Diva burnog života

Za Playboy se skinula s 50 godina iz razloga koji je njoj bio bitan, a i u 88. godini ona je jednostavno neuništiva

Joan Collins (Foto: Profimedia) Joan Collins (Foto: Profimedia) Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Joan Collins (Foto: Profimedia) Joan Collins (Foto: Profimedia) Joan Collins (Foto: Getty Images) Joan Collins (Foto: Getty Images) +0 Joan Collins (Foto: Getty Images) Galerija

Joan Collins pred kamerama se pojavila kada je imala tek 9 godina, a danas u 88. i dalje žari i pali gdje god se pojavi.

Legendarna engleska glumica Joan Collins zasjenila je svoje puno mlađe kolegice na promociji serije "Sjaj i tama u Madridu" u kojoj glumi uz Denise Richards i Jane Seymour. Priča serije prati povijesnu dramu temeljenu na stvarnim likovima, a Collins je utjelovila Adelaide od Mauriennea, kraljicu Francuske iz 12. stoljeća.

Pogledaj i ovo Joan Collins - 2 "Kao da ne stariš!" Legendarna glumica u 90. godini pozirala u badiću, a u bazenu joj se pridružio i 31 godinu mlađi muž

Glumačka diva pojavila se u bijeloj uskoj haljini s cvjetnim uzorkom, a stil je upotpunila velikim naušnicama te je briljirala pred fotografima.

Collins je inače karijeru započela kada je imala tek devet godina, a do danas nije stala. Iz Velike Britanije je u Hollywood otišla 1951. godine, a ondje je potpisala i svoj prvi ugovor za filmsku kompaniju 20th Century Fox. Oči cijeloga svijeta bile su uprte u Joan kada je utjelovila Alexis Carrington u sapunici "Dinastija".

Ipak, gluma joj nije bila životni cilj na početku karijere. Htjela je postati privatna detektivka ili modna dizajnerica, što je priznala u jednom od svojih brojnih intervjua. "Htjela sam biti dječak dok sam bila u pubertetu. Mrzila sam to što postajem žena. Dok sam glumila, mogla sam biti što god sam htjela", izjavila je slavna glumica.

Njezin otac bio je agent koji je otkrivao talente, a radio je s brojnim zvijezdama te joj je upravo on pomogao u svijetu showbiza na počecima karijere. Kada je imala 17 godina, pojavila se u filmu "Vjerujem u tebe", a u to je vrijeme istaknula kako želi istražiti svoju seksualnost.

Slavna glumica skinula se za Playboy 1983. godine kada je imala 50 kako bi dokazala da je seksualnost bezvremenska. Tijekom karijere krasila je više od 400 naslovnica svjetskih časopisa, no naslovnica Playboya ostala joj je u najljepšem pamćenju.

Osim ulogama, medijske stupce je punila i brojnim aferama s poznatim muškarcima. Bila je u zagrljaju sina Charlieja Chaplina, Conrada Hiltona te Richarda Burtona. Oduševila je i slavnog umjetnika Andyja Warhola, kojem je jedno vrijeme bila muza, no bili su samo prijatelji.

Nakon što se počela povlačiti iz svijeta glume, Collins je 2014. godine pokrenula vlastitu liniju šminke. Uz šminku počela je prodavati i perike jer ih i sama obožava. Za razliku od brojnih kolegica, Joan nikada nije išla pod nož. Oduvijek je bila protiv plastičnih operacija, a smatra kako je ljepota istinska samo ako je prirodna.


SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene