Jedna je od najboljih

Od Masterchefa do svjetskih kuhinja: Kako je kandidatkinja druge sezone kulinarskog showa ostvarila svoje gastro snove!

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Čuljak Lošić - 1 Ivana Čuljak Lošić - 2 Ivana Čuljak Lošić - 3 +0 Ivana Čuljak Lošić - 4 Galerija

Kada je 2011. godine MasterChef došao u Hrvatsku, bila je to senzacija koja je potaknula lavinu novih kulinarskih emisija. ''Masterchef manija'' zavladala je Lijepom Našom, a kuhari amateri postali su prave zvijezde. Neki su nakon sudjelovanja u showu odlučili promijeniti svoju karijeru. Među njima je bila i Ivana Čuljak Lošić. Iako je završila Ekonomski fakultet, danas je pejstri šefica i to jedna od najboljih.

Prošlo je više od devet godina otkad je Ivana Čuljak Lošić zakoračila u kuhinju Masterchefa. Danas je jedno od najpoznatijih lica gastro scene.

Pogledaj i ovo Alen Bičević kao Gabi Novak, TLZP - 23 Nije bilo jednostavno! Alen Bičević briljirao je kao Gabi Novak i odnio svoju drugu pobjedu u hit-showu: "Osjećaj koji sam imao je famozan, nešto neopisivo!"

"U Masterchef sam se prijavila zato jer sam jako voljela kuhati i cijeli svoj život sam kuhala i za obitelj i za prijatelje i nekako kad sam vidjela da dolazi Masterchef u Hrvatsku rekla sam ok, prijavit ću se", otkrila je Ivana.

I nije pogriješila. Užurbanost Masterchef kuhinje brzo joj se uvukla pod kožu.

"Čega se najviše sjećam? Uglavnom to kad sam došla tamo sam imala nekakvu bazu znanja koja sam pokupila iz obitelji od mame i tate i čitajući knjige. Kad sam došla u Masterchef sam zapravo shvatila da ništa ne znam", prisjetila se.

Iako možda nije pobijedila ovo joj je iskustvo promijenilo život. Pa je tako nakon ekonomskog fakulteta svoj put pronašla u kulinarstvu.

"Nakon Masterchefa bila sam na nekakvoj vagi što dalje, ostati u ekonomiji ili se baviti kuhanjem. Ja sam odlučila ići ovim kreativnim smjerom, onim koji je mene zapravo ispunjavalo", priznala je Ivana.

Kulinarska znanja potom je skupljala po cijelom svijetu. Cil joj je bio gdje god putuje da kuha. Tako je dobila priliku učiti i od svjetskih poznatih chefova.

"Dakle, prvo je bio Meksiko, pa Novi Zeland, Australija. Pa kuhala sam u Kolumbiji, u Ekvadoru. Zapravo ne znam kako sam tamo završila, rekla bih malo bi to pripisala i mladosti ludosti. Ne razmišljate puno kad ste mladi i tim da sreća prati hrabre, ali ne znam jel bi sad baš išla za tim. Bilo mi je nekako napeto ići što dalje gdje nitko neće. Ok, prema Meksiku je kod mene uvijek postojala nekakva velika ljubav", otkrila je.

U Meksiku je na početku na cesti prodavala domaće slastice.

"Evo naprimjer Meksiko me zanimao generalno, njihova kuhinja i nisam ja tad radila samo slastice, nego općenito sve i kroz tih nekih par godina sam shvatila da se najviše želim baviti sa slasticama", ispričala je Ivana.

Danas ima svoju slastičarnicu a i blog zbog kojeg je ponijela titulu gastro influencerice 2019. godine.

"Za moje deserte ja volim reći da je to miks tradicije i nekakvog tog modernog. Jer svo moje znanje prvo je nastalo od mame i bake što sam pokupila od doma i onda sam samo vani po svijetu kupila i nadopunjavala tu svoju tradiciju. Tako da definitivno uvijek volim naglasiti da sam ja jedan mali patriot koji je skupio vani po svijetu tog znanja još dodatnog, tako da svaki desert ima neku svoju priču gdje se vidi malo lokalnog", objasnila je Ivana.

Šarene torte, kolači koji već na prvi pogled ostavljaju bez daha takvi su Ivanin deserti u koji idu samo najbolje namirnice.

"Svaki moj desert ima neku poveznicu i priču sa mnom. Ok sad kad je bilo ljeto onda sam radila, mama mi je slala jako puno tih naših plodova iz vrta i to sam nazvala po svom mjestu odakle dolazim, po Klobuku. Tak da volim uvijek reći da je desert posvećen mom selu i bakama iz sela", pojasnila je.

Sanjate li i vi o karijeri u gastronomiji? Izvadite kuhače jer jedinstvena TV kuhinja ponovno otvara svoja vrata u 2021.godini, a prijave za popularan show već su u tijeku.

Prijavite se možete u MasterChef putem telefonskih prijava na broj 060 800 061 i putem web upitnika na novatv.hr/masterchef.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Nives Celzijus Celebrity Nives se pohvalila novom frizurom, no zbog seksi bodija u kojem je pozirala svi su gledali u nešto drugo

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene