veliko priznanje

Naš hvaljeni psych funk bend nemanja nastupit će u siječnju na najvećem europskom showcase festivalu Eurosonic

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Domaći bend nemanja nastupit će na najvećem europskom showcase festivalu, Eurosonicu, koji se održava od 13. do 16. siječnja u nizozemskom Groningenu.

Pulsko – zagrebački psych funk kvintet nemanja prije nekoliko je mjeseci objavio novi studijski album "Cosmic Disco" kojim je zaradio pohvale publike i struke, a za kraj godine dobili su još jednu potvrdu svoje kvalitete. Nastupit će na najvećem europskom showcase festivalu, Eurosonicu, koji se održava od 13. do 16. siječnja u nizozemskom Groningenu!

Pogledaj i ovo showbuzz devet pjesama Glazbeni odgovor na Tibetansku knjigu mrtvih - sjajni nemanja objavili novi album "Cosmic Disco"

Zbog pandemije koronavirusa festival će u potpunosti biti digitalan, no i dalje nastavlja svoju misiju, a to je promocija i cirukulacija nove europske glazbe. nemanja se tako našao u društvu više od 100 europskih izvođača koji će se predstaviti publici, a odabrali su ih organizatori samoga festivala.

Inače, nemanja je na albumu "Cosmic Disco" objavljenom u kolovozu ove godine objavio devet novih pjesama. Album je dobio brojne pohvale, što dokazuje i činjenica da se našao između ostalog i u prijedlozima za nominacije za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off.

nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth) i Luka Šipetić (gitara). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live, tijekom samog nastupa benda.

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a njegova glazba je do sada predstavljena na radijskim emisijama posvećenim world i psihodeličnoj glazbi u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Cipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji, Italiji, Australiji i Španjolskoj, a našao se i uključen u epizodi Bandcamp Weekly koja na homepageu Bandcampa promovira nove glazbene nade.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput, Fabijan Pavao Medvešek, Frano Ridjan Maja Šuput, Fabijan Pavao Medvešek, Frano Ridjan Maja Šuput i Frano Ridjan Maja Šuput - 5 +2 Maja Šuput - 2 Celebrity Pogledajte haljinu kojom je Maja okončala svoju prvu voditeljsku avanturu, mislila je na baš sve!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene