''imali smo sreće...''

Bivši i sadašnji član našeg legendarnog benda umalo su stradali u prometnoj nesreći, svega su se prisjetili

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Husein Hasanefendić Hus i Jurica Pađen - 1 Husein Hasanefendić Hus i Jurica Pađen - 2 Husein Hasanefendić Hus i Jurica Pađen - 3 Husein Hasanefendić Hus i Jurica Pađen - 4 Husein Hasanefendić Hus i Jurica Pađen - 5 Husein Hasanefendić Hus i Jurica Pađen - 6 Husein Hasanefendić Hus i Jurica Pađen - 7 +0 Jurica Pađen i Husein Hasanefendić Hus Galerija

A sad jedna ekskluziva. Pađen i Hus, nakon gotovo pola stoljeća stanke, u studiju su zajedno odsvirali pjesmu Parnog valjka. Zašto su se bivši i sadašnji član legendarnog banda odlučili na ovaj neočekivani potez te kako su umalo kao mladići izgubili glavu u prometnoj nesreći, zna naša Anja Beneta, a sve možete vidjeti u prilogu In magazina.

Ovako zvuči kad Pađen i Hus u studiju zajedno zasviraju nakon punih 47 godina. Po žicama gitare prebirali su uz melodiju Pađenove pjesme "Djevojke " s drugog albuma Parnog Valjka iz davne '77., koji je iznjedrio i veliki hit Lutka za bal. Povod za okupljanje nadolazeći je album prvijenac gitarista Filma Borne Čopa.

"Super. To mi je kao neki vremeplov u ono doba naive i velikih planova i ogromnog vremena ispred nas. I entuzijazma. Ali uz njaveći entuzijazam nismo mogli zamisliti da ćemo neku pjesmu s tog albuma svirali nakon 47 godina.'', pričaju Husein Hasanefendić Hus i Jurica Pađen. 

Bila je ovo prilika da se legendarni rokeri prisjete vremena kad su zajedno žarili i palili u Grupi 220, čijim je razilaženjem nastao Parni Valjak.

Doajeni regionalne rock scene, kad su bili još dvadesetogodišnjaci, umalo su stradali u prometnoj nesreći na putu za Banjaluku.

"Dramatično izlijetanje negdje prije Siska, kontra zavoj. Imali smo jako puno sreće, jer kad smo se konačno smirili od tog prevrtanja onda smo vidjeli da ograda koja je bila drvena, dio ograde je probio šofer šajbu i točno iznad volana se zabio u krov. Tu je Pikova glava bila u normalnoj situaciji, ali u tom tumbanju je i on bio u čudnom položaju, ali znam kad sam to vidio da sam shvatio da smo zaista mogli gadno stradati. Ali Bog čuva pijance, budale i djecu. Kaj smo mi bili ? Djeca'', prisjetili su se. 

Možda nije dijete, no zato se Borna Čop odlično snalazi u ulozi prirodnog nastavljača tradicije zagrebačkih rock 'n' roll velikana.

"Pitali su Keitha Richardsa što bi htio da mu piše na spomeniku. Čovjek koji je stvar prenio dalje. Znači , priča se mora nastaviti i Borna je jedan od ovlaštenih'', kaže ekipa. 

''To je za mene ostvarenje jednog velikog sna. To su ljudi zbog kojih sam kao klinac, kao dijete u vrtiću uzeo gitaru u ruke. Hus je moj prvi gitarski idol'', priča Borna Čop. 

"Borna je jedan vrlo pristojan mladi čovjek. Ja to podržavam, to je danas rijetko za naći nekog tko je predan tome što radi, odlično svira i baš je vrlo pristojan'', priča Hus. 

No nisu Hus i Pađen jedine legende koje je Čop ugostio na albumu prvijencu. U pjesmi "Što ćemo sad s tim" , zasvirao mu je i otac hrvatske rock gitare Vedran Božić.

"Ono što je zanimljivo Vedran Božić je bio je prvi producent i snimatelj prvog albuma Parnog Valjka i prvi producent prvog albuma Aeordorma. Tu smo svi objedinjeni..."

Čini se da Bornu ne zovu bez razloga novim predvodnikom rock plemena.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene