Prošlo je 40 godina

Uloga jezivog dječaka u filmu koji tjera strah u kosti donijela mu je svjetsku slavu, a onda je zbog jedne želje odustao od svega!

Danny Lloyd - 3 Danny Lloyd - 3 Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Danny Lloyd - 1 Danny Lloyd - 5 Danny Lloyd - 2 Danny Lloyd - 4 Danny Lloyd - 3 +0 Jack Nicholson (Foto: Profimedia) Galerija

Danny Lloyd proslavio se u kultnom filmu Stanleyja Kubricka "Isijavanje" iz 1980. godine, u kojem je glumio uz bok legendarnog Jacka Nicholsona.

Danny Lloyd imao je samo šest godina kada je debitirao glumeći mladog Daniela Torrencea u kultnom hororu "Isijavanje" iz 1980. godine, redatelja Stanleyja Kubricka.

Film, koji se temelji na istoimenom romanu Stephena Kinga, malenog je Dannyja proslavio u kratkom roku, donio mu zaradu veću od 47 milijuna dolara na kinoblagajnama i postao svojevrsni američki kulturni fenomen.

Od toga je prošlo već 40 godina i nekad velika dječja zvijezda sad je neprepoznatljiva. Nakon što je glumio u "Isijavanju", Danny je sljedećih šest godina snimio i druge uloge. Pojavio se, između ostalog, kao mladi G. Gordon Liddy u filmu "Will: G. Gordon Liddy" 1982. godine. Bilo je to njegovo posljednje pojavljivanje pred kamerama u posljednjih tridesetak godina.

Kako danas izgleda, pogledajte OVDJE

Naime, Danny je u dobi od 14 godina odustao od svoga holivudskog sna kako bi ponovno mogao biti obični dječak, rekao je jednom prilikom za The Sun.

"Pokušao sam, ali sam sretan kako su stvari završile. Holivudski život ionako vjerojatno ne bi bio za mene", zaključio je Danny godinama kasnije.

Danny je kasnije počeo raditi u Walmartu, u blizini svoga rodnog grada na srednjem zapadu Tremonta u Illinoisu, a zatim je dobio posao na farmi svinja, gdje je vozio traktor i brinuo se za životinje. Pomoću novca koji je tamo zaradio upisao je i fakultet.

Danas živi u Kentuckyju zajedno sa suprugom Jessi Bowers i njihovom djecom te predaje biologiju u srednjoj školi. 2019. godine još se jednom pojavio pred kamerama kako bi u nastavku "Isijavanja", u epizodi "Doctor Sleep", ali nije ponovio svoju ulogu Dannyja Torrencea, već se pojavio kao gledatelj u sceni koja prikazuje bejzbolsku utakmicu, prenio je Variety.

Umjesto njega Torrencea je glumio škotski glumac Ewan McGregor. Nakon toga se vratio svojoj ulozi učitelja i obiteljskom životu i zasad nije poznato hoćemo li ga ponovno gledati na malim ekranima, ali sve je moguće.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Josipa Čulina i Josip Pleslić Josipa Čulina i Josip Pleslić Josipa Čulina i Josip Pleslić Josipa Čulina i Josip Pleslić +7 Josipa Čulina - 1 Celebrity Udala se Josipa Rimac! Fotografije s intimnog vjenčanja podijelio je njezin novi suprug

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Bačić Lidija Bačić - 2 Lidija Bačić i Buryana - 3 Lidija Bačić i Buryana - 4 +25 Lidija Bačić Celebrity Domaća pjevačica pohvalila se kako uživa na plaži, a svi komentiraju samo njezinu bujnu pozadinu: "Gori guza!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene