ona je neuništiva!

U 86. godini i nakon borbe s dva karcinoma, glumica ne dopušta da je ostavljaju na margini i otkriva tajnu svoje dugovječnosti!

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Jane Fonda - 1 Jane Fonda - 2 Jane Fonda - 3 Jane Fonda - 4 Jane Fonda Jane Fonda Jane Fonda - 4 Jane Fonda - 3 Jane Fonda - 2 Jane Fonda - 1 +15 Jane Fonda - 18 Galerija

Godine su samo broj, pitate li Jane Fondu, nekadašnju manekenku, gorljivu aktivisticu, lice aerobika i aktivnu glumicu, koja ne staje ni s 85 godina. Čak i nakon suočavanja s dva karcinoma i povratkom u filmsku industriju sa 65 godina, ne dopušta da bude ostavljena na margini. Vitalna glumica otkriva svoje tajne dugovječnosti i zašto je starenje privilegij koji treba znati cijeniti. Više donosi Aleksandra Keresman u prilogu IN magazina.

Iako bi Hollywood lako mogao svojim sloganom proglasiti filmski naslov braće Coen ''Nema zemlje za starce'', njegovim crvenim tepisima, posljednjih godina ponosno kroče sve starije dame. Predvodi ih apsolutno neuništiva 85-godišnja Jane Fonda. Bivša manekenka, feministica i aktivistica, svoju glumačku karijeru počela je graditi još davnih 60-ih.

''Ja sam svjesnim političkim aktivistom postala dosta kasno, to je bilo 1968. i to je bilo jedno veoma turbulentno razdoblje za mnoge. Snimila sam Barbarellu i nakon toga Klute, a između sam postala feministicom. I razlog velikog uspjeha Klutea bio je moj feminizam'', kaže.

Sedamdesetih je izazvala velike kontroverze kada je svoje protivljenje Vijetnamskom ratu iskazala posjetom Hanoiu, zbog čega su je mnogi Amerikanci smatrali izdajnicom. No tijekom godina nastavila je s angažmanom u pitanjima ekologije i suzbijanja nasilja nad ženama, pa čak i bila uhićena. Ipak, mnogi je više nego uz glumu i aktivizam vežu uz vježbanje. Ponajviše zahvaljujući njezinim videokasetama aerobika koje su doživjele bum osamdesetih.

''Morate biti spremni ugrabiti priliku, zgrabiti sreću. Neki je ljudi ne prepoznaju čak ni kad je ravno ispred njih, a kako se meni posrećilo u karijeri, tako da sam ostala zdrava i u formi. Napustila sam industriju na 15 godina i vratila se sa 65. To se inače ne događa. Ove godine navršavam 85 i snimila sam tri filma. Sve samo zato što sam zadržala mladolikost, ja jesam stara, ali je moj duh mlad. Imam dobro držanje i dobar stav, ostala sam znatiželjna. Sve je to utjecalo na moju sreću'', kaže. 

Nije ju zaustavila ni bolest. 2010. dijagnosticiran joj je rak dojke, dok je 2022. otkrila kako boluje od ne-Hodgkinova limfoma.

''Svi kažu, nemoj pričati o raku, ali tako smo razmišljali prije 50 godina, nismo to smjeli ni izgovoriti. Ja sam dobila dijagnozu limfoma, primila pet ili šest tretmana kemoterapije, posljednja je bila jako teška. Nakon toga, taman prije mog 85. rođendana, rekli su mi da je rak u remisiji i da ne trebam više kemoterapije. To mi je bio najbolji dar u životu'', rekla je. 

Danas, opasno se približavajući desetom desetljeću, Jane je i dalje prisutna na filmskim setovima, gdje su redatelji nerijetko puno mlađi od nje.

''Nije da imam izbora, većina je mojih vršnjaka mrtva. Većina redatelja s kojima danas radim mogli bi mi biti djeca, pa ako nastavim raditi, naravno da će svi biti mlađi od mene. Starost je samo pitanje stava. Ostajete mladi i vitalni i u glavi i duhom kada imate neku strast u svom životu, a ja je imam'', rekla je. 

Njezin začuđujuće mladolik izgled godinama izaziva brojne komentare, iako glumica nikad nije skrivala plastične operacije. Dapače, pohvalila se kako je njima kupila još barem desetljeće rada u industriji. Svejedno uživa u starenju i mudrosti koja s njim dolazi.

''Mislim da postaje bolje, kao prvo hrabrije smo. Što možemo izgubiti? Pa, što ako mi koža visi, visi i njemu. Ali znam što moje tijelo treba. Upoznajte svoje tijelo mnogo bolje, tako da vas nije strah tražiti ono što želite. Tako da na ljubavnom i seksualnom planu postaje bolje'', smatra Fonda. 

Jer već je odavno postalo jasno kako žene s godinama postaju sve svjesnije svoje vrijednosti, koju društvo, čini se, tek uči prepoznati.

''Starije su žene najbrže rastuća demografska grupa u svijetu. Važno je da studiji to prepoznaju i da taj narativ pretoče na ekrane'', zaključila je legendarna glumica. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Lily-Rose Depp i 070 Shake - 2 Lily-Rose Depp i 070 Shake - 3 Lily-Rose Depp i 070 Shake - 4 Lily-Rose Depp i 070 Shake - 5 +12 Lily-Rose Depp i 070 Shake - 1 Celebrity Kći legendarnog glumca nekoć je ljubila slavne frajere, a sada su je paparazzi ulovili u trenucima nježnosti sa ženom  

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Valentina Walme - 2 Valentina Walme - 4 Valentina Walme - 3 Tina Walme +26 Valentina Walme - 3 Celebrity Bivša pobjednica ''Plesa sa zvijezdama'' još je jednom potvrdila titulu najseksi hrvatske plesačice: ''Koja sirenica...''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene