Život u agoniji

POTPUNO SE SLOMILA Progovorila o teškoj prošlosti i zaplakala usred emisije

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Valerija Đurđević prvi puta javno je progovorila o teškom razdoblju u kojem je sa strepnjom iščekivala vijesti o svom ocu.

Na dan pada Vukovara svoju tužnu životnu priču s javnosti je po prvi puta podijelila Valerija Đurđević. Spisateljica i supruga Borisa Đurđevića rođena je Vukovarka koja je sa samo osam godina morala napustiti svoj dom i pobjeći iz svog grada.

Pogledaj i ovo showbuzz Nakon pet godina Vratila se na modne piste - Ponosni suprug pratio je iz prvog reda

"To je nešto na što se čovjek ne može pripremiti. Otišli smo samo s ljetnim stvarima misleći da ćemo se vratiti, ali nismo se vratili", govori Valerija.

Sjećanja na svoj grad često je izražavala na papiru. "Pisala sam sastavak 'Kako ja sanjam svoj Vukovar' ne znajući gdje mi je otac. Nismo znali da li je živ ili nije", ispričala je spisateljica.

Srećom, njena tužna priča dobila je sretan kraj nakon što se ustanovilo da joj je otac preživio ratna stradanja. "Bio je godinu dana u logoru pa nismo znali gdje je. Jako sam ponosna na svog oca koji je jedini pobjegao s Ovčare. Iskočio je iz kamiona i tako spasio svoju živu glavu", otkrila je Valerija koja i dana danas s posebnom sjetom piše o Vukovaru.

Upravo svom gradu Valerija je posvetila i pjesmu "Dunav gospodari" koju izvode Sinovi ravnice. Čitajući stihove pjesme tijekom gostovanja u emisiji Valerija se potpuno slomila. "Emotivno je ovo sada vrijeme", kazala je kroz suze Valerija.

Što nam je još otkrila pogledajte u prilogu IN magazina. IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene