Veliki povratak

Vesna Pisarović otkrila zašto ne govori o braku sa sinom poznatog političara: "Bolje da šutim"

Vesna Pisarović - 1 Vesna Pisarović - 1 DNEVNIK.hr 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Glazbene note Vesna Pisarović - 8 Vesna Pisarović - 7 Vesna Pisarović - 6 Vesna Pisarović - 5 Vesna Pisarović - 4 Vesna Pisarović - 3 Vesna Pisarović - 2 +0 Vesna Pisarović - 1 Galerija

Vesna Pisarović školovala se u Haagu, Londonu, ali i u Berlinu. Upravo su Berlin njezin suprug Ozren Pupovac, sin saborskog zastupnika Milorada Pupovca, i ona odabrali za život.

Iako je posljednjih 14 godina njezin dom u Berlinu, Vesna Pisarović trenutačno ga je zamijenila Zagrebom. Nekadašnja pop-zvijezda priprema velik povratnički koncert, no to nije jedni razlog zbog kojeg se vratila u Hrvatsku. Detalje zna Lana Samaržija.

Pogledaj i ovo Alen Bičević kao Gabi Novak, TLZP - 23 Nije bilo jednostavno! Alen Bičević briljirao je kao Gabi Novak i odnio svoju drugu pobjedu u hit-showu: "Osjećaj koji sam imao je famozan, nešto neopisivo!"

Ljubav između Vesne Pisarović i publike, unatoč tomu što je još 2005. prekinula karijeru u Hrvatskoj i odselila se, očito nikada nije nestala. Za njezine koncerte u posljednje se vrijeme traži karta više, a veliki povratak na pop-scenu priželjkuju mnogi.

"Ne mogu reći što je, ali mislim da je riječ o nekoj nostalgiji, ne za mnom, Vesnom Pisarović, nego mislim da nema više tog zvuka, a zvuk koji sam tada svirala i pjevala potekao je s kraja 90-ih, raspjevani San Remo refreni, modulacije... Da sutra umrem, takvih pjesmama više nema", odmah na početku ističe Vesna.

Iako se malim koncertima potiho vratila, došlo je vrijeme i za onaj pravi, veliki povratak. Vesna za 28. ožujka sprema ne samo koncertni već i scenski spektakl "Probudi mi ljubav" u Domu sportova.

"Neće biti tulum, ali... Ma naravno, bit će tulum, on je podijeljen u 3 djela... Ne smijem previše reći. Bit će kazališnog, bit će suvremenog plesa, odlični muzičari, i puno pjesama, čak i neke pjesme koje nikad nisam pjevala.

"Dolje na koljena", "Ti si kriv", "Jutro donosi kraj" samo su neki od dobro poznatih hitova s vrhunca njezin karijere s početka 2000. Vesna je iz tog vremena ostavila šest studijskih albuma. 2002. predstavljala nas je na Eurosongu s pjesmom "Sasvim sigurna". Osobno je sasvim sigurna i da je odluka da sada berlinsku adresu zamjeni zagrebačkom - odlična.

"Zagreb je ustvari jako opušten grad i ovdje se nekako uvijek smirim. Svi strahovi i nervoze koje inače imam, a koje su opet i nužne za neki kreativan rad, ovdje se pretvaraju u nešto kreativnije jer se stvarno osjećam doma. I u Berlinu iako sam doma, običan sam mali čovjek, hodam ulicama i u svom sam balonu."

Inače, nakon odlaska s domaće scene okrenula se jazzu. Školovala se u Haagu, Londonu, ali i u Berlinu. Upravo su Berlin njezin suprug Ozren Pupovac, sin saborskog zastupnika Milorada Pupovca, i ona odabrali za život. Vesna o privatnom životu ne voli govoriti, a za to ima samo jedan razlog:

"Što ako kažem da je lijepo i sretno i sve pokvarim, onda bolje da šutim."

Nešto je pak pričljivija o onome zbog čega se veseli životu u Hrvatskoj. "Štrukle sa sirom, probat ću se kontrolirati. Također me veseli i to što ću biciklirati, toga nema na taj način u Berlinu."

Vesna se veseli se i češćem druženju uživo s dragim prijateljima. Spisateljica Milana Vlaović Kovaček u vrijeme Vesnine najveće popularnosti bila je ne samo prijateljica već i autorica većine njezinih pjesama.

"Milana i ja ustvari se često čujemo, i kako ja pratim njezin život i ono čime se ona bavi, tako i ona moj. Pa vidjet ćemo, nas dvije imamo lijepu suradnju, lijep odnos i poštovanje. Mislim da je to najvažnije za bilo kakvu suradnju i odnos." Hoće li s Milanom ponovno surađivati, ne otkriva, no nakon jazz-albuma i repertoara s kojim nastupa po Njemačkoj, dugoočekivani pop-album koji hrvatska publika iščekuje je u nastajanju.

"Upravo sam snimila prije dva tjedna novi, jazz-album. Obradila sam sevdalinke na jedan eksperimentalan način. Ali da, upravo me publika motivirala da nakon ovoga, odnosno paralelno uz ovo radim pop-album. Pisala sam ih od 2006., melodije koje su vrlo lirične, vrlo jednostavne, ali ono što sam sad dobila kao ideju je potpuno. Dakle, ovo će čekati, korak po korak i to će vidjeti svjetlo dana, sigurna sam, ali imam ideju toga kakav bih zvuk htjela."

No prije svega, kaže, probudimo ljubav u Domu sportova. Cijeli video čeka vas u galeriji.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene