podrška kulturnjaka pjevačici

U Zagrebu održana umjetnička akcija podrške Severini, umjetnici su čitali dječje priče za laku noć, pridružila im se i Ida Prester

Ida Prester, priče za laku noć - 1 Ida Prester, priče za laku noć - 1 Emica Elvedji/PIXSELL 1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Ida Prester, priče za laku noć - 1 Ida Prester, priče za laku noć - 2 Ida Prester, priče za laku noć - 3 Dorotea Šušak, priče za laku noć - 1 Dorotea Šušak, priče za laku noć - 2 Severina - 7 Severina - 8 Severina - 9 Severina - 10 Severina - 1 +15 Severina - 1 Galerija

U Laubi, Kući za ljude i umjetnost održana je večer podrške Severini s obzirom na situaciju oko borbe za skrbništvo nad sinom.

Među umjetnicima koji su u Laubu došli podržati pjevačicu Severinu u njezinoj borbi za skrbništvo nad sinom našla se i Ida Prester, a kratak govor na početku održala je Dorotea Šušak.

"Cilj nam je da se logički upozori na ono što propuštaju sve majke i sva djeca koji se skrivaju iza takvih naslova proceduralnih pogreški i koji propuštaju one možda najbliže trenutke, a to su oni trenuci između majke i djece prije nego što krenu u san svaku večer".

Dorotea je pročitala priču Ivane Brlić Mažuranić, a onda je na njezino mjesto došla Ida.

"Ja sam došla ovdje da svim srcem podržim pravo jedne majke i jednog sina. U ovom slučaju to je Severina i mali Aleksandar, ali ima jako puno tih anonimnih Severina i anonimnih Aleksandara ili Aleksandri koji vode ovakve bitke. Nažalost, to institucionalno nasilje mora prestati odmah. Ja se nadam da je ovo samo jedan početak, da ćemo stvarno zarolati kotačiće promjene, ako eto ne podlegnemo empatiji, nego se svi zajedno uhvatimo za ruke i kažemo, a sada je stvarno dosta", rekla je Ida pa započela svoje čitanje priče. 

Centar za ženske studije i udruga djelovanja u kulturi Arterarij zajednički su organizirali ovu akciju pod imenom Priče za laku noć koje ti želim ispričati, kao čin solidarnosti sa svom obespravljenom djecom i roditeljima koje je hrvatsko pravosuđe iznevjerilo i izložilo dodatnom zlostavljanju kroz disfunkcionalne, neetične i nehumane mehanizme vlastitog funkcioniranja.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Dvadeset dana u Mariupolju - 6 In Magazin: Dvadeset dana u Mariupolju - 7 In Magazin: Dvadeset dana u Mariupolju - 8 In Magazin: Dvadeset dana u Mariupolju - 2 +3 In Magazin: Dvadeset dana u Mariupolju - 1 inMagazin Film ukrajinskih novinara, koji su bili zatočeni u opkoljenom gradu Mariupolju nominiran je za Oscara!

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Maja Šuput - 1 In Magazin: Maja Šuput - 2 In Magazin: Adonis Ćulibrk In Magazin: Lepa Brena - 1 +4 In Magazin: Lepa Brena - 2 inMagazin Domaće zvijezde otkrile trenutke kada su se osramotile za cijeli život: ''Čak se i u publici čuo i vrisak i smijeh...''

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene