Siromašni i zaljubljeni

Pokušajte ne pustiti suzu: Pronašli su ih zagrljene, zaspali su zauvijek

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Sigurno je barem jednom svakoga od vas dotaknula antologijska pjesma Zdenka Runjića "Ća je život vengo fantažija", o ljubavi dvoje siromaha Roka i Cicibele. Stvarni su to likovi, čija je ljubavna priča ostala vječno zapisana u stihovima i pričama mnogih, a proširila se i izvan granica Lijepe Naše.

'To je bilo ka u priči Roko nije jema ništa cicibela još i manje...'

Pogledaj i ovo showbuzz Jacques vs. Nole 2 para, 2 godišnjice, 10 godina ljubavi: 'Starimo zajedno'

O opjevanoj ljubavi dvoje siromaja sa splitske Matejuške, Roka i Dujke, svima poznatije kao Cicibele stanovnici splitske Matejuške spominju se i danas: 'Dujka je bila odovod iz veloga varoša bila je iz jedne siromasne familije, i onda bi ona uvik tribala ovod doć na piškeru oprat tu robu a ovi roko on se bavio ribom lovi je koju ribicu. Dujka bi dolazila prat robu i onda je on zapazija bija je puno puno zgodan ti Roko a bila je i Dujka zgodna i onda ća ćete moji judi čut onda je on zva da dojde na brod malo povirit kako se smistija a ona kaze da neće doć dok je ne odvede prid oltar', ispričao je Davor.

I odveja ju je prid oltar, a živili su sretno i skladno. Stari ribarski brod bio im je kuća a cijela Matejuška dvor.

'Iako su bili siromašni oni su se volili a danas van je nika druga slika sad ako nema pinez i ako ona nema dobru dotu slabo ta jubav gre moja ćerce a njima to u ona doba ni tribalo. Jedno jutro nije ih bilo u konobu, nisu bili vanka i to je ljudima bilo sumnjivo i onda su išli povirit ća je., i onda su vidili da su umrli smrzli su se, bilo je zima'.

Roka i Cicibelu jednog hladnog jutra pronašli su zagrljene na žalima Matejuške, zaspali su zauvijek. Uspomena na njihovu ljubav i danas živi na Matejuški, mjestu na kojem se rađaju neke nove ljubavi.

'Na ovom žalu ovde se i dan danas mladi vole nekad su se volili Roko i Cicibela, Roko i Dujka, čiji je brod njihova kuća bila vezana tu u ovoj lučici i pokrenuli smo inicijativu da se vidi da je Matejuška kvart ljubavi. (kvart ljubavi mladosti i ljepote) i u to ime i u ime Roka i Dujke stavljamo tu i katance i vezujemo nasu ljubav i pokusavamo objasnit ljudima da je to četvrt ljubavi a ne problema, to je četvrt gdje mladi i stari su vječito opijeni ljubavlju i ničim drugim', rekla je Jelena.

Kako će priča o ljubavi Roka i Cicibele živjeti dalje, pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene