Natjecateljski program

Domaći triler "Stric" prikovao pulsku publiku uz sjedala, a "4:2" je vratio u povijesni dan 2018. godine!

Ekipa filma Stric Ekipa filma Stric PR 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Ekipa filma Stric Goran Bogdan Ivana Roščić - 7 Roko Sikavica, Ivana Roščić i Goran Bogdan - 6 Ivana Roščić i Kaja Sismanović Roko Sikavica, Ivana Roščić, Kaja Sismanović i Goran Bogdan Ivana Roščić i Goran Bogdan - 3 Ekipa filma 4:2 +0 Bojana Gregorić Vejzović i Ivo Krešić Galerija

U pulskoj Areni održane su dvije projekcije filmova iz Hrvatskog natjecateljskog programa, koji konkuriraju za Veliku zlatnu arenu, "Stric" Davida Kapca i Andrije Mardešića i "4:2" Anđela Jurkasa.

Film "Stric" Davida Kapca i Andrije Mardešića prati obitelj, majku, oca i sina, kasnih 80-ih. Voljeni stric vraća se iz Njemačke kući za blagdane i dijeli poklone. Ponovno na okupu, obitelj pristupa tradicionalnom hrvatskom božićnom ručku. Radosno druženje iznenada prekida zvonjava mobitela. Ipak nisu u osamdesetima, a čini se da nije ni Božić. Ubrzo postaje jasno da purica nije jedino što se može nožem rezati i da se za prepunom blagdanskom trpezom, osim hrane, nožem može rezati i napetost. U filmu glume Ivana Roščić, Goran Bogdan, Miki Manojlović i Roko Sikavica.

Pogledaj i ovo Film Stric triler mračne atmosfere Nakon posebnog priznanja film "Stric" premijerno na Pulskom filmskom festivalu!

"4:2" Anđela Jurkasa, vratio nas je nas u 2018. godinu. Dok su oči cijelog svijeta uprte u stadion Lužnjiki u Moskvi, odnosno finale Svjetskog nogometnog prvenstva između Francuske i Hrvatske, jedan bračni par šutke ulazi u auto u Zagrebu i kreće starom cestom prema Rijeci. Dok se na makroplanu odvija sportska nogometna drama godine, na mikroplanu se dvoje ljudi bore za život kakav su dosad znali. Međutim, ništa nije kako izgleda na prvi pogled. U glavnim su ulogama Bojana Gregorić Vejzović i Ivo Krešić.

U INK- u smo mogli pogledati reprize filmova koji su se dan prije prikazivali u Areni te kratkometražne filmove iz Studentskog programa dok se na Kaštelu se prikazivao film "Vizija leptira" redatelja Maksima Nakonečnog. Na Ambreli, u sklopu programa Dizalica, prikazan je film "Povratnica" Giuseppea Bonita. U Kinu Valli održana je projekcija dokumentarnog filma o legendarnom skladatelju Enniju Morriconeu, "Ennio", redatelja Giuseppea Tornatorea.

Društvo hrvatskih filmskih redatelja u partnerstvu s Pulskim filmskim festivalom organiziralo je predstavljanje projekata razvijenih kroz Scenarističku radionicu pod mentorstvom Snježane Tribuson i Ognjena Sviličića za igrane serije te Saše Bana i Miroslava Sikavice za dokumentarne serije. Uz velik interes sudionika festivala i vrlo dobru atmosferu u dvorani, uz moderatora Ljubu Lasića, imali smo priliku vidjeti odlično pitchane projekte u nastanku. Originalnim pristupom i detaljnim prikazom autori su predstavili i podastrijeli sedam projekata u onoj fazi u kojem svaki od njih jest.

Vrlo detaljno i profesionalno svoje su projekte predstavili Vlatka Vorkapić za krimi seriju Banija, Ivan Grgur sa svojim projektom dokumentarne serije o trap glazbi Napravit ću scenu te Lana Kosovac i Amanda Prenkaj sa svojom dramedijom Roberta, saberi se.

Izuzetno je bitno za filmsku industriju i za autore, kao i za buduće autore, da se pitchanje serija događa u Hrvatskoj te da načinom rada i pristupa razvoju projekata pratimo europske i svjetske trendove. Autorima je ovom prilikom omogućeno vježbanje i pripreme za buduća pitchanja, s publici učenje kako se to radi i kakve se sve metode mogu primjenjivati. Vrlo je vrijedno za sve buduće potencijalne suradnike i zainteresirane producente koji će im priskrbljivati sredstva za realizaciju projekta, kad autori iznose osobnu motivaciju, afinitete i razloge zbog kojih su se upustili u određeni projekt.

U srijedu nas u Areni opet očekuju dva filma iz Hrvatskog natjecateljskog programa: "Punim plućima" Radislava Jovanova i "Baci se na pod" Nine Violić. U Kinu Valli održat će se projekcija filma "Sunce" Kurdwin Ayub, a na Kaštelu, u sklopu programa Filmski klasici, imat ćemo priliku pogledati nijemi film "Berlin: Simfonija velegrada" redatelja Waltera Ruttmanna iz 1927. godine uz originalnu prateću glazbu skupine Chu te posebnu projekciju horora "Ne govori zlo" Christiana Tafdrupa. Pulica nam donosi film "Oink" Masche Halberstad čija će se projekcija, kao i ona Studentskog programa, održati u INK-u dok će se na Ambreli moći pogledati film "Curica" redateljskog dvojca Silvine Schnicer i Ulisesa Porre.

Program, detaljni raspored svih projekcija kao i sve ostale informacije možete pronaći na službenoj stranici Festivala www.pulafilmfestival.hr. 

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Roko Sikavica Roko Sikavica Roko Sikavica Roko Sikavica +11 Roko Sikavica Preporuke Našeg glumca zaustavljaju na ulici zbog hit-uloge, a ispričao nam je sve o bliskom susretu s Kolindinim osiguranjem!

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Goran Bogdan - 4 In Magazin: Goran Bogdan - 3 In Magazin: Goran Bogdan - 1 Goran Bogdan +15 Goran Bogdan i Jovana Stojiljković - 3 Preporuke Goran Bogdan nakon drastične transformacije uskoro se vraća na staro: ''Obožavateljice mi slabo prilaze, moram poraditi na tome''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene