Nema tko ga ne voli

Omiljeni blagdanski klasik umalo je izgledao potpuno drugačije, ovo su zanimljivosti koje mnogi nisu znali

Andrew Lincoln Andrew Lincoln Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Thomas Brodie (Foto: Getty Images) Hugh Grant +0 Andrew Lincoln Galerija

Originalni scenarij filma "Zapravo ljubav" pratio je čak 14 priča, no četiri su izbačene.

Jedan od najpopularnijih božićnih filmova svakako je britanska romantična komedija iz 2003. godine "Zapravo ljubav".

Pogledaj i ovo Miffy Englefield (Foto: Screenshot) Gdje su danas? Od teških životnih priča do zapostavljanja karijere: Što se dogodilo s omiljenim zvijezdama božićnih filmova?

Film u kojem se isprepleće deset priča o ljubavi i gubitku prepun je snažnih emocija i nezaboravnih scena zbog kojih ga rado gledamo svakih blagdana. No ovaj omiljeni božićni klasik umalo je izgledao potpuno drugačije.

Naime, originalni scenarij pratio je čak 14 priča, no redatelj i scenarist Richard Curtis odlučio ih je izbaciti četiri, od kojih su dvije čak snimljene pa su kasnije izrezane, a dvije uopće nisu snimljene.

Protagonisti priča koje nisu snimljene trebali su biti djevojčica u kolicima i dječak koji napiše ljubavnu pjesmu za djevojčicu iz razreda koja na kraju završi s bubnjarem iz njegova benda.

Snimljene i izbačene scene uključivale su priču o afričkom paru koji podržavaju jedno drugo za vrijeme oskudice te priču o školskoj ravnateljici koja otkriva dugogodišnju vezu sa svojom lezbijskom partnericom.

Curtis je spomenute scene odlučio izbaciti jer je smatrao da bi gledateljima filma bilo prekomplicirano pratiti toliko priča odjednom.

Film prate i brojne druge zanimljivosti.

Primjerice, scene iz londonskog aerodroma Heathrow snimane su skrivenom kamerom i ljudi u njima nisu statisti, već slučajni prolaznici koji su neplanirano završili u filmu.

Također, jedna od najtužnijih scena u filmu je improvizirana. Radi se o sceni u kojoj Karen, odnosno glumica Emma Thompson plače u sobi uz pjesmu Joni Mitchell nakon što doznaje za suprugovu nevjeru.

"U scenariju sam napisao samo da Karen odlazi u sobu, pušta pjesmu i pokazuje svoje emocije. Sve ostalo u sceni je Emmino djelo", otkrio je jednom prilikom Curtis.

Film je kod gledatelja ostavio neodgovoreno pitanje o sudbini Karen i Harryja, kojeg glumi Alan Rickman. U filmu nije otkriveno je li Harry zaista prevario svoju suprugu s tajnicom ili je sve ostalo samo na flertu, kao ni što se kasnije dogodilo s njima - jesu li se razveli ili ostali u braku.

Zanimljivo je i da se lik premijera, kojeg je utjelovio Hugh Grant, temelji na bivšem britanskom premijeru i zakletom neženji Tedu Heathu.

Jedna od najpoznatijih scena u filmu svakako je ona u kojoj Peter, odnosno glumac Andrew Lincoln velikim natpisima priznaje ljubav Juliet, koju glumi Keira Knightley, a inspirirana je spotom za pjesmu Boba Dylana "Subterranean Homesick Blues". Osim toga, zanimljivo je i da je natpise pisao sam Lincoln, za kojeg se tijekom snimanja ispostavilo da ima jako lijep rukopis.

Ljubitelji filma sigurno se sjećaju i da se u njemu pojavljuje slavna manekenka Claudija Schiffer, koju redatelj ispočetka nije htio. Naime, želio je nekoga nalik njoj, a kada nije uspio pronaći odgovarajuću glumicu, ponudio je ulogu Claudiji, koja je na nju pristala.

Glumac Thomas Brodie-Sangster, koji je u filmu utjelovio dječaka Sama, trenutačno glumi u popularnoj Netflixovoj seriji "Damin g,ambit", a kako izgleda s 30 godina pogledajte ovdje.

Film je 2017. godine dobio i svojevrsni nastavak u obliku kratkog filma povodom Dana crvenih nosova.

U "Red Nose Day Actually" pojavio se dio originalne glumačke ekipe, uključujući Hugha Granta, Keiru Knightley, Collina Firtha, Liama Neesona, Billa Nighyja i Rowana Atkinsona.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene