Carstvo Velikog Oza

Fantazija koja je osvojila gledatelje diljem svijeta!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Novi film redatelja Sama Raimija, 'Carstvo Velikog Oza', proteklog je vikenda osvojio kinoblagajne diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj!

'Carstvo velikog Oza' je  sveukupno u prva četiri dana prikazivanja na svjetskim kino blagajnama utržio 70 milijuna dolara tako da sveukupna kino zarada ovog Disneyjevog fantastičnog avanturističkog 3D spektakla do danas iznosi impresivnih 150 milijuna dolara!

Pogledaj i ovo Mariah Carey njih dvije ne komuniciraju Sestra Mariah Carey šokirala zadnjim javnim istupom, ali i izgledom, nema čak ni zube: ''Nažalost, tako stvari stoje...''

Niti Hrvatska ne zaostaje po svojim kino rezultatima za svijetom. U prva četiri dana prikazivanja, 'Carstvo Velikog Oza' pogledalo je sveukupno 9.476 gledatelja što je dokaz da je i domaća publika bila željna u mraku kino dvorana napokon pogledati prvi pravi, istinski 3D film kakav 'Oz' i jest.

U prilogu činjenici da se radi o velikom filmu svakako ide i prije tjedan dana objavljeni glazbeni spot najprodavanije glazbene umjetnice svih vremena – Mariah Carey koja je isključivo za potrebe filma snimila svoj novi single 'Almost Home'. Također, studio Walt Disney Pictures već je najavio snimanje nastavka filma.

'Carstvo Velikog Oza' priča je o tome kako je jedan od najpoznatijih čarobnjaka na svijetu – Oz – postao upravo to: čarobnjak. Oza je utjelovio talentirani James Franco, a u sporednim ulogama triju vještica pojavljuju se Mila Kunis, Rachel Weisz i Michelle Williams. Film je režirao već spomenuti Sam Raimi (trilogija Spider-Man), a scenarij su napisali Mitchell Kapner i David Lindsay-Abaire.

Radnja filma

Nakon što Oscar Diggs (James Franco), mađioničar iz cirkusa upitnog morala, igrom slučaja iz prašnjavog Kanzasa dođe u čudesnu zemlju Oz u prvi mah pomisli da je osvojio jackpot budući mu slava i bogatstvo stoje pred nosom… Sve dok ne upozna tri vještice: Theodoru (Mila Kunis), Evanoru (Rachel Weisz) i Glindu (Michelle Williams) koje nikako nisu uvjerene da je upravo Oscar čarobnjak kojeg su svi čekali. Nevoljko uvučen u problem epskih proporcija koji ima veze s carstvom Oza i njegovim stanovnicima, Oscar će morati otkriti tko je dobar, a tko zao prije nego bude prekasno. Koristeći svoje magične trikove – i uz malu pomoć čarobiranja – Oscar sebe neće pretvoriti samo u velikog i moćnog čarobnjaka, već i u bolju osobu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene