ne žali ni za čime

Jedna od najljepših žena na svijetu prva je utjelovila slavnu superjunakinju, ali iz svijeta slavnih povukla se još prije 30 godina

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Lynda Carter bila je Miss SAD-a te je originalna Wonder Woman, no iz Hollywooda je otišla prije 30 godina. Danas slavi 70. rođendan.

Američka glumica, pjevačica, manekenka i bivša Miss SAD-a Lynda Carter najpoznatija je po ulozi Wonder Woman, superjunakinji kojoj je upravo ona dala vječni pečat. Prije nekoliko mjeseci objavljena je informacija kako scene u hit-seriji nisu odradili kaskaderi, već upravo sama glumica, a Lynda je izjavila kako je obožavala sve što je Wonder Woman morala raditi kako bi spasila svijet.

Lynda je rođena u Phoenixu, a sa samo pet godina prvi se put pojavila na televiziji u jednom talent showu. Na početku srednje škole oformila je bend te je s nekoliko grupa nastupala po lokalnim barovima. Upisala je i fakultet, no od njega je odustala kako bi postala glazbenica. Kasnije se počela zanimati i za natjecanja ljepote, a 1972. godine pobijedila je na natjecanju u Arizoni te je na kraju postala Miss SAD-a. Na svjetskom natjecanju osvojila je 15. mjesto, a upravo to natjecanje otvorilo joj je vrata i u glumi. Pojavila se u nekoliko serija i filmova prije nego što je postala Wonder Woman.

U nedavnom intervjuu prisjetila se i kako je na setu provodila po 18 sati dnevno, no ništa joj nije bilo teško. Ipak, nije sve uvijek prolazilo glatko. Tijekom pokreta #MeToo otkrila je kako je bila meta nasilnika, no nikada nije otkrila tko je to točno bio. "Sada se više ne radi o meni, već o djevojkama kojima je danas to svakodnevica", spomenula je u tom trenutku te je podržala sve žene koje su javno progovorile o nasilju na poslu.

"Ja imam predivnog supruga i sina te su svi muškarci oko mene odlični", zaključila je glumica, koja na pragu sedmog desetljeća života izgleda odlično. Iz Hollywooda je otišla prije 30 godina te se u Potomacu skrasila sa suprugom Robertom Altmanom (73).

Istaknula je i kako podržava mladu kolegicu Gal Gadot, kojoj se pridružila i na premijeri novog filma o superjunakinji koju je upravo ona utjelovila i po njoj ostala poznata. Sa suprugom je u braku već 37 godina, a istaknula je kako joj odgovara život daleko od medija te je zadovoljna svime što je postigla.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Gerard Butler (Foto: Profimedia) Gerard Butler (Foto: Profimedia) Gerard Butler (Foto: Profimedia) Gerard Butler (Foto: Profimedia) +9 Gerard Butler (Foto: Profimedia) Celebrity Njihova je veza burna, ali i jako strastvena, ni sami više ne znaju koliko su puta prekinuli i ponovno završili zajedno!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene