niže i svjetske nagrade!

Znate ju kao pjevačicu, poduzetnicu, blogericu, no zadnjih godina uz svoje ime dodala je još jednu titulu: ''Ovo je sad put bez povratka, tek smo na početku!''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Lana Klingor - 1 In Magazin: Lana Klingor - 2 In Magazin: Lana Klingor - 3 In Magazin: Lana Klingor - 4 In Magazin: Lana Klingor - 5 In Magazin: Lana Klingor - 6 Lana Klingor Mihić - 5 Lana Klingor Mihić - 2 Lana Klingor Mihić - 1 Lana Klingor Mihić - 2 +19 Lana Klingor Mihić - 1 Galerija

Poznato je da je Lana Klinogr Mihić velika ljubiteljica životinja. Otkad je u njezin život stigla prva shiba inu, broj četveronožnih ljubimaca rapidno je počeo rasti. Danas, među 22 psa, američke su akite, shiba inu i kunićasti jazavčari. Uz europske, stižu i svjetske nagrade. O počecima u poslu uzgajivača i treniranju pasa, bračni par Mihić razgovarao je s Lanom Samaržijom za In magazin.

Možda ju pamtite kao pjevačicu, potom poduzetnicu, PR stručnjakinju, blogericu… no posljednjih godina Lana Klingor Mihić, uz potporu supruga, prometnula se i u ozbiljnu uzgajivačicu pasa, pa se uz sve poslovne i privatne obveze svoje vrijeme posvećuje uzgoju pasa.

''Ovo je sad put bez povratka - tek smo na početku'', kaže Lana. 

Na početku na koje jednostavno ne može biti ni mirno, ni jednostavno. Jer kamo god da se na njihovom imanju u blizini Zagreba okrenete, dočekat će vas jedna od 22 njuške spremne za igru ili maženje.

''Buđenje uvijek u 6 ujutro, tad i kreće nekakva briga o psima pa do 10 navečer smo Lana i ja naizmjence sa psima, kad imamo štence tu je još dodatna briga. Trenirat, te stvari radi Lana, trenira pse koji idu na izložbu po 30, 45 minuta'', priča Lanin suprug Ante. 

No volje i ljubavi ne nedostaje. A sve postaje stvarnije kada se ljubav, rad i trud nagradi. Pa upoznajte 7-mjesečnog Gigija, koji je na Svjetskoj izložbi u Ženevi proglašen najljepšim Shiba štenetom!

Ova nagrada za Mihiće je najveća do sada. Njihovi su se psi okitili brojnim nagradama. No nikada na svjetskim natjecanjima.

''Gigi je kod nas došao kad je imao 4 mjeseca i ovo nije njemu prva velika izložba, sudjelovao je već na europskoj koja se održavala u Danskoj i tada se natjecao u kategoriji beba, i također je pobjedio i osvojio european hope isto 2023'', otkrila je Lana. 

Iako sada ne mogu zamisliti život bez pasa, na prvog su se teško odlučili:

''Ma ja uopće nisam htjela psa, ni jednog, stavljali smo ogradu nisku, jer sam rekla psa, imamo troje djece, želim uživati, putovati, i znam da je pas obaveza'', prisjetila se Lana. 

A onda je stigla prva američka akita, pa druga, pa još jedna shiba… teško je redom pobrojati i objasniti početak ove ljubavi i posla.

''Jazavčari su došli spontano kao neka Lanina želja da nabavi, i stvarno sad uživamo u njima ali mislim da je to to'', zaključio je Ante. 

Sve tri pasimine poprilično se razlikuju:

''Stvarno imaju svi predivne karaktere i koliko god da netko misli da, američka akita je ogroman je pas, pogotovo mužjaci, ali su tolike maze i tolike bebe da je to nevjerojatno'', priča Lana. 

''Shibe su specifične jer je to pas koji ne laje – ali vrišti – dosta su zaigrane, dosta su žive ali su isto odane svojim vlasnicima, dok su jazavčari zaigrani, ali na primjer kad šećem jazvačare oko jezera bez povodca, što sa shibama ne možete'', dodao je Ante. 

 Dio poslova ali i brige o životinjama usađuju i svojim kćerima. Kiara, Marla i Mika odavno znaju da imati pse nije samo igra. Uz školske obveze koje su ponovno stigle tu su i obveze oko pasa:

''Marla je zadužena za pranje posuda, Mika za hranjenje štenaca, Kiara za.. – kak je raspoložena – šetanje pasa, tako da stvarno moram reći da unatoč godinama i činjenici da im nekad nije baš najdraže ali pomognu'', priča Ante. 

''Sad već su one velike cure koje su jako odgovorne i koje zaista hoće i žele i vole pomoć oko pasa, pogotovo kad imamo male bebe'', kaže Lana. 

I na taj način vjeruju da obogaćuju svoje tri djevojčice, ali ih i uče da nikada ne treba prestati sanjati. Ova obitelj sada priželjkuje svjetsku juniorski titulu. No jedno je ipak najvažnije:

''Da su psi sretni s nama, da su zdravi, a sve te nagrade i svi ti uspjesi su samo dodatni benefit u ovome što radimo'', zaključio je Ante. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene