Nakon više od 30 godina

Sjećate se svih glumaca iz omiljenog ''Sam u kući''? Evo kako danas izgledaju i što rade, neki nažalost više nisu među nama

Film Sam u Kući Film Sam u Kući Profimedia 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Film ''Sam u kući'' - 3 Film ''Sam u kući'' - 2 Film ''Sam u kući'' - 1 Macaulay Culkin Macaulay Culkin - 6 Daniel Stern +0 Film Sam u Kući Galerija

Od prvog prikazivanja filma "Sam u kući" prošlo je više od 30 godina, ali kultni klasik i danas ima vjerne gledatelje i obožavatelje koji božićne blagdane ne mogu zamisliti bez njega.

Kultni film "Sam u kući" postao je zaštitni znak božićnih blagdana i malo je onih koji ih mogu zamisliti bez gledanja tog klasika, a u jednoj od posljednjih anketa koja je provedena u Velikoj Britaniji proglašen je omiljenim božićnim filmom svih vremena.

Pogledaj i ovo Catherine O'Hara Ima 69 godina! Pogledajte kako danas izgleda Kevinova mama, omiljenu zvijezdu s malih ekrana tek rijetki uspijevaju prepoznati na prvi pogled

Prvi nastavak filma objavljen je 1990. godine, a samo u SAD-u i Kanadi zaradio je vrtoglavih 285,8 milijuna dolara. Bio je to početak zvjezdane karijere do tada nepoznatog dječjeg glumca Macaulaya Culkina, koji je snimio i drugi nastavak, nakon čega su snimljena još četiri filma, ali manje uspješna i s različitim glumcima.

Glumačka ekipa prva dva nastavka nakon više od tri desetljeća poprilično se promijenila, a neki od glumaca danas više, nažalost, nisu među živima.

Život glavnoga glumca Macaulayja bio je pun uspona i padova koje su mu prouzročili teška ovisnost o drogama i alkoholu, uhićenja, kao i javni incidenti. Godinama je punio medijske stupce problematičnim ponašanjem, no danas je to sve iza njega i sreću je pronašao s Brendom Song, s kojom je prošle godine dobio i sina.

Daniel Stern, koji je u filmu utjelovio lopova Marva Merchantsa, snimio je kasnije još nekoliko filmova, ali niti jedan mu nije donio toliki uspjeh kao "Sam u kući". Danas se bavi režiranjem i voli umjetnost. 2009. godine dobio je nagradu Call to Service Award bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame, a njegov je sin Henry kalifornijski senator. Posljednju ulogu imao je u seriji "Shrill".

Joe Pesci, za razliku od njega, ostvario je zapaženiji uspjeh. Nakon uloge lopova Harryja Lymea glumio je u filmovima "Moj rođak Vinny", "Kasino" i "Smrtonosno oružje 3 i 4", a jedan od posljednjih filmova koje je snimio je "Irac" slavnog redatelja Martina Scorsesea.

Američko-kanadska glumica Catherine O'Hara široj je javnosti najpoznatija po ulozi Kate McCallister, Kevinove mame, a ova cijenjena dama dobitnica je brojnih priznanja za svoj rad. Nikada nije skrivala koliko je uživala na snimanju filmova "Sam u kući", a svidio joj se scenarij čim ga je dobila u ruke. I danas aktivno glumi, a tijekom svoje zavidne karijere dobila je Zlatni globus, nagradu Genie, Emmy, SAG i kanadsku nagradu Screen. Policu joj krasi i odličje za životno djelo koje je dobila od kanadske vlade.

Malo tko zna da je u filmu "Sam u kući" glumio i Macaulayjev mlađi brat Kieran Culkin, i to baš ulogu njegova mlađeg brata Fullera McCallistera. On je za razliku od brata glumio u uspješnim filmovima poput "Ona je sve to", "Scott Pilgrim protiv svijeta" i "Boemski dani". Pojavio se u drugoj sezoni serije "Fargo", napisao je i scenarij i za predstavu "This Is Our Youth", a glumio je i u seriji "Nasljeđe", koja mu je donijela i nominaciju za Emmy 2020. godine.

Kevinova starijeg brata Jeffa McCallistera igrao je Michael Maronna, koji je nakon toga pohađao Državno sveučilište u New Yorku i trenutačno radi kao majstor električar na snimanju filmova i serija.

Hillary Wolf pamtimo kao Kevinovu stariju sestru Megan McCallister. Ona se nakon glumačke karijere odlučila posvetiti sportskoj karijeri, pa je čak predstavljala SAD kao dio džudaške reprezentacije na Ljetnim olimpijskim igrama 1996. u Atlanti i 2000. godine u Sydneyju.

Angela Goethals utjelovila je plavokosu Linnie McCallister, a nju je u drugom nastavku zamijenila Maureen Elizabeth Shay. Kasnije je glumila u filmu "Jerry Maguire", kultnom horor-filmu "Iz maske: Uspon Leslieja Vernona" i četvrtoj sezoni serije "24".

Malo tko se ne sjeća grubijana Buzza, kojeg je odigrao Devin Ratray. Njega smo imali priliku gledati u nizu filmova i serija, između ostalih u "Vragolastom Denisu", u seriji "Dobra žena" i hvaljenom filmu "Nebraska". Jednom se natjecao u "Street Smartsu", a nedavno se pojavio u filmovima "Tick" i "Prevarantice s Wall Streeta".

John Candy glumio je dobroćudnog glazbenika Gusa Polinskog, a kasnije smo ga gledali u filmovi "JFK", "Početnik godine" i "Ledena staza". Preminuo je od srčanog udara 1994. godine u 43. godini, a iza sebe je ostavio suprugu i njihovo dvoje djece.

Starca Marleyja, kojeg se Kevin strahovito plašio, odigrao je Roberts Blossom, koji je kasnije glumio u filmovima "Brzi i mrtvi" i "Doc Hollywood" te seriji "Chicago Hope". Preminuo je u 87. godini života 2011. godine.

Još jedan glumac iz originalne postave koji nažalost više nije s nama jest John Heard, kojeg pamtimo kao Kevinova oca ili Petera McCallistera. Zapažene uloge ostvario je i u filmovima "Gladijator", "Slučaj Pelikan", "Zmijske oči", "Mrak komadi" i "Sharknado". Preminuo je 2017. godine od posljedica teškog srčanog udara.

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Lucija Mamić Lucija Mamić Tia Mamić Lucija i Iva Mamić - 1 +14 Lucija i Iva Mamić - 2 Celebrity Lijepu kćer Zdravka Mamića baš rijetko viđamo, a sada se pohvalila novim poslovnim pothvatom

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus Nives Celzijus - 4 Nives Celzijus - 1 Nives Celzijus +25 Nives Celzijus - 1 Celebrity Potpuno gola Nives Celzijus novom fotkom nadmašila samu sebe: "Ajme, majko sveta!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene