Juraj Klepić slastice radi od svoje 10. godine, kada ih je pripremao s majkom. Juraj večeras dolazi u MasterChef, gdje će provjeriti kako se kandidati snalaze sa slatkim. Što nas još očekuje, saznajte u prilogu In magazina.
Za slastice uvijek ima mjesta. A onima koje priprema Juraj Klepić, zaista je teško odoljeti, ne samo zbog izgleda, već i bogatog okusa. Juraj je pripremu kolača zavolio još u djetinjstvu, kada je odlučio da će to biti njegov put.
''Kad sam završio srednju školu sam skoro odustao od slastičarstva jer nisam se htio baviti klasičnim slastičarstvom već modernim i onda sam vidio priliku da se mogu izgraditi kao slastičar nekog modernog kova'', ispričao nam je.
U želji da pomiče granice slastičarstva, Juraj teži i tomu da iznenadi okusima te se jednostavno odmakne od klasičnog viđenja kolača. Najviše ga oduševljavaju francuske slastice.
''Znam često pitati prijatelje, rodbinu, oni mi daju nekad ideje, ali ja dođem sam do ideja. Isprobavam, volim isprobavati, gurman sam, volim isprobavati nove okuse, kombiniram''.
Ovaj slastičar večeras će pred kandidate MasterChefa staviti nimalo jednostavan zadatak.
''Svoje kolače pojedem jer moram, tj. ne jer moram nego moram isprobat. Ali najveći mi je gušt probat dobar kolač od neke druge osobe''.
Ne zadovolje li njegov ukus, naći će se u stres testu, gdje će morati replicirati jelo chefa Matije Pavlica. Recept će biti kombinacija tradicionalne kuhinje i Japana.
''Uvijek gledam da radim nešto što me podsjeća na neka sjećanja, jela koja sam probao, ali u nekoj mojoj izvedbi. Tako da neki twist uvijek ima pošto volim putovat dosta onda uvijek naletim na neke nepoznate okuse koje spajam s poznatim'', govori Matija Pavlić.
Chef Matija tijekom dugogodišnje karijere iskustvo je stjecao i u jednom londonskom restoranu s tri Michelinove zvjezdice.
''Tamo je jako, jako čisto neki drugačiji sistem nego tu. Kuhinja je na jako velikom nivou. Radi se po 15-16 sati. Osjećaš se umorno, imaš borbe sam sa sobom'', govori Matija.
Borbe sa sobom vodili su i kandidati MasterChefa. Među top devet svoje mjesto ipak nisu našli Bonaventura Žagar i Ivo Kežić.
''Izvlačim samo sve pozitivno iz svega toga. Jednostavno nemam riječi, opisat svoju sreću, svoj ponos, svoju tvrdoglavost. Malo je riječi za opisat te osjećaje'', govori Ivo.
''Skužio sam da niti jedno jelo neće ispast dobro ako nemaš samopouzdanja. Ako nemaš samopouzdanja nemaš dobro jelo'', dodao je Bonaventura.
I Ivo i Bonaventura u kući su bili članovi takozvanih Bičava, od kojih je sada ostao samo Gano, kojeg vide i kao favorita
''Svi imaju svoje kvalitete, ali naš brat Gano...'', dodao je Ivo.
Finale se sve brže približava. Tko će izgubiti svoje mjesto na tom putu, ne propustite doznati u novim epizodama MasterChefa na Novoj TV.
IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novaplus.hr.