Je li moguće?

Procurili detalji misterija Meghaninih "krvavih naušnica", a bliski suradnici otkrili su nove i nimalo lijepe detalje o njoj

Princ Harry i Meghan Markle Princ Harry i Meghan Markle Profimedia 1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Harry i Meghan Markle Camilla Parker-Bowles i Meghan Markle Princ Harry i Meghan Markle Meghan Markle Meghan Markle Meghan Markle - 5 Meghan Markle Princ Harry i Meghan Markle Princ Harry i Meghan Markle Princ Harry i Meghan Markle +17 Meghan Markle i Kate Middleton - 3 Galerija

Valentine Lowe u svojoj novoj knjizi otkriva misterij koji se krije iza "krvavih naušnica" Meghan Markle koje je dobila od saudijskog prijestolonasljednika.

Nova knjiga kraljevskog biografa Valentinea Lowea "Courtiers: Intrigue, Ambition, and the Power Players Behind the House of Windsor" otkriva brojne nepoznate detalje o životu princa Harryja i Meghan Markle, između ostalog i što se događalo tijekom njihove kraljevske turneje, a javnost o tome nije imala pojma.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle - 2 Raspada se idila? Meghan i Harry svojim su se postupcima zamjerili Amerikancima, nešto im je itekako zasmetalo: ''Dosta im je njihova žaljenja''

Naime, prema njegovim tvrdnjama, iako je te 2018. godine uživala u pažnji koju je dobivala, Meghan nije shvaćala smisao šetnji i rukovanja s mnogobrojnim strancima, a nekoliko članova osoblja čulo ju je kako je barem jednom izjavila kako ne može vjerovati da nije plaćena za tako nešto.

Tijekom turneje par je proveo 48 sati na Fidžiju, a prve večeri prisustvovali su svečanosti koju je organizirao predsjednik, a na kojoj je vojvotkinja nosila upečatljiv par dijamantnih naušnica. Iz Kensingtonske palače novinarima je rečeno  da su posuđene, ali nisu htjeli reći od koga.

Razlog ove suzdržanosti postao je očigledan tek dvije godine kasnije, kada je otkriveno da su naušnice bile vjenčani dar prijestolonasljednika Saudijske Arabije, Mohammeda bin Salmana. U vrijeme vjenčanja ništa nije bilo sporno oko dara, međutim, 2. listopada 2018.  godine novinar Jamal Khashoggi, vodeći disident, namamljen je u saudijski konzulat u Istanbulu, gdje je ubijen i raskomadan prije nego što je njegovo tijelo uklonjeno. Uoči turneje Sussexsovih, njegovo je ubojstvo bilo glavna međunarodna vijest i rasle su sumnje da je prijestolonasljednik osobno naredio njegovo ubojstvo, a tri dana prije večere na Fidžiju, Saudijska Arabija priznala da su njeni dužnosnici odgovorni za njegovu smrt.

Ideja da bi Meghan na državnoj svečanosti svjesno nosila naušnice koje joj je dao muškarac optužen za tako nešto je u najmanju ruku bila iznenađujuća. Osobito je Meghanino osoblje bilo zbunjeno time što ih nosi, s obzirom na njezino prethodno javno zagovaranje prava žena u Saudijskoj Arabiji. Dakle, izvješće Kensingtonske palače da su naušnice posuđene bilo je pogrešno, ali nije bilo jasno tko je bio za to odgovoran.

Meghan je iste naušnice nosila na proslavi 70. rođendana kralja Charlesa, a osoblje je bilo u velikom strahu postaviti joj bilo kakvo pitanje o njima i to je bio tek početak velikih problema. 

Prema Loweovu prije vjenčanja s Harryjem, Meghan je imala sastanak s privatnim tajnikom princa Williama Miguelom Headomm koji joj je rekao da će palača učiniti sve što može da joj pomogne.

Kako je već jasno dala do znanja da ne želi nastaviti svoju glumačku karijeru, razgovarali su o srodnim poslovima koje bi umjesto toga mogla raditi, kao producentica ili redateljica ili čak spisateljica te bi li mogla raditi u humanitarnom sektoru. Meghan mu je na tome zahvalila i rekla da se želi koncentrirati na svoj humanitarni i filantropski rad te podržati Harryja kao člana kraljevske obitelji.

Jedan od prijedloga bio je i da neko vrijeme žive izvan Velike Britanije, točije da godinu dana provedu u Južnoj Africi i paru se navodno svidjela ta ideja, međutim nije zaživjela, a novac i sigurnost vjerojatno su bila dva glavna problema koji su ga spriječili.

Kraljica Elizabeta im je također željela pomoći u počecima zajedničkog života, na njezin zahtjev, lord komornik, Earl Peel, najviša osoba u kućanstvu, sastao se s Meghan kako bi joj objasnio kako palača funkcionira. Međutim, sve veći osjećaj frustracije bio je prisutan i svi napori dobronamjernih dvorjana i članova obitelji jednostavno nisu bili dovoljno dobri.

Nekoliko dana nakon što su se Meghan i Harry vjenčali, Buckinghamska palača objavila je da će Samantha Cohen, kraljičina bivša pomoćnica privatne tajnice, doći na mjesto njihove privremene privatne tajnice iako je planirala otići nakon 17 godina provedenih u palači, no kraljica, koja ju je jako cijenila, zamolila ju je da ostane kako bi pomogla mladencima.

Harry je dobro poznavao Samanthu Cohen, kao i William, i bila mu je jako draga, taj je osjećaj bio obostran i bila je odlučna da svoj novi posao uspješno odradi. Međutim, uskoro je otkrila da je usrećiti Harryja i Meghan veći izazov nego što je očekivala, a njoj bliski izvori otkrili su kako im je rekla da su je maltretirali.

"Ponašali su se prema njoj užasno. Nikada ništa nije bilo dovoljno dobro", izjavio je jedan od izvora.

Samantha je u jesen 2018. godine pratila vojvodu i vojvotkinju na službenom putovanju u Australiju, Fidži, Tongu i Novi Zeland, a prema jednom izvoru na nju su cijelo vrijeme vikali. Nakon toga je upozorila ostale članova osoblja da se drže podalje od Harryja i Meghan.

O cijelom slučaju su se 2021. godine oglasili i Meghanini odvjetnici koji su zanijekali da je Samantha bila zlostavljana, rekavši da će par zauvijek biti zahvalan na njezinoj podršci i predanosti te da je ona ostala vrlo bliska s njima.

Ubrzo je uslijedio sve veći razdor između Williama i Harryja koji je zajedno s optužbama da je Meghan maltretirala osoblje, ubrzao potres u Kensingtonskoj palači i odvajanje njihova zajedničkog kućanstva.

Prvo je trebalo donijeti odluku o tome kako će kućanstvo Sussexovih izgledati i gdje će biti smješteno. Palača im je htjela postaviti ured unutar same Buckinghamske palače i to se smatralo poprilično velikodušno.

Ali to nije bilo ono što su Harry i Meghan htjeli, oni su radije htjeli imati urede u dvorcu Windsor, blizu svog novog doma Frogmore Cottagea i htjeli su potpunu neovisnost, međutim kraljica i princ Charles s time se nisu složili.

Proljeće i ljeto 2019. godine bili su obilježeni nizom problema s medijima i to nakon što je prvo palača objavila priopćenje u kojem je potvrđeno da je Meghan dobila trudove, da bi se ispostavilo da je zapravo rodila osam sati prije nego što je ono objavljeno. Kasnije, kad je Archie kršten, par je odbio dopustiti javno imenovanje kumova, što je odluka zbog koje su izgubili još više simpatija.

Samantha Cohen tada je bila već na izmaku snaga, što je potvrdio jedan od njezinih prijatelja: "Stalno se morala boriti za Harryja i Meghan, dok je od njih podnosila silno zlostavljanje"

"Sam je uvijek jasno davala do znanja da se osjećala kao da radi za par tinejdžera. Bili su nemogući i tjerali su je do krajnjih granica. Bila je jadna", dodao je drugi izvor.

S vremenom su curili detalji odnosa između Meghan i njezinih viših savjetnika koji su dodatno šokirali britansku javnost, a u Lowe otkriva da se tim njihovih bivših zaposlenika samoprozvao "Klubom preživjelih iz Sussexa". Njezine glavne članice – Samantha Cohen, Sara Latham i pomoćnica tajnice za tisak Marnie Gaffney, Meghan sz zbog svega prozvale enarcisoidnim sociopatom te zaključile kako ih je vojvotkinja sve izigrala.  

  1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Martina Tomčić Martina Tomčić - 3 Martina Tomčić - 4 Martina Tomčić - 1 +10 Martina Tomčić, Supertalent Celebrity Martina u haljini s prorezom izbacila noge i pokazala detalj koji je posebno oduševio žene, a pomogao joj je i Grubnić!

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Lana Jurčević - 1 Lana Jurčević - 3 Lana Jurčević - 4 Lana Jurčević - 2 +24 Lana Jurčević - 3 Celebrity Lana Jurčević otvorila dušu i objasnila razloge zbog kojih još nije postala majka: ''Što sam starija, sve sam svjesnija...''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene