Baš kraljevski

Kralj Charles zaposlio osobu čiju jedinu obavezu ne možete ni zamisliti, evo kako su ju objasnili

Kralj Charles III. - 2 Kralj Charles III. - 2 Afp 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles Kralj Charles i Camilla Parker Bowles - 1 Kate Middleton, Charles III., princ William Kralj Charles Kralj Charles Kraljica Elizabeta i kralj Charles Kralj Charles Kralj Charles Kralj Charles III. - 2 Kralj Charles III. - 1 +20 Kralj Charles, princ Harry i princeza Anne Galerija

Kralj Charles III. zaposlio je novu osobu koja će na dvoru imati samo jedan zadatak, a to je buditi njega svako jutro u određeno vrijeme.

Kralj Charles III. zaposlio je novu osobu na kraljevskom dvoru, a svi sada pričaju o tome što će novi zaposlenik raditi.

Pogledaj i ovo Kralj Charles III. i kraljica Camilla Odlično raspoložen Prvi izlazak kralja Charlesa u javnost nakon dijagnoze raka, evo gdje je bio sa suprugom Camillom!

Naime, Charles je zaposlio profesionalnog gajdaša kojem će zadatak svako jutro biti buditi kralja sviranjem gajdi ispred prozora.

Na to mjesto Charles je zaposlio vrlo pouzdanu osobu koja već godinama svira gajde za kraljevsku obitelj, a radi se o bojniku Paulu Burnsu. Paul je svirao i na sprovodu kraljice Elizabete II. i na sprovodu njena supruga Phillipa.

''Njezino Veličanstvo kraljica Elizabeta II. bila je moj vrhovni pukovnik, a njezin suprug, princ Philip, vojvoda od Edinburgha, bio je moj kraljevski pukovnik. Svirati gajde na oba njihova pogreba u dvorcu Windsor velika je čast vojniku. Kao mladić koji je živio blizu dvorca Balmoral, sjećam se njihove prisutnosti od malih nogu, a Kraljevska garda me nadahnula da se pridružim vojsci. Sviranje na sprovodu Njezinog Veličanstva natjeralo me na razmišljanje o tim ranim sjećanjima i drago mi je što sam mogao počastiti ih oboje na ovaj način'', rekao je jednom prilikom Burns.

Gajde su svirale i na posljednjem ispraćaju kraljice, a ovaj instrument oduvijek je dio njihove tradicije te su dio gotovo svih protokola koje organizira kraljevski dvor.

Međutim, Paul je jedan od rijetkih koji je imao sreće. Za razliku od njega, čak stotinjak drugih zaposlenika dvora dobilo je obavijest kako bi mogli ostati bez posla.

Osobni tajnici, financijski ured, komunikacijski tim i kućno osoblje vijest su primili tijekom mise za kraljicu u katedrali St. Giles u Edinburghu. Na popisu su bili i oni koji su za kralja radili desetljećima.

"Svi su apsolutno bijesni, uključujući osobne tajnice i viši tim. Cijelo osoblje danonoćno radi kako bi napravilo najbolje u danoj situaciji, stoga ne čudi da su svi vidno potreseni", rekao je tada izvor blizak kraljevskoj obitelji, pisao je The Guardian.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Iris Berben Iris Berben Iris Berben Iris Berben +3 Iris Berben Zanimljivosti Vjerovali ili ne, ova žena ima 72 godine, a poharala je modnu pistu bolje od većine njezinih mlađih kolegica!

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Kristina Penava Mandarina Kristina Penava (Foto: Instagram) Kristina Penava (Foto: Instagram) - 5 Kristina Penava (Foto: Instagram) - 3 +5 Kristina Penava (Foto: Instagram) - 2 Celebrity Kristine Mandarine dugo nije bilo, mnogi bi je teško prepoznali da je sretnu, a sad se pohvalila jednom novosti!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene