feel good komedija

Redateljski prvijenac Ksenije Marinković: Kako ljubavna afera može utjecati na brak? Ne propustite ljubavno-erotsko-glazbeno-političku komediju!

Iva Jerković i Ivan Čuić Iva Jerković i Ivan Čuić Foto: Matea Smolčić Senčar/PR

Kazalište Moruzgva novu kazališnu sezonu najavljuje s ljubavno-erotsko-glazbeno-političkom komedijom koja daje odgovor na pitanje gdje je lakše uspjeti ili pasti? Na estradi ili u politici?

Kazalište Moruzgva već 14 godina djeluje na hrvatskoj javnoj sceni i samim time obogaćuje i usrećuje publiku svojim predstavama, čija je tematika uglavnom društveno relevantna sa savršenom dozom humora. Vođeni tom misijom u novu kazališnu sezonu ulaze s predstavom "Tvorničke postavke". Riječ je o redateljskom kazališnom prvijencu Ksenije Marinković, jedne od naših najboljih kazališnih i filmskih glumica.

Pogledaj i ovo In Magazin: Horor filmovi nepoznati detalji Ubrzavaju bilo i oduzimaju dah: Otkrivamo koje to tajne skrivaju najstrašniji hororci!

"Tvorničke postavke" koju opisuju kao "feel good komediju" govori o tome kako ljubavna afera može utjecati na brak. U glavnim ulogama igraju: Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Čuić. U ovoj komediji situacije gdje imamo sukob zagrebačkog i dalmatinskog mentaliteta dobit ćemo odgovor na pitanje gdje je lakše uspjeti ili pasti – na estradi ili u politici? Ali isto tako kako da svi "profitiraju" kada se na najbolji mogući način sukobe sa svojim predrasudama.

Dr. Krešimir Brlek (Amar Bukvić), ugledni zagrebački otorinolaringolog s političkim ambicijama, i njegova supruga Dagmar (Ana Begić Tahiri), sveučilišna profesorica antropologije, mirno su živjeli zaokupljeni znanstvenim radom i dosljedni dubokom uvjerenju kako je seks precijenjen. A onda se u stan iznad njihova uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi (Ivan Čuić) i Deziderata De (Iva Jerković= koji će im u život unijeti, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine.

Nakon jedne burne noći u kojoj su stradale Dezideratine glasnice, umjetnički par zatražit će pomoć svog uštogljenog susjeda, istaknutog stručnjaka za uho, grlo, nos, ali i potencijalnog budućeg predsjednika. Susret dvaju parova isprva će imati sva obilježja sukoba civilizacija, no vrlo brzo barijere između naizgled aseksualnih intelektualaca i njihovih nesputanih i otkačenih susjeda počet će popuštati, a dojučerašnji hladni prezir ustupit će mjesto vrućoj žudnji i prerasti u ljubavni četverokut nakon kojeg više ništa neće biti isto. Ili možda ipak hoće?

"Silno sam zahvalna Eciji Ojdanić što mi je dala priliku da pokušam izrežirati predstavu u njezinom teatru. Željela sam raditi baš u Moruzgvi, jer sam putujući s njihovom predstavom 'OtpisaNE' vidjela koliko veselja komedije donose gradovima i mjestima u cijeloj Hrvatskoj.Ono što mi je bilo vrlo bitno, to je da pisci (Marina Vujčić i Ivica Ivanišević) napišu četiri punokrvna karaktera, da bi glumci imali zanimljive uloge s kojima će se moći poigravati, jer kad glumci uživaju, uživa i publika! Nadam se da će tako i biti", ističe Ksenija Marinković.

Mogu li se ova dva para, nakon što su ispremiješali partnere, krevete, karijere, ambicije i navike, resetirati na tvorničke postavke ili ipak ne, otkrijte u ovoj ljubavno-erotsko-glazbeno-političkoj komediji koju su napisali Ivica Ivanišević i Marina Vujčić.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Mark Wahlberg i Rhea Durham - 2 Mark Wahlberg Mark Wahlberg (Foto: Profimedia) Mark Wahlberg (Foto: Profimedia) +7 Mark Wahlberg (Foto: Profimedia) Preporuke Holivudski glumac u tajnosti stigao u Istru, a procurio je i razlog njegova posjeta!

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Vrdoljak Vanna - 2 Ivana Vrdoljak Vanna - 3 Vanna - 2 Vanna - 4 +7 Vanna - 8 Celebrity Vanna izbacila atribute s kojih nije lako skrenuti pogled, a baš ih zato i rado pokazuje!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene