Baš zanimljiv muškarac

Zavoljeli smo ga kao Lukea iz "Gilmoreica", a evo gdje je i što ovaj šarmantni glumac radi danas

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Scotta Pattersona znamo najviše zahvaljujući ulozi Lukea Danesa u seriji "Gilmoreice", a ovaj svestrani glumac bavio se profesionalnim sportom te je završio komparativnu književnost.

Američki glumac i glazbenik Scott Patterson osvojio je svijet kao Luke Danes iz popularnih "Gilmoreica", a muškarac za kojeg smo svi navijali da pred oltar odvede Lorelei Gilmore danas slavi 62. rođendan.

Pogledaj i ovo showbuzz Stari poput vina Žene mu prije 20 godina nisu mogle odoljeti, a ništa drugačije nije ni danas jer svojom pojavom i dalje mami uzdahe!

Patterson je odrastao u Philadelphiji, a njegovi su se roditelji rastali kada je imao 16 godina. S najboljim prijateljem iz djetinjstva, Tommyjem Poitrasom, oformio je bend još u osnovnoj školi te su dečki imali nekoliko uspješnih singlova. Nastupali su diljem SAD-a, a ime su si dali The Unknowns. Nakon srednje škole glazbu je ostavio po strani, a završio je komparativnu književnost na Sveučilištu Rutgers, a potom je u New Yorku upisao glumu. Velike uloge ipak su trebale pričekati nekoliko godina jer se u to vrijeme aktivno posvetio drugoj ljubavi - bejzbolu.

Sedam godina glumac je bio profesionalni sportaš u nižoj bejzbolaškoj ligi, a u višim ligama odigrao je nekoliko utakmica. Bio je i u timu slavnih Yankeesa, a nakon što je potpisao za Los Angeles Dodgers, preselio se u Grad Anđela, no nikada nije zaigrao dalje.

Vratio se u New York i tamo započeo glumačku karijeru te je nakon manjih filmskih i televizijskih uloga pobijedio na audiciji za ulogu Lukea Danesa. Sedam je godina glumio slavnog Lukea, koji je u tih sedam sezona bio u vezama i prekidima s Lorelei Gilmore, koju je utjelovila Lauren Graham. Pojavio se i u serijama "Seinfeld" te "Will i Grace".

Prije nekoliko godina objavio je kako je pokrenuo vlastiti brend kave, na oduševljenje svih fanova "Gilmoreica" koji obožavaju njegov kafić iz serije.

Na privatnom polju Scottu pak dobro ide. Već je 20 godina u braku s Kristine Saryan, a par ima sina Nicholasa te pokušavaju provesti što više vremena u obiteljskoj intimi.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene