Teška borba u subotu

U subotu će biti teška borba! Baby Lasagna u finalu će se susresti s najvećim konkurentima, no ima tu i nekih iznenađenja!

Angelina Mango - 2 Angelina Mango - 2 Profimedia 1/38 >> Pogledaji ovu galeriju Sarah Bonnici - 3 Sarah Bonnici - 2 Sarah Bonnici - 1 BESA BESA Marina Satti Marina Satti Nemo - 1 Nemo - 2 Nemo - 3 +27 Aiko Galerija

Iza nas je druga polufinalna večer Eurosonoga, u kojoj smo čuli 16 novih predstavnika koji su tražili svoje mjesto u finalu natjecanja, a sada znamo i tko će tamo biti.

U drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga 2024. čuli smo nastupe 16 izvođača koji su pokušali izboriti svoje mjesto u velikom subotnjem finalu.

U finalu ćemo gledati i Latviju, Austriju, Nizozemsku, Norvešku, Izrael, Grčku, Estoniju, Švicarsku, Gruziju, Armeniju. 

Italija, Francuska, Španjolska imaju izravan plasman.

68. po redu Eurosong ove se godine održava u švedskom gradu Malmöu pod sloganom "United By Music". Hrvatsku predstavlja Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim", koji ujedno slovi i kao jedan od glavnih favorita, a slušat ćemo ga i u finalu u subotu!

Baby Lasagna nastupio je na prvoj polufinalnoj večeri, a sve o njegovu nastupu koji je bio spektakularan možete pročitati OVDJE.

Gledatelje su kroz program vodili Petra Mede i Malin Åkerman, o kojima više možete pročitati OVDJE, a u drugoj polufinalnoj večeri slušali smo predstavnike Malte, Albanije, Grčke, Švicarske, Češke, Austrije, Danske, Armenije, Latvije, San Marina, Gruzije, Belgije, Estonije, Izraela, Norveške i Nizozemske.

Uz njih su nastupili i predstavnici Francuske, Italije i Španjolske, koji već imaju direktan ulazak u finale.

Kao glavni favoriti Eurosonga iz druge polufinalne večeri ističu se švicarski predstavnik Nemo s pjesmom "The Code" i Talijanka Angelina Mango "La Noia", koja ima direktan ulazak u finale.  

Drugu polufinalnu večer otvorila je predstavnica Malte Sarah Bonnici s pjesmom "Loop". Ona je na Eurosongu debitirala još 2009. godine, točnije na Malta Junior Eurosongu, kada je završila na trećem mjestu.

Albanija je ove godine na Eurosong poslala svoju pop-zvijezdu BESU, koja se na pozornici Eurosonga predstavila sa svojom pjesmom "Titan". Uz samu BESU, pjesmu je napisao trio vrsnih skladatelja - Gia Koka, Alias ​​Lj i Kledi Bahiti.

Grčku na ovogodišnjem Eurosongu predstavlja Marina Satti s pjesmom "ZARI" koja spaja moderne, tradicionalne i etnoelemente. Stihovi govore o ljubavi, ali i o rizicima koje ponekad moramo preuzeti.

Jedan je od najvećih konkurenata našeg Baby Lasagne švicarski predstavnik Nemo s pjesmom "The Code". On za svoju pjesmu misli da je zahtjevna, ali i vrlo zabavna. Svira violinu, bubnjeve i klavir, za koji kaže da je instrument s kojim se osjeća najpovezaniji te mu je najdraži instrument za prenošenje osjećaja.

Aiko je na Eurosongu predstavljala Češku s pjesmom "Pedestal". Pjevačica je poznata i kao prva češka umjetnica koja je krasila kultni Times Square i koja je pridonijela globalnoj Spotify Equal kampanji naglašavajući svoju predanost inkluzivnosti i jednakosti unutar glazbene industrije.

Pop-zvijezda i profesionalna plesačica Kaleen predstavila je Austriju sa svojom pjesmom "We will rave", koja je nadahnuta tehno-glazbom. Ona je od 2018. dio natjecanja za pjesmu Eurovizije, isprva kao glavna umjetnica za probe u nekoliko zemalja te je bila plesačica i koreografkinja nastupa u Lisabonu. 2021. godine bila je kreativna direktorica Dječjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije za Španjolsku i Bugarsku, kao i kreativna direktorica za Španjolsku i scenska redateljica cijele produkcije 2022. godine.

Dansku ove godine predstavlja SABA sa svojom pjesmom "Sand". Ova nova pop -zvijezda strastveno želi predstavljati puno različitih ljudi na pozornici i učiniti Euroviziju inkluzivnom proslavom. Otvoreno je govorila o svojim problemima s mentalnim zdravljem, o tome kako je posvojena iz Etiopije sa samo osam mjeseci, a u povijest Eurosonga upisat će se kao prva tamnoputa, queer žena koja će se natjecati za Dansku.

Iz Armenije na pozornicu Eurosonga dolazi duo LADANIVA i donosi tradicionalnu armensku atmosferu s pjesmom "Jako". Jaklin Baghdasaryan i Louis Thomas upoznali su se jedne noći u baru u Lilleu u Francuskoj, kada je i započelo njihovo glazbeno putovanje. Zajedno su stvorili latvijsku party-himnu "Kef Chilini" i izdali su svoj debitantski album.

Latviju ove godine predstavlja Dons s pjesmom "Hollow", pjevač koji iza sebe ima impresivnu glazbenu povijest. Tijekom posljednjih deset godina izdao je nekoliko albuma, osvajao nagrade i imao koncerte na stadionima. 2021. godine potpisao je ugovor s tvrtkom Universal Music Group, pridruživši se tako nekima od najboljih svjetskih umjetnika, uključujući Johna Legenda, Taylor Swift i Billie Eilish.

Grupa MEGARA predstavlja San Marino s pjesmom "11:11", a čine je Kenzy, Rober, Vitti, Kat, Aria i Emma. Eurosong im je već nekoliko godina bio na pameti. Prošle godine natjecali su se na španjolskom nacionalnom izboru za pjesmu Eurovizije Benidorm Fest, na kojem su završili na četvrtom mjestu i izgubili od Blance Paloma.

Na Eurosong je iz Gruzije stigla Nutsa Buzaladze sa svojom pjesmom "Firefighter", koja bi mogla biti poznato lice mnogim obožavateljima glazbe jer je prošle godine završila u 12 najboljih pjevača na American Idolu, gdje je nastupala i s Kylie Minogue. Također je boravila u UAE-u, izdala je album i pobijedila na albanskom glazbenom natjecanju Kënga Magjike 2021.

Belgiju predstavlja Mustii, koji će izvesti pjesmu "Before The Party’s Over". On je možda nov na eurovizijskoj pozornici, ali dobro je poznat u Belgiji, također i kao popularan glumac. Pod svojim pravim imenom Thomas Mustin glumio je u filmovima, na televiziji i u kazalištu. 

5MIINUST i Puuluup udružili su snage kako bi predstavljali Estoniju na Euroviziji s pjesmom najdužeg naslova na natjecanju, "(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi". 

Eden Golan dobila je priliku predstavljati Izrael s pjesmom "Hurricane".  Ima 20 godina, u djetinjstvu je počela nastupati kao umjetnička plesačica, ali je s 9 godina otkrila da zna i pjevati i ostalo je povijest. 

Norvešku ove godine predstavlja grupe Gate, koja je izvela pjesmu "Ulveham", nadahnutu folklorom, zlim maćehama, lijepih djevama i jezivom šumom.

Joost Klein predstavlja Nizozemsku s pjesmom "Europapa". Joostova je glazba optimistična i brza, ali nosi i ozbiljne poruke. Pjeva o mentalnom zdravlju i gubitku roditelja u mladosti, a u svojim pjesmama tugu pretvara u ushićenje, podsjećajući sve da smo svi samo ljudi.

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Angelina Mango Angelina Mango - 13 Angelina Mango - 12 Angelina Mango - 11 +13 Angelina Mango - 10 Celebrity Prijeti li Italija Baby Lasagni? Zgodna Angelina visoko kotira na kladionicama

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Angelina Mango - 1 Angelina Mango - 2 Angelina Mango - 3 Angelina Mango - 8 +19 Angelina Mango - 9 Celebrity Talijanka s Eurosonga jedina je žena kojoj je u zadnjih 10 godina nešto uspjelo poći za rukom!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene