Oglas

Ovaj film bi mogao iznenaditi sve na dodjeli Oscara

PR PR Foto: PR

Jedan od ovogodišnjih favorita na nadolazećim dodjelama Oscara, ‘The Holdovers’ ponovno okuplja redatelja Alexandera Paynea i Paula Giamattija u novom filmu punom emocija i smijeha.

Od hvaljenog redatelja Alexandera Paynea, The Holdovers prati drskog profesora u prestižnoj američkoj školi koji je prisiljen ostati na kampusu tijekom božićnih praznika kako bi čuvao šačicu učenika koji nemaju kamo otići. Naposljetku uspostavi nevjerojatnu vezu s jednim od njih – oštećenim, pametnim izazivačem problema – i s glavnom kuharicom škole, koja je upravo izgubila sina u Vijetnamu, donosi Kinofilm.

Poslije skoro 20 godina, The Holdovers ponovno ujedinjuje redatelja Alexandera Paynea i glumca Paula Giamattija nakon zajedničkog filma ovjenčanog Oscarom Stranputice (Sideways, 2004.). Osim Stranputice, Payne snimio je izvrsne filmove koji su uvijek bili u utrci za pozlaćene kipiće ili osvojili kojeg; Nasljednici (The Descendants, 2011.), Gospodin Schmidt (About Schmidt, 2002.), i Nebraska (2013.) između ostalih.

PR PR Foto: PR

Ono što je zajedničko svim tim filmovima je studija lika i njihov rast kroz film uz uvijek prisutan humor, toliko prizeman i stvaran da je neodoljiv. No ono što u svakom počinje kao priča o patnji, postaje priča o nadi. Savršen balans kojeg ima i The Holdovers.

Payne je za ulogu omraženog i gunđavog profesora Paula Hunhama na Barton Akademiji izabrao Paula Giamattija, glumca koji je već davno trebao osvojiti Oscara za svoj rad. Giamatti je poznat po svojim ulogama u Cinderella Man (2005.), American Splendor (2003.) i seriji Milijarde (Billions, 2016.).

Za svoju ulogu profesora Paula Hunhama Giamatti je 2024. nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg glumce, te je ove godine najveći favorit za njegovo osvajanje uz Cilliana Murphyja u Oppenheimeru (2023.).

PROČITAJTE VIŠE NA KINOFILMU:
Dua Lipa – Ekskluzivni intervju
Tko je sve nominiran za nagradu Oscar?
Pogledajte prvi trailer za jedan od najiščekivanijih filmova godine

Ali Giamatti nije jedini glumac ovog filma čiju je izvedbu prepoznala Akademija. Da’Vine Joy Randolph koja glumi Mary, glavnu kuharicu na Barton akademiji i pati zbog gubitka sina u Vijetnamu, ove godine je nominirana u kategoriji najbolje epizodne glumice i prema svim predviđanjima – gotovo je sigurno da će nagrada biti njena.

Usto, Randolph i Giamatti su već oboje osvojili nagradu Zlatni globus za najboljeg glumca i najbolju epizodnu glumicu za mjuzikl ili komediju, a to je inače jako dobar predznak i za Oscare.

Sve o filmu The Holdovers doznajte na Kinofilmu, web magazinu koji donosi najzanimljivije vijesti iz svijeta filma.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene