Masterchef

Umjesto 20, dalje ih ide 19. Jedna kandidatkinja je odustala!

showbuzz not found showbuzz not found DNEVNIK.hr

Iako je u Masterchef kuhinji bilo mjesta za 20 kandidata, prvom izazovu pristupilo je samo njih 19, s obzirom da je kandidatkinja Irena Golub morala odustati.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Luka Marin, MasterChef - 20 Imao je predosjećaj Plasman u top 10 iskliznuo mu iz ruku, a evo što je njemu pored toga ipak najvažnije!

Nažalost, njene kulinarske vještine i potencijal nećemo pratiti u popularnoj kuhinji jer je Irena zbog zdravstvenih razloga odustala od daljnjeg natjecanja.

Tako ćemo u Masterchef kuhinji gledati okršaj 19 natjecatelja.

Donosimo vam njihove profile - tko su, što rade, što vole...

1. BOJANA BUKVIĆ (23), Koprivnica, nezaposlena

Za pet godina bi voljela kreirati nove kolačiće u svojoj mirisnoj slastičarnici i, nada se, upisati fakultet. Htjela bi studirati poduzetništvo da ga spoji sa slastičarstvom. Ako ne uspije, uvijek će biti slastičar amater. Kuha otkad zna za sebe, a kuhati su je naučile mama i obje bake.2. HRVOJE HAINŽ (26) , Ivanec, inženjer zrakoplovnog inženjerstva

Smatra se toliko ambicioznim da bi u potrazi za boljim životom išao i na kraj svijeta. Za njega nema stresa ako je osoba sigurna u to što radi. A protiv stresa se bori sportom i boravkom u prirodi. Baka mu je bila kuharica, pa je počeo kuhati u ranom djetinjstvu. Loša mu je uspomena kad je opekao šake uljem dok je pekao kruh. Na show se prijavio kako bi vidio može li raditi nešto kreativno i drugačije te da li je zaista za kuhanje kao što mu svi govore.

3. INES ŠARIĆ (30g), Zagreb, studentica

Kuha od petog razreda osnovne škole, učio ju je tata. Shvatila je da je zaljubljenik u kuhanje kada je mama slomila ruku, pa ju je morala zamijeniti u pečenju božićnih kolača. Kreativna je, a jela joj ispadnu kao sa slike ako si dobro posloži vrijeme i redoslijed. Brzo svladava nove tehnike. Voljela bi naučiti pripremati umake, nikako joj to ne ide zato što joj je prekomplicirano.

4. PETRA GERIĆ (29g), Zadar, dipl. ekonomistica turizma

Kuha od 10. godine, a prvo kompliciranije jelo koje je napravila bili su punjeni patlidžani i riža, recept je zapamtila s TV-a. Kuha svakodnevno i prijatelji su joj rekli da se mora prijaviti na Masterchef. Željela bi jednog dana upisati kulinarsku akademiju u inozemstvu. Zamišljala je i da ima svoj restoran. Obožava plodove mora, a omiljeno jelo joj je hobotnica. Pet najdražih začina su joj, sol, papar, vegeta, ružmarin i bosiljak. Podjednako voli spremati i ribu i meso, a osmislila je recept za tortu

5. MARINA ŠIMAC (24g), Zagreb, studentica

Najviše je opušta spremanje slastica. Kritiku može prihvatiti, ali želi da je utemeljena na čvrstim argumentima. U kuharskim počecima mama ju je jako kritizirala, ali joj je danas zahvalna što je ispravila greške i usavršila se kao kuharica. Kuha od 16. godine, dosadila joj je monotonija u izboru jela koja su se pripremala kod kuće, pa se upustila u eksperimentiranje

6. PETRA PLANTAK (28g), Novi Marof, studentica

Počela je kuhati tek s 20 godina, uz bivšu cimericu. No u dobru hranu se zaljubila još kao mala, tada je, kao i sada, jela 'kao rudar'. Hedonist je i zbog toga nije lijena kuhati. Bitna joj je kritika, na taj način uči kuhati.Najdraže joj je jelo boeuf bourguignon. Najčešće kuha ćušpajze. Nikad nije probala janjetinu. Sol joj nije najjača strana, često premalo posoli jelo. Bila je makrobiotičar iz znatiželje, ali je odustala od toga, jer previše voli svu hranu.7. MARIO TIŠLJAREC (33g), Sv.Ivan Zelina, mesar

Mario je kuhati počeo s 15 godina, naučile ga mama i baka. Prva uspomena iz kuhinje su mu zagorena jaja na oko. Najteža stvar mu je bila otići od kuće u samostalan život. Često se selio u djetinjstvu. Volio bi pokrenuti svoj posao, restoran po mogućnosti. Mama mu je kuharski autoritet, pa kad je ona u kuhinji, on se 'miče'. Dugo mu je trebalo da smogne hrabrosti da se prijavi. Od Masterchefa očekuje da će steći nove prijatelje, poboljšati kuhanje i predstaviti se javnosti.8. MARKO RAIĆ (27g), Zagreb, grafički dizajner

Marko se za pet godina se vidi kao kuhar u svom restoranu u centru Zagreba. Kod kuće ima mali vrt sa začinima. Smatra se komunikativnom i zabavnom osobom ugodne vanjštine. Kuha od srednje škole, sam je istraživao i učio. Prvo što je napravio bile su kiflice za Božić. Kuha za prijatelje i obitelj te su ga oni nagovorili da se prijavi.

9. STANKO SLUNJSKI (61g)  Varaždin, dipl.ing.prometa

Stanka je u show prijavila kćer. Kuhati je počeo u studentskim danima, samouk je. Dobio je nekoliko puta negativnu kritiku što se jela tiče, ali to je samo zato što nemaju svi isti ukus. Jelo koje ga najbolje karakterno opisuje je steak. Najbolje se snalazi u tradicionalnoj kuhinji, volio bi naučiti pripremati jela u woku. Ne ide mu baš dekoriranje i priprema slastica. Najponosniji u kuhinji na sebe je bio kad je bratu i šogorici podvalio kozje meso pod pileće jer su tvrdili da to meso nije fino. Na kraju su bili oduševljeni.

10. MARKO MATEI (32g), 1980., Zagreb, voditelj lokala

Završio je modni dizajn i vlasnik je butika s muškom odjećom. Prije toga radio je kao konobar. Dosta je putovao po Europi, živio je u Španjolskoj i Austriji te imao priliku jesti u vrhunskim restoranima. Kuha od desete godine, puno je naučio od oca. Prvo jelo koje je skuhao bilo je jestivo i odmah je shvatio da je to njegov životni poziv. Prijavio se jer misli da može postati drugi hrvatski Masterchef i dokazati svom prijatelju da je bolji kuhar od njega. Od prošlogodišnjih kandidata je, kako kaže, najsličniji Matiji.

11. ANDRIJA PROSTRAN (29g), Zadar, ekonomist

Počeo je kuhati čim je mogao dosegnuti kuhinjski pult. Prva kuharska uspomena su mu zagoreni krumpiri. U hranu je zaljubljen oduvijek zbog koje je težio 120 kg. Ljudi su uglavnom zadovoljni njegovim jelima, ali ponekad presoli. Volio bi naučiti pripremati ribu. Ne voli janjetinu, pa ju ni ne sprema. Najponosniji je na dinner party kad je kuhao za 30 ljudi, poslužio 5 sljedova i za svaki 2-3 opcije. Prijatelji i dan danas spominju taj doživljaj.

12. SNJEŽANA LELAS (24g), Split, studentica

Kuha od malena, naučila ju je mama i prva uspomena su joj kuglice za breskvice. Shvatila je da je kuhanje njena ljubav kad je dobila prvu kuharicu. Najdraže jelo joj je riba pripremljena na gradelama, jer je to spoj njene ljubavi prema hrani i ljubavi prema moru. Ne jede tripice i jetrica. Smirena je i opuštena u kuhinji, ne može ju ništa izbaciti iz takta. Bitno joj je sudjelovati, ne i pobijediti.

13. IVANA ČULJAK (24g), Zagreb, ekonomistica

Pokrenula je svoj mini biznis: radi torte po narudžbi, nada se da će jednoga dana kuhanje biti njen primarni posao. Porijeklom je iz Splita, roditelji su joj vrsni amaterski kuhari te se tako rodila i njezina strast za jelom. Sa samo pet godina s bratom je uspjela napraviti pizzu. Bila je malo prepečena, ali su je slatko pojeli. Samostalno je počela kuhati krajem osnovne škole. Za nju je kuharski svijet jednostavno čaroban. Pomoću tanjura pokazuje svoju osobnost.

14. NIKOLA LESAR (22g), Čakovec, tehničar za računarstvo

Radio je na kruzeru s 18 godina, a food menadžer mu je rekao da ga vidi na svom mjestu za 5 godina. Njegova prva kuharska uspomena su corn flakes s čajnom salamom i maslacem, sve zapečeno u mikrovalnoj. Najteža situacija u kuhinji dosad mu je kuhanje za roditelje svoje djevojke. Volio bi naučiti o molekularnoj gastronomiji i imati restoran s takvim jelima. Dnevno provede tri sata gledajući razne kulinarske emisije. Najponosniji je na svoj losos s umakom od gljiva. Uvijek pogodi omjer začina.

15. MARKO PALFI (31g), Zagreb, student

Kuha od desete godine, samouk. Prva jela su mu bila jaje na oko i pomfrit. Hrana mu je oduvijek najveća okupacija, provodi sate i sate razmišljajući što će skuhati. Pojedine recepte razrađuje u glavi mjesecima. Nikad ne kuha po tuđim receptima. Najteža situacija s kojom se dosad susreo u kuhinji je doček Nove godine za 25 ljudi, a štednjak mu je samo polovično funkcionirao. Volio bi provesti život učeći razne svjetske kuhinje. Prošle godine je sudjelovao u showu i ušao u TOP 50, a najponosniji na sebe je bio kad su mu sva tri člana žirija nahvalila jelo na audiciji prošle godine. Ne zna raditi slastice

16. IVONA KRISTINA VUJNOVIĆ (31g), Dubrovnik, diplomirana ekonomistica menadžmenta

Smatra se ambicioznom jer želi postati drugi hrvatski MCH, imati vlastiti restoran ili postati generalna direktorica hotela. Odrasla je u New Yorku, a htjela bi kuhati u vlastitom restoranu u Dubrovniku, Zadru ili SAD-u. Zaljubljena je u hranu od trenutka kad je prvi put kušala djedove domaće kobasice. Otad 'osjeća hranu na drugom stupnju'. Najdraže jelo joj je svinjski ombul uz palentu s kaduljom i bućom. Željela bi naučiti praviti souffle, kaže da za to treba imati iskustva. Najbolje joj leže američka, mediteranska i istočnjačka kuhinja.

17. MARTINA RISTIĆ STIPANDŽIJA (19g), Šibenik, trgovkinja

Aktivno kuha otkad je započela samostalni život. Shvatila je da je to opušta i da se time želi baviti u budućnosti. Zaljubljena je u aromatičnu hranu i voli eksperimentirati sa začinima. Voli tikvice i buće. Voljela bi naučiti bolje baratati nožem. Dekoracija joj je jako važna. Iz takta ju može izbaciti kad shvati da joj nedostaje neka namirnica. Riba joj je preskupa, pa se još nije okušala u spremanju. Voljela bi naučiti kuhati pašticadu i školjke

18. SILVIA RAVENŠĆAK – MEŠANOVIĆ (44g), Jastrebarsko, frizerka

Nije joj lako primiti kritiku, za jelo je nikad nije ni dobila. Kad je pod stresom, trudi se obavljati sve dužnosti, a sve proživljava u nutrini. Kuha od devete godine, obožava raditi slastice. Uglavnom kuha tradicionalno i nada se da će izaći iz tih okvira.

19. ČASLAV MATIJEVIĆ (57g), Rijeka, privatni poduzetnik

Kuha oduvijek, kaže da posjeduje kuharske kromosome i genetiku, a prva kuharska uspomena mu je kad je kao dijete morao priznati da mu je toplomjer upao u maneštru. Najteža kulinarska situacija s kojom se susreo bila je kada je vodovod bez upozorenja isključio dovod, pa nije imao čime podliti jelo na štednjaku. Voli pripremati jela za najviše šest osoba. Iz takta ga može izbaciti kada shvati da mu nedostaje ključni sastojak. Mate Janković mu je kuharski uzor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

SVI ČITAJU OVO
Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Prikaži još
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene