Startaj Hrvatska!

Najslađi desert koji nećete moći prestati jesti - karamelizirani lješnjaci iz Baranje!

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju karamelizirani lješnjaci - 1 karamelizirani lješnjaci - 2 karamelizirani lješnjaci - 3 Danijel Horvat i Monika Parat - 1 +0 Danijel Horvat i Monika Parat - 2 Galerija

Nedjeljom poslijepodne nakon ručka svi vole pojesti nešto slatko. Iz kuhinja se tada šire mirisi kolača, palačinki ili, u slučaju junaka naše iduće priče, karamelizirani lješnjaci! Slatki proizvod All Sweet nastao je kao rezultat ambicije, kreativnosti i ljubavi u srcu Baranje. Tko iza njega stoji, saznala je naša Matea Slogar za In magazin.

Danijel je zaručnicu Moniku upoznao dok se još bavio razminiranjem. Posao koji sa sobom nosi neizvjesnost i strepnju, obilježio je njegovih 20 godina karijere.

''Bilo je kritičnih trenutaka, u 20-ak godina 5-6 takvih, ali najgori je bio kod Gospića kad sam s obje noge stao na dvije mine'', prisjetio se Danijel Horvat, kandidat četvrte sezone projekta "Startaj Hrvatska".

''Danijelov posao je bio izuzetno stresan za mene, znači svaki put kad je išao s terena imali smo dogovor da mi se javi porukom da je siguran da je izašao s minskog polja'', priča Monika Parat, kandidatkinja četvrte sezone projekta "Startaj Hrvatska".

Tereni su postali sve teži i teži. Bilo je vrijeme da se ostavi te karijere. A onda se ideja za novu stranicu u životu nametnula sama od sebe.

''Bilo je klasično nedjeljno poslijepodne, ja sam gledao TV, a Monika nam je išla radit nešto slatko i sve ostalo je povijest'', otkrio je Danijel. 

Jer Monika je u kuhinji napravila karamelizirane lješnjake koji vuku korijene iz starinskog načina pripreme slastica.

''Glavni sastojak je lješnjak i svi ostali poznati proizvodi, a glavna tajna je sam način izrade.'', kaže Monika. 

''Ja sam to davno jeo u Dalmaciji, ali su bili u priči bademi, ali Monika kako ima milijardu recepata u glavi, ona je jedan stari recept prepravila, dodala svoje ideje i danas imamo to što imamo'', objasnio je Danijel. 

Ovaj proizvod posebnim čine njegov okus nježne arome vanilije te savršena hrskava ovojnica.

''Mogu vam reći da karamelizirane lješnjake vole i stari i mladi a naročito djeca. Djeca su presretna, ja ih znam pitati jel im se sviđa pa odgovaraju da im je jako fino, jako to vole'', kaže Monika. 

''Starim generacijama naši lješnjaci pružaju da se vrate 10, 20, 30 godina prije, da osjete te neke okuse'', kaže Danijel. 

Karameliziranim lješnjacima, koji su bogati vitaminom E, vitaminom B9 i manganom, Danijel i Monika predstavljaju se u projketu Startaj Hrvatska - i sve izazivaju da pokušaju pojesti samo jedan!

''Mi se obvezujemo prema svima da ćemo koristiti isključivo hrvatski lješnjak, lješnjaci koje koristimo u našem proizvodu su definitivno hrvatskog podrijetla, uglavnom s područja Slavonije i Baranje'', rekao je Danijel. 

Pa na taj način pomažu i u opstanku hrvatskog sela i privrede, a svoj proizvod nude cijeloj Hrvatskoj.

''Puno nam to znači evo i Danijel i ja ne možemo vjerovati da kad uđemo u Spar da vidimo svoj proizvod na polici'', kaže Monika.

Kako je tekao njihov poduzetnički put, ne propustite pratiti ove nedjelje u emisiji Startaj Hrvatska!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene