Kao stari prijatelji

Pogledajte fotografije susreta pape Franje i legendarnog redatelja, na poklon mu je donio poseban dar!

Papa Franjo i Martin Scorsese Papa Franjo i Martin Scorsese Profimedia 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Papa Franjo i Martin Scorsese - 5 Papa Franjo i Martin Scorsese - 2 Papa Franjo i Martin Scorsese - 3 Papa Franjo i Martin Scorsese - 6 Papa Franjo i Martin Scorsese - 4 Papa Franjo i Martin Scorsese - 1 Ray Liotta, Martin Scorsese i Robert de Niro Papa Franjo i Martin Scorsese +0 Papa Franjo (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Papa Franjo u srijedu je u sklopu privatne audijencije u Vatikanu primio američkog redatelja i dobitnika Oscara Martina Scorsesea.

Za vrijeme kratkog susreta Martin Scorsese poglavaru Katoličke Crkve poklonio je knjigu dok su pred kamerama držali filmsku klapu, objavila je Sveta Stolica.

Scorsese je inače rođen u New Yorku, gdje je odrastao u talijanskoj katoličkoj obitelji, a to mu nije bio prvi susret s Papom. Krajem svibnja 2023. godine Sveti Otac primio je slavnog redatelja i njegovu suprugu Helen nakon Filmskog festivala u Cannesu, gdje je prikazan njegov film "Ubojice cvjetnog mjeseca".

Nekoliko je Scorsesovih filmova nadahnuto religijom. Godine 1988. snimio je "Posljednje Kristovo iskušenje", 1997. "Kundun" o životu Dalaj-Lame te 2016. "Tišinu", koja se bavi isusovcima. Polovinom siječnja objavio je da je završio rad na scenariju filma o Isusu, a kazao je da ga je na snimanje filma nadahnuo upravo papa Franjo. Snimanje bi trebalo početi ove godine, a film će se temeljiti na knjizi Shūsakua Endōa "Život Isusov".

Prije jučerašnje privatne audijencije Scorsese je prisustvovao Papinoj tjednoj općoj audijenciji sa svojom kćeri Francescom i u društvu američke glumice Lily Gladstone (37), koja ima jednu od glavnih uloga u Scorseseovu najnovijem filmu "Ubojice cvjetnog mjeseca" te je nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glumice.

U hvaljenom filmu glume i američke zvijezde Leonardo DiCaprio i Robert De Niro. De Niro je nominiran za Oscara u kategoriji najbolje sporedne muške uloge, a Scorsese kao redatelj. Film je nominiran i u kategoriji najboljeg filmskog ostvarenja.

Ovogodišnja svečanost dodjele prestižnih nagrada održat će se u Los Angelesu 10. ožujka.

Uz ostale dužnosti Papa se gotovo svakodnevno sastaje s pojedincima ili grupama radi privatnih audijencija.

Nisu to samo važne osobe iz Vatikana ili strani biskupi već i javne osobe. Tako se u rujnu sastao s američkim glumcem i zvijezdom "Rockyja" Sylvesterom Stalloneom.

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Dario i Jelena Šimić Dario i Jelena Šimić Dario i Jelena Šimić Dario i Jelena Šimić +16 Dario i Jelena Šimić Celebrity Dario Šimić i njegova samozatajna supruga sredili su se za rijetki zajednički izlazak, ona je ukrala sve poglede!

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Silvio Marić Silvio Marić Silvio Marić Silvio Marić +18 Silvio Marić i Lana Banely Nekad i sad Bio je najpoželjniji domaći neženja, a nakon burnog ljubavnog života smirio se uz ekonomisticu koju je i odveo pred oltar

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene