Današnji gost predavač u Gastroškolskim klupama je Kostantin Stefanović, poznatiji pod nadimkom Kosta i još poznatiji po pripremi Leskovačkog voza.
Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!
O finalu Masterchefa
Mate Janković: 'To bi svima trebalo biti jasno, pobjednik je Nikola'
Petra Plantak misli da će se u današnjoj Gastroakademiji raditi sa školjkama: 'Niti jedan put u ovih devet tjedana nismo imali školjke', kaže.
>> Žiri iznenađen Ivaninim odabirom vongola!
Gastroakademiju smatra najvećom vrijednošću koju kandidati imaju u showu. 'To treba stvarno iskoristiti!', kaže Marko Palfi.. Kao mlađi chef Kosta je želio raditi kao konobar kada mu je otac rekao da 'kad znaš nešto spremiti, nije to problem poslužiti'. Nije mu dugo trebalo da 'zbroji dva i dva' te je tako postao kuhar. U početku je, priznaje, bio narcis, ali je shvatio da treba učiti. Leskovački roštilj za njega nije samo priča o roštilju, svaki put kad prilazi svom poslu radi ga kao da mu je prvi put. 'To nije rutina.', kaže. Za takvo nešto se mora biti 'i glavom i bradom u poslu koji radite'. Leskovački roštilj je moguće jesti i u Sesvetama, u restoranu 'Stari Zagreb' gdje chef Kosta priprema svoje specijalitete.
U restoranu gdje kuha sami rade preradu mesa. Ćevape rade od čiste junetine. Chef Kosta naglašava da je jako važna boja pečenog mesa. Kandidatima će demonstrirati pripremu domaće seoske pogače, šopske i seoske salate, pletenice, punjene svinjske vješalice, ćevapa, pljeskavice punjene sirom i mesnih uštipaka.
Više u večerašnjoj emisiji.
Epizode Masterchefa i Masterchef Gastroakademija dostupni su na platformi OYO.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook