Koji su najbolji?

POGLEDAJTE GENIJALCE Njihove sjene osvojile su svijet!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Oni su osvojili cijeli svijet. Prisjetimo se hrvatskih Supertalenata, ali pogledajte i slične izvedbe koje su jednakim žarom zapalile publiku.

Da se rukama može stvoriti čarolija jako dobro znaju članovi Promenada kluba iz Karlovca. U to su se uvjerili i svi koji su pratili njihov put do pobjede u posljednjoj sezoni Supertalenta. Igrom sjena, točnije pokretima tijela i uz pomoć svjetlosti, osvojili su najviše glasova gledatelja.

Pogledaj i ovo OŠ Novska, Fabijan Pavao Medvešek, Supertalent Kad i frajeri zaplaču Fabijanu su suze tekle niz lice, Ridjanu su trebale maramice, a emocije su preplavile i Bilmana: "Došli ste u zadnje pore naših tijela...''

Od njihove pobjede prošlo je pet godina. „Sve je počelo kao eksperiment, a završilo kao Supertalent“, kaže nam Igor Beketić, voditelj Promenada kluba. Za njega i tadašnje članove kluba Supertalent je bio neponovljivo iskustvo. Od tada pa do danas mnogo se toga promijenilo u karlovačkom kazalištu sjena.

„Prije dolaska na Supertalent bili smo dosta pritajeni, no to se promijenilo preko noći“, kaže nam Beketić. Krenuli su brojni pozivi za nastupe i gostovanja, kao i pozitvne reakcije ljudi na ovu vrstu kazališnog izričaja. Kao najbolji primjer voditelj izdvaja gostovanje na godišnjoj konvenciji Microsofta u Rovinju, gdje se okupio cijeli državni vrh. No svu pozornost ukrali su upravo vješti karlovčani, jer kako i sami kažu – informatika je super, ali prsti su prsti.

Promenada klub poseban je zbog inovativnosti. Za svoje sugrađane izveli su perfomans na Korani, praveći sjene uz pomoć izlazećeg sunca. Istu stvar spremaju napraviti i u zalazak, a osim što je ova tehnika jako orginalna, za nju nije potrebna struja pa je energetski isplativa. „Nije to ništa strašno, samo treba dobra ekipa i puno rada“ skromno zaključuje Beketić.

Od 2011. ekipa se potpuno promijenila, a iz pobjedničkog sastava ostala je samo jedna članica i voditelj. No desetak mladih umjetnika i dalje marljivo vježba, jer od kada više nisu u sjeni, nastupa je sve više, a vremena za odmor sve manje.
 

El Gamma Penumbra pobjednici su prve sezone azijskog Supertalenta. I oni su uz pomoć sjena osvojili žiri i publiku. Prije Supertalenta plesali su hip-hop, no azijskoj publici odlučili su se predstaviti s nečim novim i zanimljivim. Za razliku od naših Karlovčana, Filipinci su odlučili da će u njihovoj grupi biti samo pripadnici jačeg spola.
Pobjednički nastup obilježila je snažna poruka o globalnom problemu zagađenja okoliša. U svom rodnom gradu dočekani su kao heroji, a pobjedu su opisali kao vrhunac svoje umjetničke karijere.

Kazalište sjena „Attraction“ pobjednici su sedme sezone britanskog Supertalenta. Osmero mađarskih umjetnika već su pokušali osvojiti njemačkog izdanje showa, no sreća mi se osmjehnula tek u Velikoj Britaniji. Oduševili su već na audiciji, a članicu žirija Amandu Holden uspjelih su toliko dirnuti daje i zaplakala. Svoj finalni nastup posvetili su Velikoj Britaniji i kraljici Elizabeti, pa Amanda i ovaj put nije uspjela sakriti suze. Mađari su tako postali pravi stranci koji su pobijedili na britanskome Supertalentu.

Ni indijski Supertalent nije prošao bez igre sjena. U četvrtoj sezoni pojavila se grupa umjetnika i izvela točku koja je do tada bila neviđena, a za sebe su tvrdili da su trenutno prvi i jedini plesači u Indiji koji su u svoje točke ubacili tehniku sjena. Čak su i članovi žirija bili uvjereni da će 19 plesača dogurati do kraja, no ekipa je zapela u polufinalu.

Usporedili smo i pobjednike hrvatskog Supertalenta s talentima iz cijelog svijeta. Pogledajte prvog hrvatskog pobjednika, ali i koga smo usporedili s pobjednicom druge sezone.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene