obožavani glumac

Samo večer prije nego što su šokantne vijesti obišle svijet, sestra ga je upozorila na moguću fatalnu pogrešku

Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Getty Images 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) +0 Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Galerija

Heath Ledger je bio jedan od obožavanih mladih glumaca Hollywooda, a njegova smrt 2008. godine šokirala je čitav svijet. Iza sebe je ostavio kćer Matildu koja danas ima 15 godina.

Prije 13 godina je vijest o smrti glumca Heatha Ledgera šokirala čitav svijet. Talentirani glumac je imao tek 28 godina kada je preminuo, a tijelo je pronašla njegova maserka. U to je vrijeme Ledger živio u iznajmljenom stanu na Manhattanu nakon što se rastao od bivše djevojke Michelle Williams, a mjesecima se pripremao za ulogu Jokera u filmu Christophera Nolana.

Pogledaj i ovo Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Bilo je preteško Njihova tragična priča nikada nije prežaljena, a glumica je jedva smogla snage da se prisjeti tog razdoblja

Heath Ledger se dugo borio se nesanicom, a njegov dobar prijatelj i bivši cimer, Gerry Grennell, kasnije je medijima ispričao kako su problemi bili veći nego što se "na vani" vidjelo. "Čuo bih ga kako tumara stanom te bih se ponekad probudio da mu kažem da ide spavati. Govorio mi je da ne može spavati", rekao je u jednom intervjuu.

Glumčeva spremačica ga je 22. siječnja 2008. godine pronašla kako oko 12:30 sati leži na krevetu s licem u jastuku te plahtom preko ramena. Napravila je nekoliko glasnih pokreta po spavaćoj sobi samo da provjeri da li je sve u redu, a otišla je nakon što ga je čula da hrče. Tri sata kasnije pred stan je došla njegova maserka Diana Wolozin. Imala je ključ te je ušla u stan, no Heath se nije odazivao na mobitel ni na kucanje po vratima. Odlučila je stol za masažu postaviti u njegovoj sobi, a prestravila se kada je otkrila kako je njegovo tijelo hladno te da ne reagira ni na što.

Odmah je pozvala hitnu pomoć te su ga liječnici nekoliko minuta pokušali oživjeti. Proglasili su ga mrtvim u 15:36 sati istoga dana.

Mediji su odmah počeli nagađati što bi mogao biti uzrok njegove smrti. Pretpostavljali su da je bio depresivan zbog svega što mu se događalo u životu te da se nije mogao nositi s mnogo toga. Patolozi su utvrdili kako je uzrok njegove smrti slučajno trovanje od posljedica koktela tableta koje je popio. Ledgerova obitelj i prijatelji bili su vrlo zabrinuti zbog previše tableta koje je uzimao nekoliko mjeseci prije fatalnog dana.

"Ne možeš miješati toliko tableta ako ne znaš ništa o tome", govorio je njegov otac. "Bit ću dobro", odgovarao bi mu Heath. "Fatalna doza tableta vjerojatno je njegov cijeli organizam prisilila na spavanje", rekao je tužno glumčev otac nakon njegove smrti.

"Devastirala nas je njegova smrt. Samo večer prije njegova sestra mu je govorila da se ne igra s lijekovima. Bio je jako mlad i čitavo je vrijeme putovao zbog posla. Čak i dok je bio dječak teško je spavao. Pokušavao je raditi i putovati i napraviti sve u jako kratkom vremenu", pričao je njegov otac.

Heath Ledger je počeo glumiti još početkom 90-ih godina u australskim serijama i filmovima, a 1998. godine se preselio u SAD kako bi nastavio karijeru. "10 razloga zašto te mrzim", "Patriot", "Viteška priča" i "Planina Brokeback" samo su neke od uspješnica koje je glumio. Režirao je filmove i glazbene spotove, a obožavao je svoj posao. Posthumno je dobio nekoliko nagrada, a za ulogu Jokera u filmu "Crni vitez" dobio je brojna priznanja, uključujući i Oscara.

Osim glumom, bavio se šahom te fotografijom, a jedno je vrijeme igrao i nogomet.

Tijekom karijere često je plijenio medijsku pažnju i svojim privatnim životom. Bio je u vezi s Lisom Zane, Heather Graham i Naomi Watts. Michelle Williams je upoznao 2004. godine na snimanju filma "Planina Brokeback" te su ubrzo zatim postali par. Par je dobio i kćer Matildu koja danas ima 15 godina, no 2007. godine su objavili da su se razišli. Povezivali su ga nakon toga s još nekoliko ljepotica kao što su Helena Christensen i Gemma Ward.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Melania Trump (Foto: AFP) Melania Trump (Foto: AFP) +0 Melania i Donald Trump (Foto: AFP) Zanimljivosti Svoje luksuzno vjenčanje Trump je htio prenositi i na televizijama, a ovako je Melania izgledala na njihov veliki dan

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene