Poezija nove generacije

Poezijom pokušali stvoriti bolji svijet

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tko ima vremena čitati u 21. stoljeću? Tko ima strpljenja pisati?

Čini se kako poezija gubi svoju vrijednost, kao da je postala anakronom.

Pogledaj i ovo showbuzz Humanitarna akcija FOTO Poznate mame i kćeri na pisti - Koja je ljepša?

Može li poezija uloviti korak nove generacije?

Kratke haljinice zaplesale salsu u Hemingwayu

Danas je jedan zagrebački tramvaj nakratko postao mjesto gdje se čitala poezija, gdje je dominirala umjetnost i gdje su predstavnici medija imali priliku doživjeti brend Julius Meinl kroz drugačiju prizmu.

A 10.000 poruka sa stihovima čiji su autori Antun Branko Šimić, Tin Ujević, Vesna Parun, Boris Maruna, Vlado Gotovac, Dora Pfanova, Diana Burazer, Sanja Pilić, Miroslav Kirin, Lidija Bajuk, Ana Brnardić, Nikica Petrak, Zvonimir Mrkonjić, Davor Šalat, Kemal Mujičić Artnam, Neva G. Mihalić, Tomislav Domović, Sanja Lovrenčić, Miroslav Mićanović, Delimir Rešicki, Maja Klarić, Tatjana Gromača, Dražen Katunarić, Tomica Bajsić, Božica Jelušić, Drago Štambuk krasili su zagrebačke tramvaje, čije su poruke imali priliku pronaći svi korisnici javnog prijevoza i svi oni kojima je dosta životnog cinizma i u čijim razmišljanjima prevladavaju pozitivne misli.

'Kava i poezija? Ima li bolje kombinacije od te? Pravi ljubitelji kave zasigurno su i neotkriveni pjesnici, jer poezija je baš kao i gutljaj kave - predah od svakodnevice, opuštanje, maštanje, ali i osvježavajuća i vedra misao, uzbuđenje… Poetski događaj koji je osmislio Julius Meinl u svrhu populariziranja poezije podsjeća nas kako i u trenucima užurbanosti, treba zastati i pustiti da nas obuzme fantazija stiha poput gutljaja dobre kave. Zbilja divna akcija koja razgaljuje srce: pjesme koje putuju na papirićima i svatko ih može uzeti sigurno će razvedriti studente i zaposlene dok će putovati na posao!  Poezija uljepšava život! A i kava', izjavila je Sanja Pilić, književnica i pjesnikinja.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene