Sablasno!

Prozvali su je najljepšom i divili joj se, ali njezina je priča završena na najokrutniji mogući način i u najgorem trenutku!

Roman Polanski i Sharon Tate snimljeni nakon vjenčanja 1968 (Foto: AFP) Roman Polanski i Sharon Tate snimljeni nakon vjenčanja 1968 (Foto: AFP) Afp 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Roman Polanski i Sharon Tate snimljeni nakon vjenčanja 1968 (Foto: AFP) +0 Roman Polanski (Foto: AFP) Galerija

Sharon Tate ubijena je na najokrutniji mogući način, samo godinu i pol nakon što se udala za Romana Polanskog i bila trudna s njegovim djetetom.

Američka glumica i starleta Sharon Tate ostala je zapamćena kao jedna od najljepših žena 60-ih godina u Hollywoodu, čijoj ljepoti nije mogao odoljeti ni slavni redatelj Roman Polanski, ali sve je na kraju ostalo u sjeni njezine tragične smrti.

Pogledaj i ovo Liam Neeson i Natasha Richardson (Foto: AFP) tuge koje ne prolaze Velike ljubavi slavnih: Pronašli su srodnu dušu, a onda su ih razdvojile iznenadne tragedije

Sharonina glumačka priča započela je 1962. godine, kada je dobila ulogu u seriji "The Beverly Hillbillies", u kojoj je utjelovila tajnicu i usidjelicu Jane Hathaway. Međutim, svoj glumački talent nije uspjela pokazati, baš kao ni svoj zaštitni znak - dugu plavu kosu, koju je morala sakriti ispod tamne kratke perike, što joj je teško palo.

Nakon serije je odlučila krenuti na satove plesa, bontona i fitnesa, što se pokazalo pravim potezom jer je tri godine kasnije dobila ulogu u filmu "Eye of the Devil", koji se snimao u Italiji i Velikoj Britaniji, a u kojem je glumila s velikim glumačkim zvijezdama, Davidom Nivenom i Deborah Kerr.

Sharon je u to vrijeme bila u ljubavnoj vezi s proslavljenim frizerom Jayem Sebringom, no njezina sljedeća uloga označila je prekretnicu u profesionalnom, ali i privatnom životu.

Sljedeći film koji je snimala bio je "Bal vampira", na kojem je radio i Roman, a snimanje se odvijalo u Europi. Ljubav između njih nije se rodila na prvi pogled, a on čak nije bio impresioniran njezinim glumačkim talentom. Međutim, s vremenom je pao na njezinu ljepotu i počeo ju je proganjati iako je u to vrijeme izlazio s glumicom Jill St. John.

Sharon je zbog Romana ubrzo prekinula vezu s Jayem, no on se nikako nije mogao odreći svoje titule zavodnika i ženskaroša, pa čak i nakon što su se vjenčali 1968. godine.

No 9. kolovoza 1969. godine dogodilo se stravično ubojstvo koje šokiralo Hollywood i svijet, kada su Sharon i nekoliko njezinih prijatelja u vili koju je dijelila sa suprugom ubili članovi kulta Charlesa Mansona.

Ubojice su žrtvama zadale smrtonosne ubode noževima, a Sharon, koja je tada bila u osmom mjesecu trudnoće, zadobila ih je čak 16. Nakon toga su ubojice njezinom krvlju ispisale riječ "svinja" na ulaznim vratima vile, a tijela je drugo jutro pronašla spremačica.

Nakon brutalnog ubojstva Roman je dane sa Sharon opisivao kao najbolje u životu, iako su mnogi tvrdili da je njihov odnos bio daleko od idealnog jer je on jednostavno bio opsjednut orgijama i raskalašenim načinom života, ali i da ju je poprilično kontrolirao.

"Govorio joj je kako da se oblači, kako da se šminka, što želi od nje, a što ne želi. U potpunosti je upravljao njezinim životom", rekla je glumičina bliska prijateljica jednom prilikom, a potvrdila je i kako je glumica do tada imala težak život i velikih problema sa samopouzdanjem.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene