje po Psyjevoj prošlosti.

Otkriven tajni život popularnog Psyja!

Tako je otkriveno kako je Psy zapravo umjetničko ime simpatičnog Korejca koji se zapravo zove Park Jae-Sang. Svoju karijeru započeo je još 2001. i brzo je postao popularan u domovini.

No nije sve prošlo sjajno jer je mladi Psy uhvaćen kako puši marihuanu zbog čega je završio u zatvoru. 'Tada sam bio jako mlad, imao sam 23 godine i jako me je bilo strah što će se dogoditi sa mnom. U posjet su mi smjeli doći samo roditelji', ispričao je Psy, piše teen magazin Ok! 'Roditelji mi nisu pružali podršku dok sam bio u zatvoru. Tata mi je poručio da iskoristim zatvorske dane za odvikavanje od cigareta', prisjetio je Korejac.

Tri godine nakon što je bio uhićen, pogodila ga je još jedna teška vijest. Djed s kojim je bio jako blizak je preminuo, a on nije mogao doći na sprovod. Kaže kako si to nikada neće moć oprostiti.

Nakon što je izašao iz zatvora, mediji su ga ignorirali, no on je svejedno objavio novi album 'Sa2' koji je bio zabranjen za maloljetnike. 2003. morao je odslužiti vojni rok koji u Južnoj Koreji traje od 24 do 28 mjeseci, no optužen je da je zanemario svoje dužnosti zbog koncerta pa su ga kaznili s dvije dodatne godine u vojsci!

Nevolje su pratile Koreanca, no on nije odustajao. Oženio je Yoo Hye-Yeon koja je rodila blizance. A nakon Gangnama, izgleda njegov život je napokon krenuo nabolje! 'Gangnam Style' tako je oborio novi rekord i postao najklikaniji video na Youtubeu, - i tako oborio i Justina Biebera!

'Ona je tip žene koju bi svaki muškarac poželio'

Psy se jako ponosi svojom suprugom i uvijek ističe njezine vrline. Nedavno je na jednom gostovanju na korejskoj televiziji otkrio i neke detalje iz svog privatnog bračnog života.

'Ona je tip žene koju bi svaki muškarac poželio', otkrio je Psy.

Njegova supruga marljiva je i poslušna žena koja svog suprugu svako jutro pripremi čak devet vrsta jela! Kada je negdje vani, ne zove ga na mobitel već mu maksimalno vjeruje. Psy je ishvalio svoju suprugu i poručio kako se ponosi njome i svojim blizancima.

Popularni Psy: 'Ubijte je**** Jenkije, sporo i bolno!'

No, najveća ovogodišnja YouTube senzacija postala je česta tema medijskih napisa nakon što je u javnost procurilo kako ima 'antiameričku' mrlju u prošlosti.

Gotovo deset godina prije nego li je postao svjetski glazbeni fenomen, autor 'Gangnam Stylea', Psy, je repao o 'polaganoj i bolnoj smrti američkih vojnika'.



Prvo je 2002. godine izveo protestnu pjesmu usmjerenu protiv 37 tisuća američkih vojnika stacioniranih u Južnoj Koreji. Bio je to protestni koncert protiv ubojstva Kim Sun-ila, južnokorejskog svećenika kojeg su vojnici u Iraku usmrtili.
Tada je Psy razbio maskirni američki tenk, ali to nije bio prvi put da je izrazio svoje anti-američke stavove.

Drugi put je u pjesmi 'Dear American' Psy pjevao: 'Ubijte je**** Jenkije koji su mučili iračke zarobljenike, ubijte je**** Jenkije koji su naredili da ih muče, ubij njihove kćeri, majke, i očeve, ubij ih sporo i bolno'.

Psy se očitovao pismom isprike: 'Riječ je o pjesmi koja je nastala prije osam godina. Jednim dijelom je nastala kao emocionalna reakcija na rat u Iraku. Uvijek će mi biti žao ako sam nekom svojim riječima nanio bol. Nadam se da će američki vojnici i Amerikanci prihvatiti moju ispriku', tvrdi MTV News.

>> Nije bio smak svijeta no svjedočili smo povijesnom trenutku!

A posljednje informacije o hitu 'Gangnam Style' i njezinom autoru govore kako njegova popularnost nije nimalo narušena ovom posljednjom mrljom. U trenutku pisanja ovog teksta 'Gangnam Style' je pregledan 1,025,497,183 puta.

I za kraj, evo jedne božićne verzije. Uživajte!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene