Oglas

Tko je nova holivudska zvijezda Adria Arjona?

PR PR Foto: PR

U svibnju ove godine pričalo se puno o njezinoj vezi sa zvijezdom Aquamana, no, portorikanska glumica Adria Arjona zaslužuje da se više spominje zbog njezine glumi nego ljubavnih veza. Trenutačno ju gledamo u akcijskom rom-comu Hit Man u kojem glumi s Glenom Powellom.

KINOFILM hrvatski filmski web magazin donosi vam ovu priču

Portorikanska glumica Adria Arjona nedavno je, posve nezasluženo, bila u centru pažnje kao nova djevojka Jasona Momoe. No, ova talentirana glumica zaslužuje da se o njoj priča zbog njezinih uloga, a ne privatnog života.

Trenutačno ju možemo gledati u novom filmu redatelja i koscenarista Richarda Linklatera, Hit Man, u kojem tumači Sophie, inteligentne i odvažne žene koja se nađe u središtu opasne igre mačke i miša, piše Kinofilm.

A danas 32-godišnju glumicu ne bismo gledali u glavnoj ženskoj ulozi akcijskoj rom-coma, uz holivudskog miljenika (i koscenarista filma) Glena Powella, da se nije kao 20-godišnjakinja odvažila stati pred kamere. Zapravo nije to bila ishitrena, nego pomno planirana odluka.

PROČITAJTE VIŠE NA KINOFILMU:
Jeff Nichols: Prvo sam počeo voziti motor, a tek onda napisao 'Bajkere'
'Čovjek koji nije mogao šutjeti': Krik ljudskosti koji ostaje dugo u sjećanju
Donald Sutherland: 10 filmova po kojima ćemo ga pamtiti

Jedna od zanimljivijih činjenica iz njezine biografije svakako je ta da je odrastala na relaciji između Meksika i Miamija. Kao 18-godišnjakinja sama se preselila u New York kako bi pohađala tromjesečni glumački tečaj na Lee Strasberg Theatre & Film Instituteu.

Glumačku karijeru započela je manjim ulogama u TV serijama kao što su Tragovi zločina (Unforgettable, 2011. – 2016.) i Osumnjičeni (Person of Interest, 2011. – 2016.), no prvi veći proboj imala je u kriminalističkoj seriji Pravi detektiv (True Detective, 2014. – danas), u drugoj sezoni, kao Emily, kći lika kojeg glumi Colin Farrell. Iako je riječ o sporednoj ulozi, Arjona je ostavila snažan dojam i dobila pohvale za izvedbu. Glavnu ulogu imala je pak u seriji Smaragdni grad (Emerald City, 2016.-2017.), modernoj adaptaciji priče o čarobnjaku iz Oza, u kojoj je glumila Dorothy Gale.

Što se pak filma tiče, prvu zapaženiju ulogu imala je u znanstveno-fantastičnoj akciji Bitka za Pacifik: Ustanak (Pacific Rim: Uprising, 2018,), redatelja Stevena S. Deknighta, u kojoj je glumila Jules Reyes, inženjerku koja pomaže u borbi protiv ogromnih čudovišta. Godinu dana kasnije, imali smo ju prilike gledati u akcijskom trileru Trostruka granica (Triple Frontier, 2019.) i to u ulozi Yovanne, ključne osobe u planu grupe bivših vojnika da opljačkaju kartel.

Kao Ameliju, doktoricu koja se pridružuje tajnoj skupini operativaca, gledali smo ju u još jednoj napetoj akciji, Fantomskoj šestorci (6 Underground, 2019.), a glumila je i u Marvelovom Morbiusu (2022.) i to zaručnicu naslovnog junaka kojeg je tumačio Jared Leto.

Sve o Adriji Arjoni, novoj zvijezdi Hollywooda, pročitajte na Kinofilmu, web magazinu koji donosi najzanimljivije vijesti iz svijeta filma

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene