prošetale Peristilom

Koje su to poznate Hrvatice ukrale pozornost na spektakularnoj revji Matije Vuice u Splitu?

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Poznati na reviji Matije Vuice - 2 In Magazin: Severina In Magazin: Poznati na reviji Matije Vuice - 8 In Magazin: Poznati na reviji Matije Vuice - 7 In Magazin: Poznati na reviji Matije Vuice - 6 In Magazin: Poznati na reviji Matije Vuice - 5 In Magazin: Poznati na reviji Matije Vuice - 4 In Magazin: Poznati na reviji Matije Vuice - 3 In Magazin: Poznati na reviji Matije Vuice - 1 Severina - 7 +16 Severina - 2 Galerija

Spektakularnom revijom u Splitu "Dioklecijan i njegove žene", dizajnerica Matija Vuica predstavila je kreacije iz nove couture kolekcije. Je li bilo zahtjevno spojiti rimske božice i antičke bajkovite ljepotice, kako su se osjećale poznate dame dok su šetale Peristilom te u čije bi ormare, da mogu, zavirile, saznao je Hrvoje Krolo za In magazin!

 Amazonke, nimfe, princeze, kraljice - sve je na jednom mjestu okupila modna dizajnerica Matija Vuica, koja je uz pomoć splitskog Peristila posjetiteljima priredila večer za pamćenje.

"Spoj ja bih rekla, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Jednom riječju, moda je bez granica. Mi smo podsjetili i stilizirali na nešto što je nekad bio Rim ali smo isto pokazali da to i danas funkcionira u nekom drugom izričaju. Imali smo priliku vidjeti sve Dioklecijanove žene da ih tako nazovem.", rekla je Matija Vuica. 

U gradu podno Marjana tako su oživjele pustinjske princeze, kraljica Teuta i njezine amazonke, nimfe, rimske i grčke boginje, proročice iz Hada i tako dalje. Impresivnom modnom showu nije mogla odoljeti ni Severina koja je onuda prošetala s krunom na glavi.

"Moram reći da sam stvarno ponosna na Matiju mislim da je pronašla jedan jedinstven put i da je sva ka njezina revija posebna.", kaže Severina. 

Uz Severinu, Peristilom je prošetala i glumica Ana Gruica Uglešić, koja nam priznaje kako ovo nije povratak modnim pistama, već dugogodišnje prijateljstvo s dizajnericom. Tremu nije mogla skriti, ali se i prisjetila anegdota sa svojih modnih početaka.

" Bilo je pozitivne treme i moram priznat da moja prva velika revija u životu je bila upravo ovde na Peristilu. Baš na toj reviji su me bili vratili kući iz nepoznatih razloga i onda je pokojna Božena Martinčević kreatorica, zvala me na fiksni telefon tada i vratila me nazad da nosim modnu reviju i tad sam imala 14 godina", prisjetila se Ana. 

Prisjetila se Ana svoje prošlosti, ali i svi gledatelji su ovom revijom zavirili u povijest. Uloga amazonke ratnice pripala je Gianni Apostolskoj.

"Kad netko valja onda i vrijedi i čekati. Ovo je stvarno vrijedilo čekati jer ovo nije bila samo revija, ovo je bila predstava, ovo je bio performans i ovo može samo Matija Vujica. Osjećam se kao prava ratnica'', rekla je. 

Novom kolekcijom Matija je ostavila sve prisutne bez daha, ali i pokazala što je trenutačno in kada je u pitanju moda. Zato smo naše poznate dame pitali da se mogu zamijeniti za odjeću s nekim - tko bi to bio.

"Sad da bi se baš mijenjala za robu ne, ali jako mi se sviđa stil Izabele Kovačić jer ima taj neki pročišćeni i elegantni stil.", kaže. 

" Pa ušla bi u Severini ormar. Seve ako čuješ pozovi me i možda se zamijenimo za nešto, ja sam doduše sve dala u humanitarne svrhe ali naći će se nešto", rekla je Gianna. 

"Ma ne bi s nikim. Meni je moj stil ok imam svoje stvari i ne dam ih. Ono šta mi je viška to podijelim i šta ja znam, možda moj ormar nitko ne bi htio'', kaže Gruica. 

"Sa Sevkom bi se odmah zamijenila. Sevka sorry ali uzela bi joj sve cipele, neka odijela, haljine za svaki dan, oh i nakita bi joj isto onako počopala, ma ima puno lipih stvari za moj ormar'', kaže Matija Vuica. 

A mnogo lijepih stvari nastavlja raditi i Matija, iako kaže, neke bi nas zaista mogle iznenaditi. No prvo će se posvetiti mladenkama koje treba pripremiti za njihov najvažniji dan.

" Onda ću se upustiti u jedan sasvim drugačiji projekt. Potpuno drugačije od svega što ste od mene navikli vidjeti i neće biti duge haljine. Bit će neka sasvim druga priča o kojoj će te uskoro čuti.", kaže. 

A mi vjerujemo da će ispasti sve baš onako kako je Matija zamislila jer za pomicanje modnih granica ona je ekspert.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Pogledaj i ovo Severina - 1 Jeste li kupili svoju? Nakon devet godina, Severina priprema koncert u Zadru, a ulaznice tri tjedna prije već su rasprodane!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene