Nema straha

Sa samo pet godina uzela je anakondu u ruke!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nedostaju joj samo Australija i Antarktika da dosegne tatu Roberta

13-godišnja Riva Pauletić, kći našeg poznatog putopisca Roberta Pauletića bila je u 38 zemalja na 5 kontinenata. Ovoj odličnoj učenici osmog razreda nedostaje samo Australija i Antarktika da dosegne tatu Roberta, jednog od rijetkih Hrvata koji je posjetio svih 7 kontinenata. Priču o 'princezi avanturizma'.

Pogledaj i ovo Ivana Delač Što ih se dojmilo? Čarobno blagdansko putovanje: Ivana Delač sa sinom uživala na Floridi, kući se vratila prepuna dojmova

Prvo veliko putovanje Rive Pauletić izvan Europe bilo je u Maroko, kad je imala samo 5 godina, zatim Peru, sa 6 godina, koji je zapamtila po tome što je u džungli Amazone, u ruke uzela anakondu dugačku tri i pol metra, koju je u privatnom zoološkom vrtu držao jedan urođenik.

'Taj mi je vlasnik zoološkog vrta rekao da se vrlo rijetko i odrasli ljudi usude uzet toliku zmijurinu u ruke, a kamoli curica od 6 godina', rekla je Riva.

Tata i Riva obišli su pola Kine, od Pekinga i Šangaja, do grada Sijen (SI-JEN, Xian), gdje su vidjeli čuvenu vojsku od terakote.

'Imala je tada samo 9 godina, a po Kineskom zidu u jednom danu je prehodala 12 kolometara. Bojao sam se da ona neće moć izdržat tempo, a na kraju je ona mene bodrila: 'Ajmo, tata!', rekao je Robert.

Uz pekinšku patku, Rivu su najviše očarale pande u velikom pekinškom zoološkom vrtu. U lijepoj uspomeni ostao joj je Jordan, gdje je bila s tatom i njegovom suprugom Mijom, i to od Ammana na sjeveru, preko čudesne Petre, do ljetovališta Akaba na Crvenom moru. Također joj se svidjela Rusija. Otac ju je vodio u Moskvu i Sankt Peterburg, ali najdraže putovanje joj je ono u Kanadu.

Montreal s Trgom Jacquesa Cartiera i olimpijskim kompleksom, slažu se Pauletići, jedan je od najljepših gradova svijeta.

Riva voli životinje, ali i životinje vole nju. Robert i danas rado prepričava kako je u Keniji na safariju automobilu prišla žirafa i razgovarala s Rivom. Kanadski grad Vancouver s najvećim visećim mostom na svijetu bio je divan, ali pop-idol je pop-idol!

Ništa manje lijepa nije bila ni Kenija, gdje je s tatom obišla Mombasu i Nairobi, ali je udarni dio putovanja naravno bio safari pa je u pogledu na životinje mogla uživati iz prve ruke, u netaknutoj prirodi kenijske oblasti Masai Mara.

Robert priznao: 'Pustio sam suzu dok sam pisao pjesmu!'

'Namjerno san je vodio u selo siromašnog plemena Masai, da vidi kako djeca žive u sobici od blata u 3 kvadrata, bolesni, s muhama. Kad to vide, djeca više ne mogu bit razmažena, tražit nove smart phonove i tablete. To je odlično za prevenciju razmaženosti', rekao je Robert.

Tati nije bilo teško automobilom odvesti svoju miljenicu na koncert sastava "One Direction" u Veronu, i to bez svoje karte. Uspio je nabaviti samo jednu kartu, pa je čekao Rivu tri sata ispred ulaza, dok koncert nije završio. Ove godine u siječnju posjetili su Kolumbiju i Ekvador. Robert je svojoj Rivi ispunio još jednu želju, odveo ju je na Galapagos.

Lijepoj 13-godišnjakinji, kojoj želimo da u svemu nadmaši oca, svojevremeno se u Kini toliko svidjelo da je nakon putovanja počela učiti kineski jezik i uči ga, evo, već četvrtu godinu. Za kraj je pozdravila gledatelje NOVE TV, na kineskom!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene