Bezvremenski klasik

Kićina divna crna žena doista postoji, a ovo je priča o vječnom hitu koji pjevaju baš sve generacije

Mirjana Antonović i Kićo Slabinac (Foto: Facebook) Mirjana Antonović i Kićo Slabinac (Foto: Facebook) Facebook 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Mirjana Antonović i Kićo Slabinac (Foto: Facebook) Mirjana Antonović i Kićo Slabinac (Foto: Facebook) +0 Kićo Slabinac gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija

"Zbog jedne divne crne žene" pjesma je koju je Krunoslav Kićo Slabinac posvetio ljepotici koju je upoznao je jednoj od svojih američkih turneja.

Glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac ostat će zapamćen po mnogim pjesmama i stihovima, no njegov bezvremenski klasik zasigurno je pjesma "Zbog jedne divne crne žene", koja je otpjevana nebrojeno mnogo puta.

Pjesma je to koja krije jednu lijepu priču jer je doista posvećena jednoj divnoj crnoj ženi imena Mirjana Antonović, u koju se Kićo zaljubio na prvi pogled.

Upoznali su se tijekom njegove američke turneje, a Mirjana je Kiću osvojila ljepotom i bez puno razmišljanja odlučio joj je posvetiti pjesmu. Tekst je napisao u avionu kada se vraćao za Zagreb, a glazbu je napisao već dan kasnije.

Od njihova susreta bilo je prošlo punih 46 godina kada su se 2018. godine ponovno vidjeli prilikom Mirjanina posjeta Zagrebu. Divna crna žena i omiljeni glazbenik družili su se u glavnom gradu, a ona je fotografije ponovnog susreta objavila na Facebooku, što je kod mnogih izazvalo nostalgiju i sjećanja na neka prošla lijepa vremena.

Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini nakon borbe s dugom i teškom bolesti. Ovaj je glazbenik tijekom bogate karijere surađivao s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Marija Mihaljevića i Arsena Dedića, a njegova karijera proteže se na više od 40 godina aktivnog rada.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene