Startaj Hrvatska

Projekt koji je dvjema poduzetnicama promijenio život: Što kažu o svemu godinu dana nakon sudjelovanja?

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Martina Završki - 1 Martina Završki - 2 Jasna Karavanić - 2 Jasna Karavanić - 1 Jasna Karavanić - 1 Jasna Karavanić - 2 Jasna Karavanić, kadidatkinja projekta Startaj Hrvatska Jasna Karavanić - 3 Startaj Hrvatska - Jasna Karavanić - Jaggety - 1 Martini Završki ovo je bila prva prodaja jedan na jedan +5 Martina Završki dobila je narudžbu od 3600 komada Špajz juha Galerija

Projekt Startaj Hrvatska za njih je bio avantura života koja ih je dovela do uspjeha. Godinu dana od sudjelovanja, Martina Završki i Jasna Karavanić s ponosom mogu uživati u rezultatima svojeg rada, a imaju i mnoge planove za budućnost. Kako danas gledaju na svoje iskustvo u ovom poduzetničkom projektu, podijelile su za In magazin.

Iako je završila školu za dentalnu tehničarku, prije četiri godine Martina Završki iz Osijeka odlučila je otisnuti se u svijet ugostiteljstva. A tu se rodila ideja za juhice u teglici, koje je predstavila u projektu Startaj Hrvatska.

Pogledaj i ovo Svjetlana i Lovro Lenac, Startaj Hrvatska - 4 Startaj Hrvatska! Tradicionalni rezanci od sušene buče iz Hrvatske Kostajnice: ''Mi skroz vjerujemo u ovaj proizvod!''

''Ova godina je bila fantastična, baš zbog toga što smo sudjelovali na Startaj Hrvatska. Ja sam završila za dentalnu tehničarku, ali spletom okolnosti da to zanimanje nije za mene i posvetila se svom dječačkom snu da imam nešto svoje'', priča Martina Završki. 

U svoj proizvod, mješavinu začina Jaggety, vjerovala je Jasna Karavanić. Znala je da ga mora predstaviti i drugima.

''Gledam sad sa sjetom i zapravo sam jako sretna što sam sudjelovala i to baš u prvoj sezoni Startaj Hrvatska'', priča Jasna Karavanić. 

HIT proizvodom lani je proglašena Zorina mast, no projekt je svim poduzetnicima otvorio vrata. A vidjeti svoj proizvod na policama jednog od najvećih trgovačkih lanaca u zemlji ispunjava ih posebnim ponosom.
 

''U svakom slučaju naučila sam da pod broj 1 upornost i rad. Mislim da to nema cijene. Ako zaista prionete tome uspjeh je zagarantiran'', zaključila je Jasna. 

Jasna već smišlja nove mješavine začina, a Martina je svojim juhama u teglicama dala još jedan okus.

''Za Spar smo napravili novi okus juhice. To je juhica, od graška, mrkvice, zelene metvice i limuna. Pokazala se jako dobra'', kaže Martina. 

Iako je bilo mnoštvo emocija, cijelo iskustvo i Jasna i Martina opet bi ponovile.

''Mislim da bih sad, kad bi sad trebala ponovit, da bih to radila sa puno više elana i puno uspješnije. Tako da bih, svakako bih ponovila. To je jedno stvarno prekrasno životno iskustvo'', smatra Jasna. 

''Ponovila bih to iskustvo još milijun puta'', kaže Martina. 

Nova sezona partnera projekta Nove TV i SPAR Hrvatska uskoro će predstaviti novih osmero kandidata, a već ove jeseni pratit ćemo njihove uzbudljive životne i poduzetničke priče te put do uspjeha.

''To je jedno zaista prekrasno poslovno i privatno iskustvo. Znači ja sam zaista mogu reći upoznala jako puno ljudi, poslovnih suradnika, ljude naravno iz Spara koji su stvarno bili prekrasni za suradnju, zaista su nam puno pomagali, meni osobno moram reći da da. Bili su uvijek tu kao podrška. Tako da da, svi koji ste inovativni prijavite se'', poručuje Jasna. 

''Ja bih poručila svim budućim kandidatima da slijede svoj san i da su sad na pravom putu i da se ovakva prilika pruža samo jedanput'', zaključila je Martina. 

Tko su sve kandidati druge sezone Startaj Hrvatska, koji će dobiti priliku postaviti svoje proizvode na police Spara i Interspara, saznat ćemo uskoro. Stoga ne propustite!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput - 2 Davor Garić i Maja Šuput Maja Šuput - 1 Maja Šuput +1 Maja Šuput inMagazin Maja Šuput prvi put o želji za još jednom bebom: "Nikada do sada nisam mogla zamisliti da nekoga možeš tako voljeti!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene