Moderna bajka

Prošlo je 18 godina otkad je prvi put prikazana omiljena ljubavna priča temeljena na stvarnim događajima

Ralph Fiennes (Foto: Dnevnik.hr) Ralph Fiennes (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Ralph Fiennes (Foto: Dnevnik.hr) +0 Ralph Fiennes (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Američki film "Bilo jednom na Manhattanu" s Jennifer Lopez i Ralphom Fiennesom snimljen je 2002. godine, a ljubitelji modernih bajki i danas ga vole pogledati, unatoč ne baš sjajnim kritikama.

Popularna njujorška četvrt Manhattan i događaji koji su se tamo odvijali poslužili su kao inspiracija za mnoge serije, knjige i filmove, pa tako i onaj naslova "Dogodilo se na Manhattanu" iz 2002. godine u kojem smo u glavnim ulogama gledali Jennifer Lopez i Ralpha Fiennesa.

Pogledaj i ovo Antonija Šola kao Jennifer Lopez - 22 Trebalo je ovo zapamtiti Pogledajte pobjedničku transformaciju naše pjevačice u latino divu, sve je očarala ovime: "Stalno smo gledali u tebe!"

Ljubavna je to priča temeljena na događajima iz stvarnih života javnih osoba iz visokog društva. Naime, 1959. godine sin tadašnjeg gradonačelnika New Yorka Nelsona Rockefellera, Steven Clark Rockefeller vjenčao se s Anne-Marie Rasmussen, koja je radila kao spremačica u njihovu obiteljskom hotelu točno na Manhattanu.

Scenaristi John Hughes i Kevin Wade te redatelj Wanye Wang odlučili su na temelju toga napraviti modernu bajku o Pepeljugi, i to kao samohranoj majci Marisi Ventura iz predgrađa New Yorka koja radi kao spremačica u luksuznom hotelu. Ona igrom sudbine upoznaje zgodnog i bogatog nasljednika Christophera Marshalla, koji je uvjeren da je ona pripadnica visokog društva i jedna od gošća hotela.

Njih dvoje se, naravno, zaljubljuju, no kada se otkrije Marisin pravi identitet, naći se na pravoj kušnji i cijela će se priča zakomplicirati.

Jennifer je za ulogu Marise bila nominirana za nagrade Image, Blimp i Teen Choice, a film je bio nominiran za nagradu Young Artist. Unatoč tome nije dobro prošao kod kritike, a čak je i sam Ralph priznao da je požalio što ga je snimio jer je od samog početka sumnjao u njega. I sama vijest da će se baš on pojaviti u tom filmu bila je iznenađujuću s obzirom na povijest njegovih uloga, no izjavio je kako ju je zapravo prihvatio da utvrdi može li se nositi s nekim jednostavnijim ulogama.

"Pretpostavljam da sam želio vidjeti mogu li odigrati blagu, jednostavnu ulogu. I ne znam mogu li ja to", izjavio je Ralph.

No kritike ne određuju uvijek sudbinu filmova, pa je ovaj i dan-danas rado gledan, posebno kod ženskog dijela publike i ljubitelja modernih bajki. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene