Pogledajte tko je slavio

Dodijeljeni Zlatni globusi: Hollywood ponovno prihvatio dodjelu koju je s televizije izbacio skandal!

Jennifer Coolidge Jennifer Coolidge Afp 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Austin Butler Michelle Yeoh Colin Farrell, Martin McDonagh Angela Bassett Jennifer Coolidge +0 Ke Huy Quan Galerija

Mlada "Elvisova" zvijezda Austin Butler i veteranska glumica Michelle Yeoh odnijeli su glavne filmske nagrade na svečanoj dodjeli Zlatnih globusa u utorak, a Hollywood je ponovno prihvatio dodjelu koju je s televizije izbacio skandal.

Austin Butler (31) proglašen je najboljim glumcem u filmskoj drami za ulogu u kojoj je utjelovio legendu rock-glazbe Elvisa Presleyja i činio se preplavljen emocijama što je tu čast prihvatio pred mnogim vrhunskim imenima šoubiznisa.

Pogledaj i ovo argot Robbie, Greta Gerwig i America Ferrera među "gubitnicima" i taylor swift Evo koji je film ostvario najveću zaradu u 2023. godini, konkurencija je bila opaka!

"U ovoj sam prostoriji sa svim svojim herojima. Ne mogu vjerovati da sam ovdje", rekao je Butler te posebno istaknuo Brada Pitta i Quentina Tarantina.

Michelle Yeoh, nagrađena za glavnu ulogu u akcijskom filmu "Sve u isto vrijeme", u kojem skače u druge dimenzije, izašla je na pozornicu nakon što je prozvano njezino ime te rekla kako će "zastati i osjetiti ovaj trenutak".

"Hollywood je bio ostvarenje sna dok nisam došla ovdje", dodala je malezijska glumica kineskog podrijetla te napomenula kako su je na početku karijere nazivali "manjinom" i pitali govori li engleski.

Četrdeset godina kasnije kaže: "Bilo je nevjerojatno putovanje i nevjerojatna borba biti ovdje danas, ali mislim da se isplatilo."

Colin Farrell osvojio je nagradu za najboljega glavnog glumca u kategoriji filmskog mjuzikla ili komedije za lik Padraica Suilleabhaina, čovjeka koji pokušava popraviti pokvareno prijateljstvo, u mračnoj irskoj komediji "The Banshees of Inisherin".

Farrell je zahvalio svojim kolegama iz filma, uključujući i "magaricu Jenny".

Među ostalim nagrađenima bila je i glumica Angela Bassett, koja je osvojila nagradu za sporednu žensku ulogu za ulogu kraljice Ramonde u filmu "Black Panther: Wakanda zauvijek", nastavku koji je ponovno napisan nakon smrti zvijezde Chadwicka Bosemana.

"Pokazali smo svijetu kako crnačko jedinstvo, vodstvo i ljubav izgledaju izvan, iza i ispred kamere", rekla je Bassett dok je držala svoj trofej.

Ke Huy Quan proglašen je najboljim sporednim glumcem u dramskom filmu za svoju ulogu Waymonda Wanga u filmu "Sve u isto vrijeme".

Jennifer Coolidge osvojila je nagradu za najbolju sporednu glumicu za svoju ulogu u seriji "Bijeli lotus".

"Fabelmanovi" i "Banshees" osvojili glavne filmske nagrade

"Fabelmanovi", priča o odrastanju temeljena na tinejdžerskim godinama Stevena Spielberga, proglašena je najboljom filmskom dramom.

"Banshees of Inisherin", priča o zavađenim prijateljima na irskom otoku, osvojila je nagradu za najbolji filmski mjuzikl ili komediju.

Nagrade će vjerojatno oba filma pogurati u vis na putu do dodjele Oscara u ožujku.

Slavne osobe i televizijska kuća NBC odustale su od dodjele Globusa 2022. zbog etičkih propusta Udruge stranih novinara Hollywooda (HFPA), grupe koja dodjeljuje nagrade.

Veće, raznolikije članstvo i druge promjene HFPA-e uvjerile su mnoge od najvećih filmskih i TV zvijezda da podrže ovogodišnju ceremoniju, koja daje publicitet pobjednicima i nominiranima i često povećava njihove šanse za najprestižniju holivudsku nagradu - Oscara.

Ceremonija se uglavnom odvijala kao i prošlih godina, osim oštrog monologa komičara i voditelja Jerroda Carmichaela, koji je otvorio emisiju šaleći se: "Ovdje sam jer sam crnac."

"Jednog dana kuhate čaj od mente kod kuće. Sljedećeg ste dana pozvani da budete crno lice borbene bjelačke organizacije", rekao je na ceremoniji koja se uživo prenosila na NBC-ju.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Igor i Antonina Mešin Igor i Antonina Mešin Igor i Antonina Mešin Igor Mešin +26 Maja Šuput i Igor Mešin - 3 Celebrity Pogledajte kako izgleda supruga Igora Mešina, rijetko se pojavljuju skupa u javnosti, a vole se još od mladih dana!

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus - 1 Nives Celzijus - 2 Nives Celzijus - 4 Nives Celzijus +30 Nives Celzijus Celebrity Pljušte reakcije na zavodljivi video Nives Celzijus, je li zbog rizičnog dekoltea slučajno pokazala previše?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene