Nosi i titulu najvišeg plesača

Plesač i sudac Marko Ciboci o Plesu sa zvijezdama, profesionalnoj karijeri i uspjesima: ''U jednom trenutku sam prestao brojati medalje''

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Marko Ciboci - 2 Marko Ciboci - 1 Žiri showa Ples sa zvijezdama Marko Ciboci - 4 Marko Ciboci - 3 Žiri showa Ples sa zvijezdama Žiri showa Ples sa zvijezdama - 4 Žiri showa Ples sa zvijezdama - 3 Žiri showa Ples sa zvijezdama - 2 Žiri showa Ples sa zvijezdama - 1 +4 Marko Ciboci - 3 Galerija

Iako se u Plesu sa zvijezdama kao član žirija tek sada predstavio široj publici, Marko Ciboci u plesnim krugovima već je dobro poznat. Reći ćemo vam samo da je proputovao svijet, ponio titulu najvišeg plesača svijeta i okitio se s više od 800 medalja.

Uz Larisu Lipovac Navojec, Franku i Igora Barberića, Marko Ciboci član je žirija nove sezone showa "Ples sa zvijezdama". Uspješan i talentiran profesionalni plesač na tom vrućem stolcu itekako je s razlogom. Iza sebe ima više od 30 godina plesnog iskustva:

''Krenuo sam vrlo rano sa ritmikom i baletom, krenuo u latino i standard čisto slučajno jer je moj brat plesao pa da probam i to, a uz latin i standard sam se susreo sa suvremenim plesom i azvršio karijeru s teatar artsom'', kaže. 

Pogledaj i ovo Marko Ciboci "Najpoznatija u RH" Ciboci se pohvalio predivnom osobom koja se pojavila u našem hit-showu ove godine i otkrio što misli o njoj!

Iako se tek sad predstavio široj publici, u plesnim krugovima već je dobro poznat. Možda najviše zbog osvojenih nagrada:

''Mi smo proputovali čitav svijet, najviše pobjeda je bilo na domaćem terenu a bilo je i vani također. Zadnji put kad sam brojao medalje imam nekih 348 zlatnih, 290 srebrnih, i 130 i nešto brončanih. To kad brišem prašinu me broj malo šokira...'', kaže. 

Trenutačno priprema doktorski rad na polju plesne psihologije u Londonu. Od ranije je pak magistar hortikulture na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Predsjednik je Europskog plesnog vijeća, osnovao je Nacionalno Plesno Vijeće Hrvatske. Radi i kao plesni sudac, a kako plesač ode u mirovinu s plesnog podija?

''Nikako, nikako, ja i dan danas radim nekakve showove u Aziji kad me se pozove, ali to imate u sebi do kraja svog života, a kad ode u mirovinu kad vidi neki poziv van natjecateljskog dijela i kad želi doprinjeti iskustvom mlađim generacijama'', kaže.

A što je lakše, plesati ili suditi?

''Plesati je meni puno lakše, jer ne morate misliti apsolutno o ničemu, kad sudite onda morate u vrlo kratkom roku, nama na natjecanjima, imate 3 do 5 sekundi da odredite nivo para'', kaže. 

Sudit će i u nadolazećim plesnim emisijama, ali i počastiti nas brojnim zanimljivostima, poput nastupa u Vlatkinu videospotu ili želje da zapleše s Bojanom:

''Prije 10, 15 godina kada sam bio aktivan u natjecanju, imao sam veliku želju biti mentor u Plesu sa zvijezdama, ali zbog moje visine nije bilo zvijezda koje su bile dovoljno visoke osim nje, i cijelo vrijeme mi je bilo u mislima joj da barem Bojana ona je dovoljno visoka. Ja sam sad u drugačijoj ulozi pa mi je bilo vrlo drago je vidjeti'', kaže.

Marko je inače službeno najviši plesač na svijetu.

''Da, tako je, sad sam u mirovini, ne znam tko je sad najviši, ali bio sam kad sam bio na plesnom podiju. 196 cm!'', kaže. 

Pred nama je nova plesna večer - Fiesta latina, a pred žirijem, ali i publikom, nove odluke:

''Očekujem dobru zabavu, ples nije sam nekakvo sportsko natjecanje, ples je život, ples je sreća, kad plešete osjećate se pozivitivno. Želim svima da se dobro zabave, a sad tehnički, to ćemo poslije'', rekao je. 

Ne propustite Ples sa zvijezdama u nedjelju u 20 i 15 na Novoj TV!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene